icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Bloggar

Visar inlägg från bloggar som är taggade med "ISO"

28 January 2019 07:14

Både ja och nej

Visst syns denna vecka på vågen. -1,3 kg är helt okej, jag är jättenöjd. 

Sämre är då att min häl har värkt rejält i helgen. Så pass att jag valde att avbryta min exercise-streak och vila istället. Knappt ett steg på två dygn, Diklofenac och E...

Läs mer
23 January 2019 06:36

Tillbaka på banan

Åh, det är så skönt att vara tillbaka i bra rutiner. Hemlagad mat, varm mat, matlåda. 

Jag hoppas det inte bara känns bra, utan att det syns på vågen också. Lite motion på det här, så borde det ju ge mer effekt än nåt hekto, tänker jag.

Nu har vi des...

Läs mer
21 January 2019 07:40

Äntligen vardag!

Efter att ha tillbringat 6 av de senaste 9 nätterna på hotell är jag nu äntligen hemma och kan styra min mat bättre. Att äta LCHF ute är inte lätt, om man inte vill krångla en massa. Det har blivit mycket sallad. Och nötter, på tok för mycket nötter.

F...

Läs mer
15 January 2019 19:06
1

Motgångar

Det där med att äta enligt LCHF är lätt - hemma. Att bo på hotell och äta ute är inte lika enkelt.

I går åkte jag till universitetet. Tanken var en lunchsallad men våra lektioner var i fel ände av universitetsområdet. I den cafeteria som låg nära...

Läs mer
5 January 2019 07:19

Det rullar på

Tiden går snabbt och jag är nu inne på min femte godisfria dag, min fjärde utan socker. Eller ja, visst socker får jag ju i mig. Jag har mjölk i kaffet, t ex, och mat innehåller ju ofta en del socker - men jag väljer bort så mycket jag kan.

Jag har klar...

Läs mer
2 January 2019 08:30
1

Nytt år - nya möjligheter

En floskel, absolut, men en rätt positiv och trevlig floskel. 

Jag tjuvstartade redan i går med att kliva av godiståget. Jag gjorde också kloka val i hotellets frukostmatsal. Jag valde bort såväl vitt bröd som crossianter. Däremot drack jag lite...

Läs mer
26 December 2018 08:59
1

Mental förberedelse pågår

Jag har påbörjat mina nya vanor, dvs jag har kommit i gång med lite motion varje dag. Varje dag i över en vecka (jag vet att det inte direkt är en evighet) har jag motionerat. Inte långt, inte snabbt - men jag har i alla fall motionerat.

Jag har promene...

Läs mer
16 December 2018 18:25

Fortkörning - typ...

De senaste två veckorna har det varit rätt mycket. På tok för mycket, om jag ska vara ärlig. Så där så att jag har haft med mig jobbet i huvudet dygnet runt. Inte bra, med andra ord.

Min tanke på att ta tag i såväl matvanor som motionsvanor mitt i de...

Läs mer
10 December 2018 18:48
1

Första dagen

I morse åkte jag och handlade för att kunna laga några matlådor. Jag valde ut några olika recept här på Matdagboken och kockade på förmiddagen. Så himla skönt att göra flera portioner direkt, då är det lättare att äta vettigt under veckan.

Till lunch bl...

Läs mer
9 December 2018 19:10
5

Hur svårt ska det va?

Jag är snart 50 år. Vuxen på alla sätt, med andra ord. Jag har ett rätt ansvarsfullt arbete, bor i villa och har lyckats uppfostra en dotter till en omtänksam och klok kvinna.

Ändå lyckas jag inte ta tag i mina egna ätvanor, och inte hålla i mina mo...

Läs mer