icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

utters blogg

Kalorisnål (Vegetarisk) 186828
I min blogg så skriver jag om den del av min vardag som rör vikt, träning och mat. Ibland tar jag lite matbilder för att visa er hur min mat kan se ut. Jag äter vegetariskt och har därför ofta med vegoingredienser som ni gärna får fråga om. Annars försöker jag löpträna som en del av min vardag. Min målvikt, som jag hoppas nå när jag är redo, är 60 kilo. Min startvikt från när jag var som störst var 98,5 kilo. 

 
3 februari 2015 22:10
8

Skräpmat.

Idag mötte jag upp med vänner efter en heldag på universitetet. De blev hungriga och ville ha pizza. Jag tänkte fine - nu blir det ett ypperligt tillfälle att utöva balans. Världen är inte svart eller vit, jag måste kunna unna mig saker utan att få ångest men samtidigt inte låta de ohälsosamma valen tippa över. 

Jag granskade menyn; inga sallader, pizza eller hamburagarmenyer var det som fanns. Slog lite snabbt in de olika alternativen i matdagboken för att uppskatta vad det skulle landa på. Beroende på om jag skulle tagit den pizzan som jag tyckte lät godast eller en falafeltallrik med pommes hade det hamnat mellan 1300-1700 kcal. Det kändes bara för mycket. Jag vill äta balanserat och unna mig goda saker ibland när jag verkligen sett fram emot det, detta kom på impuls och kändes dessutom inte så lockande när jag kollat upp kalorimängden innan. Så jag tackade nej till att äta där och satt och höll istället mina vänner sällskap. 

Men när jag kom hem hungrig utan att då ätit middag efter att suttit i en miljö av massa triggande mat så hade jag verkligen blivit sugen på att äta just något onyttigt som en hamburgare. Vad gjorde då utter? Jo, blev lite kreativ. 

Bifogar bild på mitt mästerverk: 1 grov fröfralla, 2 torrstekta vegetariska korvar, 50 g ketchup och en skivad tomat. Totalt sett landade detta skrovmål på 546 kcal (väl inom kaloribudget för middag) och då fick jag både spara in på kalorierna och unna mig något som kändes som skräpmat. Kompleterade dessutom med 9 km löpning efteråt så jag får faktiskt säga att jag är nöjd med dagen. angel

3/100 hundra hälsosamma!

Gillar

Kommentarer

 • 3 feb 2015 22:42

  Starkt jobbat både att stå emot mat samt löpturen efteråt.

 • 3 feb 2015 22:21
  salsasyrra

  Bra jobbat Utter, heja, heja!

 • 3 feb 2015 22:30

  Riktigt starkt av dig att stå emot pizzanyes! Duktig utterlaugh! Och så kreativt av dig att fixa lite egen "fast food". Dessutom snyggt upplagt på tallriken.

 • 3 feb 2015 23:00

  Bra gjort av dig att kunna välja bort även fast vännerna äter. Grymt jobbat yes

 • 3 feb 2015 23:16

  Bra Utter. Det var bra gjort. :)

 • 4 feb 2015 06:45
  ImmaAmmi

  Inte alls dumt med vegekorv-burgare! 9 km's löptur dessutom, Starkt gjort!yessmiley

 • 4 feb 2015 08:25

  Du är så stark! Heja heja :-)

 • 4 feb 2015 18:46
  lenaek

  Bra gjort

Logga in för att skriva en kommentar.