icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

utters blogg

Kalorisnål (Vegetarisk) 186812
I min blogg så skriver jag om den del av min vardag som rör vikt, träning och mat. Ibland tar jag lite matbilder för att visa er hur min mat kan se ut. Jag äter vegetariskt och har därför ofta med vegoingredienser som ni gärna får fråga om. Annars försöker jag löpträna som en del av min vardag. Min målvikt, som jag hoppas nå när jag är redo, är 60 kilo. Min startvikt från när jag var som störst var 98,5 kilo. 

 
27 april 2015 17:03
5

Middagar i olika tappningar.

Lite bilder på middagar sedan sist jag postade matbilder. Nr 57-72 i utmaning 100 hälsosamma middagar innan midsommar. Några av rätterna har återkommit dubbelt, trippelt...eller ännu fler gånger (särskilt nr 1 och 2; grillbiff med olika salladstillbehör och kvargblandning) - brukar ni också göra det; laga "för många portioner" och äta dagarna efter?

Själv är jag lite tveksam till företeelsen (trots att det är bra både för plånboken och tidsåtgången) då jag har en tendens att överäta om jag har mer mat att tillgå. Men om jag innan att jag börjar äta lägger maten i burkar och gärna skriver "måndag", "tisdag" på och så vidare så blir det mycket svårare att sedan gå och nagga i kanterna på det goda. Utter har vanan av att alltid äta upp om det är gott och får därför hitta små knep till att inte hamna i för generösa vanor. Finns det då mycket mat och en glupsk liten utter så är risken stor att det slutar i en dålig ekvation. blush

Nu väntar ett löppass på gymmet! Hoppas ni haft en bra start på veckan! :-)

Gillar

Kommentarer

 • 27 apr 2015 17:05

  Jag gör ofta så att jag gör långkok/storkok. Smart idé att ta undan det som ska tas undan först, så blir det svårare att nalla :D

 • 27 apr 2015 18:10
  Bella50

  Det var mycket gott. LCHF eller annat ? Bra tänk där med portionerna 👍🌹

  vi är ju smarta vi kvinnor 😬

 • 27 apr 2015 18:14

  LadyG: ja, storkok och långkok är ju toppen i alla andra avseenden, så bara jag kan hålla tassarna i styr så är det helt perfekt! :-)

  Bella50: främst så tänker jag på kalorierna, men försöker att äta "medvetna" kolhydrater då det annars lätt blir en stor kalorikälla för mig utan att jag tänker på det. Det vill säga att njuta av dem när jag väl äter dem och annars gärna avstå för något annat alternativ. :-)

 • 27 apr 2015 19:38

  Vad gott det ser ut.  Du är en smart utter som lägger undan i portioner.:-)

  Lycka till med löppasset!

 • 27 apr 2015 20:20

  Oj så gott det ser ut, och så vackra uppläggningar. Man äter ju med ögonen också!

Logga in för att skriva en kommentar.