icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
6 januari 2012 11:18

recept, seghet och allvar

Gårdagen gick bra, lite sötsug, tänk vad jobbigt det är med sötsug, jag är tacksam att jag slängt allt överblivet gott från jul och nyår, annars hade jag inte klarat ut att låta bli att äta det skulle jag tro. Fick ett mail av en vän igår med ett roligt recept. Receptet är på godis, och efter att ha läst receptet var jag till motsats mot vad jag trodde jag skulle vara inte längre sugen på något sött. Chokladrussinkarameller Ett plötsligt infall och ett sjukligt underskott av socker och snask i mitt kroppsmaskineri fick mig att improvisera ihop ett hemmagjort godis, kallat chokladrussinkarameller. Det minsta jag kan göra när succén är ett faktum är att bjuda er på det exklusiva receptet jag till punkt och pricka använde mig av. Håll till godo! Ingredienser • 4 msk strösocker • Gamla hårda russin • 100 g blockchoklad • Vatten Instruktioner Smält sockret i vattnet till sockerkaramellen som ska omsvepa russinen i en stekpanna. Googla på Internet och inse att tanken var att man skulle haft torr panna. Vänta på att vattnet ska dunsta medan du rör med en stekgaffel. När sörjan stekts ihop till något som liknar bubblande spott, häll då ungefär hälften av den över hälften av de på en tallrik utplacerade russinen. Dessa kommer snart att smälta ihop till en enda vit klump och hårdna. Slå sönder denna genom att slå med en köttklubbas trubbiga sida upprepande gånger. Plocka upp bitarna från golvet och lägg tillbaka dem på tallriken. Upptäck att det återstående sockret i stekpannan nu plötsligt har smält till något som liknar använd motorolja. Notera sörjans ansenliga värme och konstatera att det skulle vara en dålig idé att vidröra denna med fingrar, ansikte eller något annat som skulle saknas om det brann upp. Doppa den brända handen i isvatten och gurgla kylbalsam för den skållade tungan. Häll sörjan över resten av russinen på ett annat fat. Sockertrådarna som bildas när du rör runt russinen (med gaffeln - inte med fingrarna!) kommer att likna spindelben. Kliv ner från stolen och avbeställ brandkårsutryckningen. Smält blockchokladen i en kopp i mikrovågsugn. Doppa de olika russinsockerbitarna i den smälta chokladen. Lägg på ny tallrik och placera de färdiga karamellerna i frysen i fem minuter. Ta ut och ät tills du mår illa. Var vaken resten av natten på grund av sockerkicken och diskningen av stekpanna och övriga attiraljer. Beräknad tidsåtgång Förberedelser: 1 minut Tillredning: 20 minuter Efterarbete: 6 timmar Receptet är alltså inte mitt, har ingen aning om vem som ligger bakom det, men jag gillade det skarpt och insåg att ungefär sådär är jag i köket när jag håller på, skulle jag få för mig att någongång skriva en kokbok skulle förmodligen recepten se ut ungefär sådär haha. Var allmänt seg i gårkväll tog mej en runda på crosstrainern men oj vad segt det gick, men jag man kan förmodligen inte alltid vara på topp, men trots trötthet gjorde jag klart programmet på den. Inne på slutspurten av min jul och nyårsledighet, på måndag börjar jobbet igen. Idag vankas det fest, har bestämt mig för att hålla mig nykter, känner inte för att dricka onödiga kalorier nu när jag känner att jag har börjat få lite koll på vad jag stoppar i mig. Och med tanke på att mitt nyårsfirande bestod av en eller två drinkar för mycket så kan min kropp behöva en liten vila från alkohol. Och det är ju inte alkoholen som gör festen utan personerna. Thea

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.