icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
28 augusti 2014 13:49
10

rätt tidpunkt

Uttrycket att vara vid fel plats vid fel tidpunkt lär väl ingen ha missat, men det går ju faktiskt även på andra hållet, att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Jag läser om sånt ibland, främst i min mormors veckotidningar, där är ganska ofta artiklar om folk som varit vid rätt plats vi rätt tidpunkt och oftast av en ren händelse.

De har avvikt från sina vanliga rutiner av oförklarlig anledning och kunna hjälpa en medmänniska som befunnit sig i nöd.

Jag har alltid tyckt sånna saker är så faccinerande, och härom dagen fick jag uppleva något likande personligen.

Jag hade ju vanan att gå morronpromenader väldigt tidigt på mornarna för några år sen, något jag av olika skäl inte gjort på en väldigt lång tid.

Här om dagen var jag vaken kl 3 på morronen och vädret var fint och jag lite så där lagom rastlös så en promenad begav jag mig ut på.

Jag fick mig ett ryck att gå på ett helt annat ställe mot vad jag brukade gå, ingen direkt anledning, bara kände för att se lite nya vyer.

En sak som är speciellt med att gå en promenad en vardagsmorron kl 3 är att man är väldigt ensam om det, jag brukar enbart möta tidningsbudet.

Och saker som man i vanliga fall inte lägger märke till när så mycket annat är i rörelse, märks så mycket tydligare när allt är så lugnt och stilla.

MIn nya promenadrutt tog mig nära en järnväg och jag hajade till när jag tittade ut på spåret och la märke till att något rörde sig där.

När jag plötsligt hörde hjärtskärande gråt förstod jag att det jag såg röra sig var en människa.

En gråtande människa gående på ett järnvägsspår klingade definitivt inte riktigt ok i mitt huvud.

Jag hann aldrig tänka vad ska jag göra, allt skedde automatiskt tror jag.

rätt som det är närmade jag mig personen, som visade sig vara en tonårs tjej.

Som mer än på ett sätt befann sig i totalt mörker.

min första tanke var att jag måste få bort henne från spåret, och det helst utan att skrämma henne bort från det, och nästa steg var att få henne att prata med mig.

Utan att berätta allt för mycket om hennes historia, för den är inte min att berätta, så mådde denna unga tjej väldigt dåligt såklart, ett nattsvart mörker utan ljus att gå mot.

Att få en så lessen person att öppna upp sig är inte så lätt såklart, men jag kände att jag kunde ju inte bara lämna henne där ute i sin förtvivlan, så efter att hon nämnt orden, ingen förstår mig och det finns ingen annan utväg än döden.

Jag kände då mer än någonsin att jag definitivt befann mig på rätt plats vid exakt rätt tidpunkt, för jag vet till en viss grad hur hon känner, oavsätt den bakomliggande anledningen till att hon kände att någon annan utväg än döden finns där inte, så vet jag hur det känns att känna så.

Så jag gjorde det jag kunde för att få henne att förstå att jag förstod henne, utan att komma med pekpinnar osv, jag visade mina ärr.

Och det var som att sätta igång en rinnande kran, hon började prata om allt hon kände, om känslorna att ingen förstod och ingen brydde sig.

Av mina egna erfarenheter så är man så fast i sitt eget tänkande, ett trasigt tänkande som man inte kan finna logik i, där man är fast besluten om at ingen bryr sig, så till den grad att man inte nämner något för någon, för ingen skulle ändå lyssna tror man.

Långt om länge fick jag fram var hon bodde och följde med henne hem, chocken hos hennes föräldrar när vi kom och ringde på dörren en väldigt tidigt morron utan att de ens kände till att hon smitit ut var en mardrömsbild i stort sätt.

Jag stannde hos dem, förklarade läget och gav mitt nummer till tjejen och bad henne att aldrig dra sig för att ringa om hon behövde prata.

Gav mitt nummer även till hennes föräldrar och redan senare samma dag pratade jag med dem.

Förädrarna var fortfarande chockade, och hade varit helt ovetande om känslorna dottern går igenom,men nu får tjejen hjälp med något hon trodde ingen skulle kunna hjälpa henne med, och jag hoppas innerligt att hennes mörker skingrar sig och hon kan se ljuset.

Jag kommer iallafall finnas där, som ett öra som lyssnar när tankarna blir för röriga att själv klara av att hantera.

Jag har nog aldrig tidigare känt mig så tacksam över oförklarliga ryck jag fått, det tog mig till rätt plats i rätt tid.

Thea

Kommentarer

 • 28 augusti 2014 14:01
  Rogann

  Vilken GOD Medmänniska du är Tänk vilken tur tjejen hade

  när hon träffade dig Annars vet man inte hur det hade slutat

  Bamsekram till Dig!!!

 • 28 augusti 2014 14:19
  cabass

  Måste kännas bra att få en förtvivlad medmänniska på andra tankar. Det verkar finnas en mening med allt. Även med att vakna alldeles för tidigt och komma på den lite udda tanken att ta en promenad mitt i natten. 

 • 28 augusti 2014 16:34
  mosel

  Ja, du var verkligen på rätt plats vid rätt tidpunkt. Vad märkligt att du gick just dit hon behövde hjälp. Bra gjort av dig att lyssna och följa med henne hem etc, en räddande ängel!

 • 28 augusti 2014 16:45

  Din rubrik sätter minsann stämpeln i inlägget. Och stort och hjärtligt heart gjort av dig. I och för sig tror jag de flesta försökt göra nåt liknande, men att inte som du säger, skrämma bort flickstackarn. Modigt. Hoppas hon kommer över dessa tankar.

   

 • 28 augusti 2014 16:51

  Jag är helt säker på att det var meningen att du skulle gå där just då.

 • 28 augusti 2014 16:54

  Jag vill väl tro att vem som helst som mött henne på sin väg hade hjälp henne, för att bara gå förbi hade man nog behövt vara en väldigt stenhjärtad person.

  Dock gjorde ju tidpunkten att hon inte direkt hade chansen att möta så många personer, vilket ju är en av anledningarna till att jag är ute och går vid den tiden, för att njuta av lugnet som råder.

  Men visst är det märkligt hur mycket tillfälligheter kan göra för vad som hände.

  Jag är inte så glad för tänk om tankar, men i detta fallet är det svårt att undgå dem.

  för tänk om jag inte fått mitt ryck att gå annan runda än jag brukar, eller inte ens gått ut.

  Kanske hade tjejen återhämtat sig och gått hem, och hennes föräldrar fortfarande varit ovetande om hur dåligt hon mår, kanske hade det blivit försening i tågtafiken pga av en otroligt tragisk olycka.

  jag är bara otroligt tacksam över att jag var där just då.

 • 29 augusti 2014 09:51
  schnork

  Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Världen behöver fler människor som du!! 

 • 29 augusti 2014 10:22
  mita0822

  Ja, där var du verkligen på rätt plats och flickstackaren kunde inte ha mött någon bättre än du. Hoppas att hon kommer på rätt köl igen, det finns så många unga som mår dåligt idag. Tänk om alla kunde få träffa en tjej som dig när det är som värst. Det hade behövts smiley

 • 19 september 2014 09:57

  Helt rätt person på rätt plats vid rätt tillfälle. Kan inte läsa din blogg utan att tårarna rinner (vilket nästan aldrig händer) varenda gång.. Din styrka ger andra styrka och det är den viktigaste egenskapen som finns. smiley

 • 19 september 2014 16:32

  Ja den känslan har inte lämnat mig sen detta hände, och den unga flickan har jag tät kontakt med ännu.

  Dina ord är sånt som jag bär med mig när stunderna är som tyngst att även om jag inte kan förstå meningen med allt som hänt, så känns det iallafall som att jag gör avtryck med det jag upplevt.

   

Logga in för att skriva en kommentar.