icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Att leva som man lär

Veteran
5155 inlägg
22 augusti 2011 22:54

Mer än en gång har jag skrivit till er att ska ni unna er något så ska det vara gott. Något som ni verkligen vill ha och inte äta bara för ätandes skull. Själv så verkar jag gå i gamla ingrodda vanor som har med uppfostran och helt fel tänkande att göra. Ändå så försöker jag verkligen att ändra mina ingrodda vanor. Igår var jag supernöjd med att jag lyckades gå ner 50 kg på 6 månader, jag hade inte fått äta "min" chokladbit på två dagar. Så visst skulle jag unna mig något gott. När sonen och jag var till affären så köpte han en chokladkaka. Jag ville ha chokladprickar med skum i. Jag visste verkligen vad jag ville ha. Men nej, jag visste att i kylskåpet hemma fanns det mörk choklad som jag egentligen inte tyckte om. Den Måste ju ätas upp.... eller hur. 45 gram var det och så tog jag min älskade mörka chokladbit med mint som jag älskar till efterrätt. Hur dum får man egentligen vara???? Och det var inte ens förrän i morse som jag kom på vad jag hade gjort. Nu får det vara slut på att äta det jag inte gillar bara för att man inte "får" kasta bort. Känner ni igen er? Är ni lika knäppa??? :)

 • Veteran
  1 inlägg
  23 augusti 2011 11:17

  Jag äter ju nästan alltid framför tvn så just det problemet har jag faktiskt inte. Så glad som jag är över dom laster som jag inte har !!!!!

 • Veteran
  1 inlägg
  23 augusti 2011 11:21

  Ätandet framför tvn är ett elände. Varje reklamavbrott är en möjlighet att springa ut i köket och riva åt sig nåt. Och att peta i sig lite av smöret och sockret eller choklade eller degen när man bakar. Hur gör man för att låta bli det???? Det går ju inte att stoppa händerna i tumvantar. Fast det vore kanske en idé. Riktigt fårluktande lovikkavantar :D

 • Veteran
  1 inlägg
  23 augusti 2011 11:42

  Eller så gör man som vi gjorde igår: sushi! Fingrarna luktade fisk hela kvällen hur mycket jag än skrubbade, och det finns få saker som dämpar min aptit som fisklukt :-) Fast man kan ju inte leva på sushi väl?

 • Veteran
  1 inlägg
  23 augusti 2011 11:43

  Jag har inte ens provat att äta sushi, tror inte att jag saknar det..

 • Veteran
  1 inlägg
  23 augusti 2011 11:50

  Man ska nog gilla fisk rätt mycket för att gilla sushi, tror jag. Finns iofs vegetarisk sushi också, men det är inte riktigt samma sak :-) Bäst hittils har det varit att inte äta framför TV:n alls för mig, men det där är ju olika hur man fungerar. Jag behöver kunna koncentrera mig på maten, annars äter jag garanterat mer än jag vill ha.

 • Veteran
  1 inlägg
  23 augusti 2011 11:55

  Jag är nog för lat, gör iordning allt som jag ska äta. Stoppar undan efter mig och då har jag bara tillgång till det som jag ska äta på tallriken. Tar med mig in i rummet och sätter mig framför tv. Ska jag ta mer så måste jag ju släpa fram allt igen.... och dessutom gå in i köket...

 • Veteran
  1 inlägg
  23 augusti 2011 12:01

  Då är det en annan sak :-) Vi är fyra i familjen, och även om tjejerna är stora nu så är det inte riktigt samma sak att sitta i soffan vid TV:n och äta. Bordet är dessutom lite för lågt för att vara skönt att sitta och äta vid, man får ju tallriken halvvägs nere vid knäna nästan så man får hållning som en ostbåge om man ska försöka äta i TV-rummet :-)

 • Veteran
  1 inlägg
  23 augusti 2011 12:06

  Här hemma är det bara sonen och jag, vi äter ju inte ens samma mat nu. Inte så ofta i alla fall ... eller eftersom vi har olika sovtider (!) så blir det olika mat tider...... På måndag börjar skolan, skönt!!