icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

utters blogg

Kalorisnål (Vegetarisk) 188971
I min blogg så skriver jag om den del av min vardag som rör vikt, träning och mat. Ibland tar jag lite matbilder för att visa er hur min mat kan se ut. Jag äter vegetariskt och har därför ofta med vegoingredienser som ni gärna får fråga om. Annars försöker jag löpträna som en del av min vardag. Min målvikt, som jag hoppas nå när jag är redo, är 60 kilo. Min startvikt från när jag var som störst var 98,5 kilo. 

 
11 maj 2015 20:53
10

Obekväm.

Dagen har varit lite off. Haft känslan av att jag ser större ut än när jag faktiskt började gå ner och tyckt att jag fått det bekräftat varje gång jag passerat en spegel eller skyltfönster. På gymmet så gick löppasset trögt. Dessutom så hände det en sak som fick mig att bara vilja gå därifrån...

Det tränar en kvinna på mitt gym som hjälpt naturen rätt mycket på traven. Hennes amningsdeviser är bokstavligt talat större än hennes huvud. Styck. Jag säger inget om det, var och en gör som de vill när det kommer till den egna kroppen. Jag dömer ingen! Men idag när hon hade på sig en sport-bh, hotpants och var påtagligt sminkad så fick hon halva gymklientelet (gissa vilken halva...) att titta storögt och fokusera på allt annat än sin träning. Det var ett grabbgäng som tränade i närheten av mig som började prata om hennes mer påtagliga delar följt av att de, i vad de tyckte var ett diskret sätt, började "poängsätta" de kvinnliga gymbesökarna. Hörde hur de gav en jättesöt tjej "6" för att hon hade stora lår och en äldre kvinna "2" för att hon var rynkig. 

Vet inte varför, men det här gjorde mig så ledsen. Hade redan tidigare på dagen känt mig kroppsmedveten och hade sett fram emot att gå på gymmet för att springa ett långpass och slappna av i det. Men nu kändes det som att min "viloplats" inte längre var trygg och att jag bara ville hem. Bort från situationen. 

Kanske överreagerar jag, jag hörde dem trots allt inte säga något om mig, men jag kände bara att jag inte tyckte om scenariot. När jag går på gymmet gör jag det för min egen skull. Visst, jag skulle kunna sminka mig, ta på mig något smickrande och vara vänligt inställd mot de manliga besökarna; men det är så långt ifrån vad jag vill uppnå när jag är där. Jag går till gymmet i utslitna, stora t-shirts, osminkad och med håret i en effektiv tofs. Jag är där för min egen skull. Ofta utan att prata med någon. Det är min egen tid för att ladda mina batterier och känna att jag investerar i mig själv.

Nu blev känslan bara så fel. Även fast jag inte var den som var föremål för kommentarerna så fick jag känslan av att jag skulle vara beredd på att bli betraktad, värderad och finnas till för någon annan än mig själv när jag är där. Så, jag sprang bara 5 km, plockade ihop mina saker och gick hem med ett obehag i kroppen.

Kanske finns det människor som uppskattar att flörta och letar efter olika former av kontakt inom det området på gymmet. Jag är uppenbarligen inte en av dem. 

Gillar

Kommentarer

 • 12 maj 2015 07:05
  Mansgrisar :( jag är en sån som går till gymmet sminkad i snygga, funktionella kläder. Har alltid känt mig ful som liten, blev mobbad i skolan osv. När jag går till gymmet ger jag 1000 %. Sminkad, äntligen snygg, redan påklädd vid ankomsten och viktigast, technomusik i hörlurarna på högsta volym kör jag mitt pass på en gång utan vila, utan fusk i 1 timme och går därifrån, in och ut, duschar hemma. Jag hör aldrig några kommentarer, vill inte, behöver inte. Gym är lite som disco för mig för disco har jag inte råd med och även om så kan jag inte dansa på discot för jag har extremt dålig balans pga en neuromuskulär sjukdom. Ge aldrig nyckeln till harmoni och din lycka till någon annan, du är du, var du 100 % och bry dig inte om testosteronstinna mansgrisar med vårkänslor ;) kramisar <3
 • 12 maj 2015 09:32
  liliten

  Otroligt så nedvärderande snubbar!!! Jag fortsätter med mina promenader och slipper prata eller lyssna på andra när jag maler på för mig själv! Fortsätt du Utter att träna för din egen skull! Kram och Pepp till just dig!

 • 11 maj 2015 20:57

  MORR!

  Du skulle ha gått till receptionen och pekat ut apberget som störande element och sexistiska svin.

  I vrigt känner jag i mig kära Utter, att känna sig större ibland. För mig blir det oftast så när jag lägger på mig vätska vid mens, inget sätter sig runt anklar eller ben, men jag upplever midjan expandera till mer konvex än konkav och mindre tydliga nyckelben. Lyckligtvis kan det kännas bättre dagarna efter.

 • 11 maj 2015 21:00

  Håller helt med dig i din känsla. Obehagligt! Handlar inte ens om flirt utan bara att nedvärdera människor. På gymmet ska man få vara ifred för sådant.  Ska vara en plats för egen tid och att ta hand om sig själv vilket bör respekteras. Sådana människor du beskriver borde bli avstängda.

  Skaka av dig detta, Utter. Fortsätt att kämpa på. Tänk på detta att du tränar för din egen skull och fortsätt med det.

 • 11 maj 2015 21:08

  Åh, vilka jävla idioter... Har varit med om liknande dömningar på mitt förra gym. Värst var när en vilt främmande karl kom fram till mig och sa att jag hade "snygg kropp, men magen var lite för stor - får du bort den blir det perfekt". Blev så chockad att jag inte ens hann bli arg innan han gått därifrån. Vissa karlar alltså!

 • 11 maj 2015 21:12

  Helt otroligt!! Hur ouppfostrad och tölpaktig får man bli som denna man med en sådan kommentar. Förstår att du blev chockad och det hade jag också blivit.  Kanske ska finnas ordningsvakter som slänger ut folk som inte kan uppföra sig på gymmet... Ska det vara så svårt att fokusera på sin egen träning!

 • 11 maj 2015 21:19
  Lillamyy

  Åter igen vet jag varför jag valt att vara singel. Karlar är ett jäkla pack!!

 • 11 maj 2015 21:37
  salsasyrra

  Ja inte går jag till gymmet för att flirta..jag har fullt upp med träningen, vilka stolpskott det finns, menar då såklart dessa killar, har inte upptäckt sådana på mitt gym ännu som tur är. Det där med att känna sig stor kan jag skriva under..trots att byxorna och lverdelarna är bytta till mindre storlekar så känns det när man tittar i spegeln att inget har hänt..knepigt med dem där hjärnspöken. 

 • 12 maj 2015 08:52

  Ja en del snubbar verkar tro de har rätt att kommentera andras kroppar. visst har man rätt till en åsikt men det är inte rimligt att yttra den högljutt.

  Ibland svarar snubbar (när ämnet förs upp, har hänt nån gång på fest) "tänk om jag vill det då" och nu kom jag på vad som blir svaret: "vem fan är du attt tycka till om min kropp, den är min, gör inte kvinnokroppen till subjekt, då är den inte ägarens i lika stor mån som den är betraktarens". Fast tyvärr brukar det bli för avancerat för snubbar att få in detta...

  Satt i bastu i studentsammanhang, släppte ner mitt hår från håruppsättningen (på mitt uni kan vi ibland basta efter fester) varpå en snubbe sa "jag tycker tjejer alltid ska ha nersläppt hår", jag gav honom ett nervärderande ögonkast och sa så sympatiskt jag kunde "ja, jag tycker killar alltid ska vara vältränade.." och tror nog han fattade han inte var en av dem.

  Helt sanslöst hur snubbar verkar tro de har objektiv rätt att betygsätta kvinnokroppen, då gör de både kroppen och dess ägare till objekt - inte en handlande person (som är subjekt).

  Tur man kan fostra sina barn att respektera andra och föra sig vettigt. 

 • 12 maj 2015 18:03
  Tita

  angry för knäppskaller som inte fått lära sig vanligt hyfs!

  Pepp på dig!

Logga in för att skriva en kommentar.