icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Även små framsteg är framsteg

Veteran
5702 inlägg
21 mars 2010 19:02

Jag brukar vara dålig på att berömma mig för de små sakerna jag åstadkommer, som t ex att komma ihåg att äta tillräckligt med frukt och grönt. Men de stora frmastegen är ju uppbyggda av de små. En varaktig viktnedgång är ju vad jag vet resultatet av en livsstilsförändring och en sådan gör man inte i ett slag, så kom igen och berätta vad ni gjort för stora och små saker som hjälpt er till framgång (både stora som små)!
 

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  24 mars 2010 20:20

  Ja men visst är det så? Man försöker att hitta de bra grejerna man gör men är ganska dålig på att säga det (dock försöker jag alltid försöka låta så positiv som möjligt så man peppar sig!), kanske för att man inte vill "reta" andra? Bli en besserwisser? Låta för självsäker? Men vad gör egentligen det, är man duktig så är man och då tycker jag att man ska vara stolt över det!Saker jag är stolt över:1. Slutat äta godis och varit godisfri (äter kakor, salta pinnar/ananaschips, egengjord chokladmousse och mörk 70 % choklad lite då och då, detta räknar jag dock inte som godis) i snart tre månader!2. Jag går på promenader nästan varje dag!3. Jag har inte längre världens ångest om jag "syndat" eller missat att röra på mig på ett tag utan tänker så positivt som möjligt.4. Jag har snart gått ner 10 kg och är snart tvåsiffrig!!!!Och det är jag jäklarns stolt över ;)

 • Veteran
  1 inlägg
  1 april 2010 14:25

  Kicka, du kan nog ha rätt i att man kanske är lite rädd för att "eget beröm luktar illa" som det gamla ordstävet lyder, men om inte jag är stolt över mig vem ska då vara det? Jag är ju den första som ska vara stolt över mig, oavsett vad andra tycker och tänker.Du har en massa att vara stolt över ser jag i din lista!

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  10 juni 2010 20:28

  hejJag är glad för de små framgångarna som jag har. Jag har fibromyalgi astma o allergi o det är bäst för mig att motionera ensam eftersom jag aldrig vet hur jag mår. Det fungerar bra att köra crosstrainer framför tvn visst ibland orkar jag bara 10 min men andra ggr klarar jag 20 min.   Jag kombinerar detta med att gå med stavar o är jättenöjd om jag klarar 20 min.Jag tror att det är bra att tävla emot sig själv när man är sjuk.  Genom åren har jag också sysslat med styrketräning hemma med hantlar, gummiband etc. och det har gått bra men det gäller att känna efter hur det känns o lita på att kroppen vet bäst.  Det går bra med lite musik o jäklar anamma. hälsn yrla

 • Utmärkt medlem
  1 inlägg
  14 augusti 2010 23:00

  Jag har promenerat 70 min/dag i  9 dagar i sträck. Och idag är första dagen sen jag tog nya tag med viktkampen som jag klarat av att äta inom ramarna för mitt kalorimål! Seger! =)

 • Veteran
  1 inlägg
  15 augusti 2010 01:12

  Grattis! Det är en seger att vara stolt över!

 • Engagerad
  1 inlägg
  15 augusti 2010 17:55

  Jag vet inte om detta kan vara ett tips, jag läste på någons blogg att hon hade 15kg att gå ner och det hade hon gjort om till steg. 1steg = 1hg så hon hade alltså 150steg att gå ner. Jag har inte så många steg kvar men jag tog ett måttband och klipper nu bort steg för steg och det peppar mig =)

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  15 augusti 2010 23:07

  Visst ska man vara glad för det lilla och det gäller allt i livet. Jag har en funktionshindrad dotter ( autism, ADHD, för tidig pubertet, tvång/OCD mm) och även hennes små framsteg gläder jag mig åt. I natt sover hon hos sin kontaktperson och jag unnar mig att ha ledigt utan dåligt samvete för att jag tycker det skönt. Det är ett framsteg för mig.