icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Att jobba och fasta.

Nykomling
2 inlägg
28 december 2013 13:02

Ska fasta för första gången på måndag.Har funderat och funderat hur jag ska lägga upp den dagen.Jag har ett mycket fysiskt jobb som brevbärare så jag undrar om man ska lägga krutet (maten)på frukosten eller lunchen.Har ni några förslag hur man fastar när man har ett fysiskt arbete?

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  28 december 2013 15:48

  Vilken form utav fasta har du tänkt dig? Så länge du äter ordentligt under ditt ätfönster kommer du ha energi till att jobba fastän du har fastat ett tag! Jag kör 16:8 och äter mellan 12-20 oftast och det är betydligt lättare att fasta när man jobbar och har något för sig än när man är ledig! Dessutom spar det tid på morgonen ;-) Upp när klockan ringer och ta en kopp kaffe och sen iväg till jobbet bara, hur skönt som helst! Sen är det bara att ta första måltiden till lunch :-)

 • Veteran
  1 inlägg
  29 december 2013 13:51

  Michael Mosley, han som "experimenterade" med olika dieter och kom fram till 5:2-dieten med 2 dagars fasta per vecka, äter frukost och kvällsmat den dagen han fastar. Han kom fram till att han behövde frukost för att kunna arbeta effektivt, men kunde avvara lunchen mitt på dagen. Prova dig fram med vad som passar dig bäst. Tanken med fasta är att kroppen ska vila från mat på fastedagen så ät inte för många måltider och produkter där kroppen måste arbeta för att smälta det.

 • Nykomling
  1 inlägg
  30 december 2013 20:35

  Ja då har jag klarat av min första fastedag och kl är 20.30 kurrar lite imagen men det va inte så farligt som jag trott.Det blev en tidig lunch med soppa på menyn.En liten banan mitt på dagen och avslutade det hela med soppa till middag.Värre blir det imorgon (nyårsafton).Kan tillägga att jag prövar 5-2 metoden.Gott slut och Gott nytt år.

 • Veteran
  1 inlägg
  30 december 2013 21:42

  Grattis Gilly. Hm, vad blir värre imorgon nyårsafton? Då får du väl äta som vanligt och mer därtill om du vill. Kör du 5:2 fasta så är det fasta 2 dagar i veckan men inte intill varandra, förslagsvis måndag och torsdag. Imorgon är det tisdag :-) Gott slut (i dubbel bemärkelse - passa på att ät gott alltså :-))

 • Nykomling
  1 inlägg
  2 januari 2014 20:06

  Gud vad det ska bli skönt när alla dessa helg dagar är över! Måste ha en vanlig vardag för att kunna fokusera på vad jag stoppar i mig;-).Klart att jag festade till det på nyår med både det ena och andra. Min andra fastedag hade jag i dag och det går hur bra som helst mår superbra dagen efter och det är en bonus som jag inte räknat med.