icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

60+

30 januari 2012 08:57

Vi tappra 60+ are fortsätter och jobbar på med vikten och vi går snart in på vårt 8:de år! Helt otroligt vad tiden går!! 

Vikten går ner, den går upp och så ner igen, sånt är livet på många plan. Det hindrar ändå inte oss från att träget gå vidare. På det här sättet håller vi ändå koll och reglerar vikten så att den inte skenar iväg. 

Vi 4:ans "gäng" har varit med länge och vi är vänner! Det har blivit ett beroende att hålla lite koll på varandra och på vikten, så vi fortsätter som vanligt med nya viktperioder under 2019. 

MABBAN samlar ihop vårt resultat varje måndag och ger oss feed back. Det är vi glada och tacksamma för!

LYCKOSPARKAR TILL OSS!!!👏👏

 • Redigerad: 13 juli 2019 19:04

  Hej på er!

  Roosan det där känner jag igen, jag bara trycker i mig till jag är spyfärdig, gräsligt!! Du fixar till det snart eller hur!?!?

  Heja på dig agnhy, bra jobbat med både promenader och gym för visst är det skönt då man kommer igång! Peppis till dig!

  Igår fick jag helt överraskande ta hand om två av barnbarnen då mor och far kom på att de skulle på rockkonsert till grannstaden. Ja ja det gick ju det också det var bara det att de blivit lovade att få tacos på kvällen så de kom hit med ungarna och taco ingredienserna. Klart at gamlingarna också åt tacos, det är ju så himla gott!!! Tur iaf att jag inte hade ätit lunch för då hade det gått käpprätt åt skogen. Nu klarade jag vikten på +-0 idag iaf om det nu inte kommer som eftermäle i morgon!

  Ytbehandlade alla utemöbler i trä igår med träolja och det blev så bra men idag har jag ont i axeln och armen. Det finns tydligen lite muskler nånstans! Det blev inte av i våras och nu då det inte har regnat på en vecka passade jag på och de blev så fina!

  Gubben håller på med vårt extra garage och fixar nya ytterväggar så det är mycket pysslande utomhus den här sommaren och det är riktigt roligt. Vårt växthus har fått stå tomt i år för plast fönstren är helt slut av sol o väder så det har vi kvar att fixa, vi får se hur det går men det skulle vara bra att ha det klart till kommande vår.

  Nu ska jag se om fläskpannkakan ala LCHF är klar, det ska bli gott!

  Ha en bra helg!

 • 15 juli 2019 09:13

  Mabban - 0,4 blev det, gissa om jag blev förvånad. Idag blev det 1,5 pass på Itrim. 

  Ha en bra fortsättning på måndagen alla tjejer

 • 15 juli 2019 10:33

  Halloj, väderleksrapporten säger regn och åska !  Hittils bara sol, soldis och +19 grader nu. Igår var det simborgardagen. Jag simmade 200 m trots att jag bara badat en gång denna sommar....det måste bli en ändring på det. Jag har så ont i ben/knän och nerförsbacke till havet. Men åker jag bil kan jag gå en bit från parkeringen och där är det ganska plan mark.

  Annars rullar det på, äter vad som faller mig in, räknar eller väger ingenting. Simfröken har gett sig iväg efter bananpannkaka, macka och te. "Vaktmästaren/fotbollstränaren/tennisdomaren" liggera och vilar. Han har dömt tennis Ornö  Open JUnior baåde lördag och söndag och tjänat 500:- det är inte dumt för en 15-åring. Jag fixar matsäckar, middagar och bakar olika godsaker. Skorporna tyckte dom var toppen, så det får jag baka fler !

  Första blommorna på gurkplantorna såg jag igår. Jag har ett plastväxthus ned gurkor, både slang och Västerås. "Stora"växthuset på 6 kvadratmeterinnehåller snart färdig Pak choi, sallad, tomater och en nyhet Klätterspenat. En kompis kom med en liten planta. Den växer på en pinne rakt upp och är nu i taket och de största bladen är ungefär som en utbredd handflata, väldigt saftiga.

  Smultronen växer som 17, plockade 1.5 deciliter på tomten.  Nu ska jag ta tag i morgondisken , vi hörs.heart

 • 15 juli 2019 14:27

  Hej på er!

  Här regnar det rejält och har så gjort ett par timmar redan! Det finns mycket pyssel inne nu då dottern med familj dyker upp på torsdag!  Städning, bäddning, matplanering, handla och förbereda så jag slipper stå i köket hela tiden. Jag är nästan klar med städ och bädd i deras avdelning av huset nu och ger mig inte förrän det är klart idag. 

  Gjorde matplaneringen i går kväll och skrev inköpslistan. Handlar först på onsdag tror jag om vi klarar oss till dess. I morgon ska jag baka lite wienerbröd, kanelbullar, småfrallor och kesobröd. Det första kesobrödet åt vi upp☺️

  Vikten då, joooo lite minus -0,2 kg hmmm det var mer men efter gårdagens konfirmationsfest med många olika pajer, moussetårta och gräddtårta så gick det illa. Vi hann inte äta lunch innan vi åkte till kyrkan så vi var lite hungriga😅😅 vädret var underbart så det var roligt för konfirmanderna. Gästerna fick också bättre plats då vi kunde sitta ute.

  Du har fullt upp FARMIS med ungdomarna. Skönt att du kom iväg och simma, jag tycker det är så kallt i luften här ännu så vattnet är svinkallt. Hoppas att du får simningen till en vana då du tar bilen, enklare så!

  Bra att du fick till minus du också Roosan trots alla dina fester!👍

  Nej nu måste jag återgå till mitt pyssel!

   

   

 • Redigerad: 15 juli 2019 17:58

  Hejsan på er!! Tur att det var viktdag idagwink Jag har haft besök av en gammal kollega, som bjöd på en stor räkmacka och så hade jag lite rödvin  och kesolimpa till kaffet. Det blev en trevlig eftermiddag och snacka kan vi innanlaughlaughlaugh

  Igår blev det en riktig långpromenad, 2,5km!! Imorgon fotvård och efter det får det bli  så, att jag 'går ner' dendär mackan (men den var god)!! Annars blir det 'lugna gatan' här!

  Jag ligger ff under min målvikt, så +0,2kg gör mej nöjd! Roosan och Tita Grattis till minusyes

  Veckans resultat blev -0,4kgyes

  Sköt om erheart

 • Redigerad: 18 juli 2019 21:59

  Hej på er!

  Hoppas ni mår bra och njuter av sommarvärmen! Vi har äntligen fått lite värme och så har det slutat blåsa så förskräckligt!

  Idag kom dottern med sin fam från Stockholm så nu får vi rå om dem en hel vecka. Vädret har varit underbart och vi har varit ute precis hela dagen! Vi åt lunchen ute och fikade ute, vi har spelat badminton och kastat frisbeegolf och fått klart för oss hur svårt det är. 

  I morgon blir det en runda i löpspåret med pojkarna.

  Må så gott!

 • 22 juli 2019 08:36

  God morgon, nu är det mndag igen !  Lite mulet efter ett ordentligt regn i natt....men varmt !!

  Sista veckan med båda barnbarnen. Det går jättebra i veckorna när inte pappan är här !  Han tycker jag är för snäll....det ska man väl vara när man är farmor.

  Första zucchinin börjar växa till sig, bladperiljan är jättefin och igår plockade jag kantareller som vuxit till sig efter förra regnet !

  Vi har det bra, hoppas ni okså har det !

 • 22 juli 2019 15:23

  Hejsan!! Farmis, visst ska väl vara lite för snäll, när man har barnbarnen hos sig, men lite samtidigt följa vissa regler. När jag hade minstingen,10 år, hos mej och vi skulle spela kort. Då var den för....e mobilen framme stup i kvarten. Då frågade jag sonen om deras regler, så jag kunde agera efter det. Barnbarnet blev sur( förmodlingen för jag hade 'skvallrat'), och han skall inte använda mobilen, när han är hos mejlaugh

  Vikten idag visade +-0laugh Mycket nöjd!! Var och handlade upp lite idag, då det skall bli upp till 30gr i veckan.Det är lite för varmt!!

  Imorgon skall jag få hjälp med att få dörrklockan, så jag hör den ordentligt! Annars är det ovanligt lugnt härwinkInga tider att passa, konstigt!!!