icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Bananskal

På gång
14 inlägg
20 januari 2016 17:02

Hejsan! Här kommer kanske en dum fråga men jag måste ställa den! Ska jag väga bananen med skalet eller?  Mvh Kalimero

 • Veteran
  1 inlägg
  20 januari 2016 17:31

  Ingen fråga är dum!

  Du väger bara den ätbara delen, samma gäller t ex grillad kyckling eller avokado. Då väger man bara köttet utan ben/kärna/skal.

 • På gång
  1 inlägg
  20 januari 2016 19:29

  Tack för snabbt svar! Va bra, det var så jag tänkte. Eftersom jag väger precis allt jag äter så har jag lite svårt att uppskatta och gissa vikt. Vill ha exakt på allt smiley. Men det kommer väl med tiden. 

 • Veteran
  1 inlägg
  20 januari 2016 22:47

  Du kan ju väga hela bananen, med skal och allt och därefter väger du det du tänker kasta. Differensen är det du ätit upp :-)

   

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  22 januari 2016 01:20

  När du sa kyckling där så tänkte jag på en sak. 

  Jag såg ett konsumentprogram en gång där dom tog upp fryst kyckling, tillverkarna hade tydligen sprutat in en massa vatten i kyckligfileérna så efter kycklingen var stekt så kunde de minska mellan 30-50 % i vikt. Det va olika mycket vatten vid olika märken också. 

  så om du tillagar frysta kyckligfileér så kan det vara bäst att väga de efter tilllagning. 

 • På gång
  1 inlägg
  22 januari 2016 05:58

  Hejsan DontStop! Ja du har rätt, har faktiskt gjort så men undrat om jag fuskar smiley är så tacksam för alla tips jag kan få. Tackar för ditt inlägg! 

 • Veteran
  1 inlägg
  22 januari 2016 08:09

  Eller så väljer du rätt märke i livsmedelslistan (guldfågel och de andra stora märkena finns med vad jag vet) så får du med rätt siffror ändå. :-)

  Om det inte står är det nämligen rå/otillagad vara som anges, och det skiljer alltid mer eller mindre i vikt mellan tillagad och rå vara. Så om du väger kycklingen när den är tillagad och bokför den som rå blir det fel.

  Bara en tanke :-)

 • På gång
  1 inlägg
  23 januari 2016 14:00

  Det var en mycket bra tanke LadyG. Jag tycker att jag ofta saknar just mitt märke i livsmedelslistan och försöker hitta likvärdig. Men då jag skriver in egna recept blir det svårt när inte just det märket jag har finns där. Det tar väldigt lång tid för mig att få till det bra då jag ska försöka hitta andra alternativ. Har du något bra tips? Är mycket tacksam för att du delar med dig tankar och ideér!smileyyes Tack!