icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

tikamaxs blogg

74 kg 62 kg 579
10 maj 2019 07:53
2

VIKT och SJÄLVBILD HÖR IHOP.....

Det är ju så att sin egen vikt och sin egna självbild HÖR IHOP! Ju tjockare man blir, dessto ledsnare blir man, ångest sätter in och man äter mer för att döva ångesten och belöna sig själv. Men det har ju precis MOTSATT verkan. Man får mer ångest, äter mer, vikten går upp och man känner sig FUL. Inga kläder passar, de kläder sompassar liknar man mer ett HUS än den person som finns därinne, under alla fettlagren.

SÅ ju mer man går ned i VIKT - dessto STÖRRE TILLFREDSSTÄLLELSE  - och man blir gladare, Man KRYPER, som ormen som ömsar skinn, ur sitt "fettskinn" och lämnar det bakom sig. Man finner, för varje kilo man går ned, en motivering att fortsätta då det gör en lycklig.

Min självbild var mycket kopplad till min vikt. Min tröst var bakverk och kaffebröd och ffa SOCKER! Jag tyckte att jag hade blivit "en gammal grinig tjock kärring".

Men - min glädje har returnerat tillbaka till mig. Och det är jag lycklig för. "Min självbild och min vikt" hör samman och det är det som gör mig glad när jag tappar kilona. Jag finns därinne under "fettet"....

Gillar

Kommentarer

 • 10 maj 2019 09:45

  Ja, det är sant. När man inte känner sig fin så tappar man självförtroende och ofta undviker man folk och situationer där man känner sig utsatt. Man känner inte riktigt igen sig själv. När man börjar gå ner i vikt blir man gladare och gladare och känner att man ändå har kontroll och kommer att fixa detta!

  Pepp  pepp! 

  Senast uppdaterad 10 maj 2019 09:46

 • 10 maj 2019 09:54

  PEPP PEPP SKICKAS tillbaka och vi FIXAR!!

  devil

Logga in för att skriva en kommentar.