icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej hej!
Här kommer jag dela med mig av min viktresa och förberedelser innan den sleeve operation som kommer äga rum i år och vägen till ett friskare liv trots diagnoser som fibromyalgi och MS.
27 mars 2019 07:53
7

Det är snart allvar nu

För ca två veckor sedan träffade jag kirurgen på Östersunds sjukhus och nu den 8 april är det informationsträff för oss som ska genomgå en överviktsoperation. Det är många frågor som fortfarande snurrar i mitt huvud, men jag är tämligen säker på att jag får svar på träffen. 
Jag kommer få en vertical sleeve gastrectomy (kallas kort bara för sleeve) och det känns overkligt. Jag har haft problem med vikten de senaste 10 åren och jag går banne mig inte ned ett gram trots att jag äter små portioner, rör på mig, tränar enligt det program jag fått från min sjukgymnast. Jag kommer till kirurgen får veta att det är mina hormoner som spökar, de och hela min celluppsättning. Nu är övervikten ett problem på båda sidor av min släkt. Många är de som sista utväg gjort en överviktsoperation. Och nästan alla har någon form av diagnos. Själv har jag bla Fibromyalgi, MS och en Lumbago som man aldrig kunnat behandla, lumbagon har blivit till en kronisk inflammation i ländryggen, därav program från sjukgymnast och inget gym, friskis och svettis osv. 
Jag vill inte ha någon sympati, detta är fakta, det är så livet är för mig. Jag ser iallafall fram emot informationsträffen och kanske dyker det upp nya frågor som jag får svar på. 

Gudarna ska veta hur många utomstående som sagt, Nej, gör det inte. För mig gick det inte bra. Jag ångrar operationen varje dag. Du kan inte göra det ogjort. Få är de som säger, Det är bästa jag gjort. Jag gav livet en chans. Min värk blev bättre. Jag fick lättare att röra på mig. 

 

Det är så mycket negativitet kring en överviktsoperation. 90% utav de negativa personerna jag pratat eller skrivit med menar att LCHF är svaret, men det är inte det för mig. Jag har kört keto, mindre strikt och inte särskilt strikt LCHF, men mig har det gett njurstensanfall och problem med gallan. det som funkar för mig kanske inte funkar för dig. Men negativitet hjälper ingen. Nu ska jag hoppa in i lite kläder och ta en promenad och njuta av att våren är på väg upp till lilla Jämtland. 
Ha en fin dag och tack för att du orkat läsa hela texten. 

Gillar

Kommentarer

 • 27 mar 2019 08:02

   Vad roligt för dig att det är på gång. Lycka till !!

 • 27 mar 2019 08:04
  gittan52

  Även om du är med här mest för receptens skull, som du skriver i din presentation, så kanske du kan få kontakt med andra här på MD som har gjort liknande operationer. smiley

  Du har så rätt i att en och samma kost inte fungerar för alla, var och en behöver hitta det som passar oss bäst.

  Du skriver att man kommit fram till att dina hormoner spökar. Är det något som kan medicineras så att det hjälper dig med att fortsätta gå ner efter operationen?

  Välkommen hit och stort lycka till med ditt val!

 • 27 mar 2019 08:22
  ulla165

  Önskar dig LYCKA TILL att op går bra!

 • 27 mar 2019 09:11

  Jag gjorde en gastric bypass 2008, och det är det bästa jag gjort! Faktiskt! Jag har vänner som tyvärr inte är lika nöjda med sina operationer (gäller både gpb och sleeve), men för mig har det gått jättebra!

  Jag äter LCHF för att jag tycker om det och för att jag mår bra på det. Däremot rekommenderar jag inte någon att äta LCHF. Var och en måste hitta sin egen grej, det finns ingen "one fix all".

  För några år sedan prenumererade jag på LCHF-magasinet, och var aktiv på lchfifokus, men slutade med det när en massa LCHF-fanatiker hävdade att jag "stympat mig" som genomgått överviktsoperation, och att jag kunnat låta bli operationen/stympningen om jag bara ätit LCHF - som alltså fixar ALLTING för ALLA. *suckar*

  Jag märker nu att jag tydligen fortfarande är arg för det där, för jag går igång här nu! Vadå STYMPAT MIG?!? Fanatiska jäla fördomsfreaks! angry

  Gå på mötet, se till att få svar på alla dina frågor. Fatta ett beslut som DU är trygg med. Följ kostrekommendationerna före/efter operationen (flytande, puré etc) och hitta sedan DITT sätt, som fungerar för DIN kropp och med DIN livsstil och DINA förutsättningar!

  Lycka till!

 • 27 mar 2019 09:12

  Glömde ju det viktigaste; VÄLKOMMEN hit! Hoppas du ska trivas! yeslaugh

 • 27 mar 2019 11:13
  Dharma58

  Välkommen hit! Lycka till med op.

 • 27 mar 2019 12:59
  Bjarki

  Har en kompis som nyligen gjort en sleeve. Hon är supernöjd och känner att det def var värt det smiley 

  Lycka till med op och välkommen hit!

Logga in för att skriva en kommentar.