icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu

valnötens blogg

78 kg 73 kg 34942
Tjena. Valnöten här. Ja e en ganska avslappnad själ (trots att mina blogginlägg ibland verkar lite hysteriska) Varit mullig större delen av livet så antar att kroppen e rätt van vid lite rundare former, men litegrann kan man nog skala av mha en matdagbok ändå.
6 december 2017 07:20
4

Mitt i veckan och glömde

köpa kokosfett igår. Hade bara lite kvar till min bullet kaffe och supplerade med olivolja, vilket var förvånansvärt ok!

Har funderat på att dra ned på mättade fetter och tror det är så jag ska göra, men får nog skaffa raps eller annat så inte smaken plötsligt gör sig för tydlig. Idag ska jag på kokosfettjakt, vill ju inte ha vadsomhelst. Det ska vara med smak. Hade i början utan, men nu är jag inne i en smak-period. Sen lär det bli utan igen nån dag.

Har funderat lite på detdär med mättade och omättade fetter. Efter en del sökande hittade jag en review artikel som genomgick all senaste studier om fettkost och där kom man fram till att LcHf ökar LDL-kolesterol och HDL kolesterol mer än lågfett kost. Det är inte säkert hur det påverkar i långa loppet, men än så länge är LDL starkt kopplat till hjärt och kärlsjukdom. Så tills det finns långtidsstudier så bör man nog vara lite försiktig ändå.
Kokosfett blir ofta prisad som supermat och jättehälsosamt, men det består till stor del av mättat fett som således påverkar LDL, enligt studierna.

Så min plan: Lite ner med det mättade, lite upp med det omättade. Supplera med fiskleverolja och annat hälsosamt. Och i övrigt fortsätta som vanligt. Så småningom får jag kolla upp blodfetterna och ta den därifrån.

Idag ska jag till gymmet efter jobbet. Imorgon blir det jobbintervju. Jag bävar.

Hoppas det inte är för halt imorgon förmiddag. Har inte fått bytt däck. (bor ju i danmark)  Verkar som att tempen kommer hålla sig omkring 8-10 så det lugnt, men blir en försiktig tur oavsett :-)

Nästa vecka får jag nycklar till min nya lägenhet. Äntligen. Har väntat i 3 mdr. Och veckan därpå kommer familjen och firar jul hos mig. Så har få dagar på mig att inreda och skaffa alla julprylar. Har lite möbler, men förra lägenheten var halva storleken av den nya, så det kommer eka tomt.
Jag har beställt en fåtölj som ska hämtas på torsdag nästa vecka. Sen har jag fått ögonen på en mysig gungstol, sån modern, stor, rund sak. Funderar om jag ska ha den i svart, grå eller blå. Tonerna i mitt hem brukar gå i mörbrunt, svart och med lite röda inslag i form av röd pläd i soffan eller röda blommor för att bryta av mot det mörka. Undra hur en blå gungstol skulle ge sig i det... Får fundera lite. Svart vore ju enkelt och kan smyckas med kuddar och plädar i olika färger.

fc0750b0-b83f-4b8a-8eb7-d26a9f1a511e.JPG

Nåja. Dags att göra sig i ordning för jobbet.

 

Ha det finemang därute idag!

 

Kommentarer

 • 6 dec 2017 08:51

  Den där blå färgen var riktigt fin och modellen är läcker!! 

  Lycka till i nya lgh!

 • 6 dec 2017 17:15

  Ja visst är det en fin färg. Och stolen är stor nog att en vuxen person kan krypa upp i den med filt och kuddar. Kommer bo i den stolen. Så härlig :-)

 • 6 dec 2017 17:32
  Flamenco

  Nej jag har inte fattat riktigt varför kokosfett ska vara så himla bra. Andra växtbaserade oljor som innehåller omega3 och omega6 är däremot viktiga. Raps, solros, oliv. Och fet fisk, det innehåller, har jag också läst mig till, det allra bästa omättade fettet, och det måste ju vara bättre, resonerar jag, att äta lax än att äta fiskoljakapslar. 

   

 • 7 dec 2017 06:30

  Håller med. Det vore ju såklart enkelt om man kunde leva på bullet kaffe, men vem har påstått att livet ska vara enkelt ;)

  Jo, mat i vanlig matform är ju alltid bäst för det kommer ju i ämnesblandningar som man inte kan kopiera i tabletter och kapslar.

Logga in för att skriva en kommentar.