icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

80,1 till 74,1 på 3 månader, utan att träna eller tänka på det.

På gång
16 inlägg
14 september 2012 05:59

För tre månader sedan började jag med att handla sallad varje dag på jobbet vid lunchen, och det tog nästan en hel månad innan jag märkte av det alls, visst slank det ner en kebabrulle någon enstaka fredag också. Efter 2 månader med att envisas med den där salladen på jobbet och något lättare hemma till kvällen sen såsom choklad och macka eller något sånt, så märkte jag att magen inte är lika stor längre. Då först började jag tänka "Bantar jag nu alltså, men jag äter ju en chokladbit nästan varje dag också" (En liten fyrkantig chokladbit, mer är jag inte sugen på) Och nu tre månader senare så börjar jag tro att vågen är trasig här hemma. Min målvikt var 73 när jag reggade mig här 2009, men jag la ner efter en månad och började leva som jag alltid levt innan, sen tog det några år och ja, här är jag nu 6 kilo lättare och 4 cm på magen är borta, utan att veta att jag startat om att banta igen bara genom att byta ut maten på lunchen till sallad varje dag och envisas med den. Medans kollegorna sitter och äter fläskfileér och annat gott.. För 3 veckor sedan, så har jag gått över från köpesallad till egentillverkad sallad, och det funkar bra det med. Började med köpesallad för att det var enkelt. - En vanlig dag: Morgon: En banan Fika på jobbet: Fil, pauluns supermusli och sen yoggi`s äpple kanel (1l räcker hela veckan av både filen och yoggin) och avsluta med en banan. Lunch: Sallad med tillbehör såsom en apelsin (och morot) Direkt när jag kommer hem: Mannagrynsgröt med mjölk och kanel (Mkt nyttigare än havregrynsgröt för mig, för med det går det år en massa extra sylt) På kvällen: Ibland 3 stekta ägg (sällan med bacon till men det händer), korv med bröd eller en macka och te och en fyrkantig bit choklad ev till en kopp espresso. -

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  14 september 2012 11:24

  Det är bara att lyckönska, många av oss här skulle nog vilja gå ner utan att tänka på det :) Grattis till bra och medvetna val samt viktminskningen!

 • Mycket engagerad
  1 inlägg
  22 september 2012 10:39

  Håller med om att bara man väljer rätt så blir det bra! Jag slutade också och banta! Och började gå ner! Tro mångt och mycket att stressen av att man "måste" banta ställer till det i systemet.Chansen är stor att man misslyckas och det i sig skapar mer stress. Lägger man ner det och väljer rätt mat så slipper du handskas med stresshormonerna. Hos mig slinker det gärna ner en glass på helgen. Det är så mycket prat om dieter hit och dit men man pratar alldeles för lite om att göra det man är skapt till...röra på sig!