icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Bra mat att laga på cupcakes-plåt?

Mycket engagerad
104 inlägg
5 juli 2015 14:43

Den här frågan kanske har varit uppe tidigare, men jag frågar ändå.

Är det någon som har erfarenhet av att laga nyttig mat på cupcakes-plåt

i så fall skulle jag väldigt gärna ha recept smiley

  • Mycket engagerad
    1 inlägg
    8 juli 2015 10:08

    Jag använder formar för att redan vid tillagningen dela upp i portioner. Tex potatisgratäng och sådant. Har inget speciellt recept till det utan tar ett vanligt och lagar bara till det i portionsformar istället. För mig är problemet portionsstorlek snarare än vad jag äter, så därför gör jag så.

  • Veteran
    1 inlägg
    4 augusti 2015 12:12

    Minipajer! Vanliga pajer, fast jag trycker ner dem i muffinsformar. Vanligtvis använder jag folieformar eftersom de håller formen bättre. Smördeg, äggstanning och något gott att stoppa i (t ex kantareller, bacon, små broccolibuketter, ädelost eller skinka) samt lite ost ovanpå, sen 12-15 minuter i ugnen (mitt i, 225 grader) tills de är gyllenbruna och färdiga. Låt dem svalna på plåten och frys in dem en och en eller konsumera direkt på picknicken!

     

  • Veteran
    1 inlägg
    4 augusti 2015 13:31

    Jag gjorde matmuffins när jag pluggade. Bättre att ha på tentor och fikaraster än godis och myrstackar.

    Jag gjorde en muffinssmet som är åt scones hållet om jag inte minns fel, och fyllde dem med fetaost, skinka mm

    Det går alltid söka på matmuffins på nätet :)

  • Mycket engagerad
    1 inlägg
    26 september 2015 13:39

    Tack snälla ni för svaren, ska testa 😃👍🏻