Middagar i olika tappningar.
Lite bilder på middagar sedan sist jag postade matbilder. Nr 57-72 i utmaning 100 hälsosamma middagar innan midsommar. Några av rätterna har återkommit dubbelt, trippelt...eller ännu fler gånger (särskilt nr 1 och 2; grillbiff med olika salladstillbehör och kvargblandning) - brukar ni också göra det; laga "för många portioner" och äta dagarna efter?
Själv är jag lite tveksam till företeelsen (trots att det är bra både för plånboken och tidsåtgången) då jag har en tendens att överäta om jag har mer mat att tillgå. Men om jag innan att jag börjar äta lägger maten i burkar och gärna skriver "måndag", "tisdag" på och så vidare så blir det mycket svårare att sedan gå och nagga i kanterna på det goda. Utter har vanan av att alltid äta upp om det är gott och får därför hitta små knep till att inte hamna i för generösa vanor. Finns det då mycket mat och en glupsk liten utter så är risken stor att det slutar i en dålig ekvation.
Nu väntar ett löppass på gymmet! Hoppas ni haft en bra start på veckan! :-)
Gillar
Kommentarer
-
Jag gör ofta så att jag gör långkok/storkok. Smart idé att ta undan det som ska tas undan först, så blir det svårare att nalla :D
-
Det var mycket gott. LCHF eller annat ? Bra tänk där med portionerna 👍🌹
vi är ju smarta vi kvinnor 😬
-
LadyG: ja, storkok och långkok är ju toppen i alla andra avseenden, så bara jag kan hålla tassarna i styr så är det helt perfekt! :-)
Bella50: främst så tänker jag på kalorierna, men försöker att äta "medvetna" kolhydrater då det annars lätt blir en stor kalorikälla för mig utan att jag tänker på det. Det vill säga att njuta av dem när jag väl äter dem och annars gärna avstå för något annat alternativ. :-)
-
Vad gott det ser ut. Du är en smart utter som lägger undan i portioner.:-)
Lycka till med löppasset!
-
Oj så gott det ser ut, och så vackra uppläggningar. Man äter ju med ögonen också!
Logga in för att skriva en kommentar.