Kunde varit både bättre och sämre
Idag har jag flängt omkring med maken i släptåg. Eftersom vi hade så mycket att göra har min matdag varit kass.
Lunchen tog vi på subway. Och middagen blir ett midnattsmål, eftersom den står i ugnen. Ska för första gången i mitt liv äta Rödmulle. Men tyvärr missade jag allt vad mellanmål heter idag.
Men på den ljusa sidan, frysen är fylld med bra mat. Och jag ska testa ett nytt mellanmål i veckan: kvarg. Blandade till en liten påse müsli i affären att ha till.
Och jag trotsade både regn, blåst och slask och tog en halvtimmes promenad.
imorgon får jag jobba mer på att få till maten. Mitt mål är att få en livstil som är sund i första hand. Det är 6 1/2 år sedan min första viktoperation. Jag har inte varit över BMI 30 sedan 2010. Men jag kan inte säga att jag levt sunt. Jag kan slarva mycket utan att det blir några direkt negativa konsekvenser på vågen. För mig är det extremt stort att jag inte ätit godis på en vecka.
Att nöja mig med 4 biscottis om dagen är ett stort steg framåt.
Men allt har sitt pris. Näringsbrister, tarmvredsoperationer , en mage som komplicerar mitt sociala liv och kronisk halsbränna är några baksidor av myntet. För att inte tala om att jag har fått vända mig utanför Sverige, för att få kunskap om vad min operation verkligen innebär. Måste alltid vara beredd på att min operation och vad den innebär är helt okänd för den vårdpersonal jag träffar och att de med största sannolikhet kommer utgå ifrån att det är som en Gastric Bypass. Det spelar oftast inte någon roll hur mycket jag försöker förklara att det är två VÄLDIGT OLIKA operationsmetoder som ger liknande resultat. Så jag kommer aldrig rekommendera någon att operera sig (tvärtom), även om jag hade gjort om det med facit i hand. För mig var det en fråga om liv eller död. Jag fick ett liv igen, nu vill jag att det ska bli ett så bra liv som möjligt utifrån mina förutsättningar.
Gillar
Kommentarer
-
Ibland har jag också haft i vispad grädde för att höja fetthalten. Gott
! Finns en hel del goda saker som man kan blanda in sin kvarg
. Tycker de flesta kvargsorterna har låg fetthalt. Har endast funnit någon liten förpackning med lite högre fetthalt men har nu gett upp mitt sökande efter att finna fler
. Jag handlar på Ica Maxi och Lidl. Där köper jag deras egna märken (låg fetthalt). Dessa är tyvärr inte laktosfria. Tråkigt att utbudet på laktoshyllan är så begränsat, hoppas det blir bättre. Kvarghysterin som råder i landet påverkar förhoppningsvis den hyllan också
-
-
Kan ärligt säga att Rödmulle var den mest oaptitliga fisk jag någonsin haft oturen att smaka. Så efter en halv fisk och en halv potatis fick resten åka i soporna. 😳
Tur att vi hade en matlåda med kålpudding i frysen.
-
Ojdå. Då vet du det till nästa gång det vankas fisk.
-
Kvarg är toppen! :-)
-
Jag älskar fisk i normala fall, men Rödmulle kommer jag inte äta frivilligt igen.
-
Jag tycker kvarg är riktigt bra! Eftersom jag tycker den är lite sträv i smaken, blandar jag i lite Fun light samt keso. Den proteinrika blandningen toppar jag sedan oftast med lite nötter/frön
.
-
Jag gjorde en blandning i affären, med hela linfrön, naturell nötmix, rostade kokosflingor, dinkelgryn, dinkelpuffar, branflakes, torkade aprikoser och lite kanel granola.
Funderar dock på att blanda i lite vispad grädde och vaniljpulver... Min kvarg innehållet bara 0,1% fett. Utbudet i laktoshyllan är ju tyvärr begränsad...
Logga in för att skriva en kommentar.