icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
25 oktober 2014 22:12
12

olika syn på samma sak.

Min fd vän från mitt förra inlägg har sen händelsen tyckt att vi borde reda ut vårt bråk.
Jag har varit lite avig mot det, dels för att jag varit upptagen med att sy majas brudklänning och repat med solisten som skulle sjunga på deras bröllop, och lite beror på att jag varit allmänt tjurig och faktiskt inte tycker vi har något att reda ut då jag inte bråkat med henne, hon började skrika på mig och sen gick det liksom bara utför.

Men ja nu iveckan gav jag vika, mest av nyfikenhet faktiskt, och ja en ursäkt vore ju inte fel att få pga det hon sa heller.

Idag tog vi oss ett snack ansikte mot ansikte över nätet.
Gick lite sådär om jag ska vara ärlig.
Hon öppnade vårt samtal med att hon tyckte att jag borde be om ursäkt.

Hon tyckte jag borde förstå att alla människor inte gillar porr och att hon minsann inte gillade att få porrbilder upptrycka i sitt ansikte när hon besökte vänner.

Det tog mig några sekunder att förstå att hon menade allvar, hon tycker alltså min bakgrundsbild med Darren med bar överkropp är en porrbild.
Och förvisso är saker och ting relativa och man upplever saker och ting olika men att påstå att bilden skulle vara en porrbild tycker jag ju är aningen överdrivet.
Och jag blev bara irriterad och snäste att om hon tyckte det då måste hon tycka att befinna sig på en strand är som att hamna mitt i en porrfilm.
Inte direkt någon bra kommentar men men.
Hon gormade vidare så klart, jag kände väl mest att vi kunde vara överens om att vi är oense om vad porrbilder innebär.
Hon började gorma om att jag sårat henne så otroligt genom att tvinga henne att kolla på porrbilden trots att hon avskyr sånt.
Och att jag borde förstå att när man blir så sårad och mår så dåligt vill man ju bara ge tillbaka och därför hade hon gett igen med kommentaren om min mamma.

Hon ansåg inte att hon hade något att be om ursäkt för, jag hade mig själv att skylla.

Jag förklarade hur jag såg på det hela.
Att jag anser att det hon sa var oförlåtligt, att det är skillnad på grejerna.
För jag hade ingen aning om att ett foto på en man utan tröja skulle väcka så starka reaktioner och få henne att må så dåligt, att hon genom åren vi känt varandra aldrig pratat om det eller ringt mig gråtande och varit fötvivlad över en sån sak.
Men att hon visste vad hennes kommentar skulle väcka för kämslor i mig, då hon vet hur dåligt jag mått, jag grät hysteriskt i 30 minuter då jag berättade om det för henne efter det hänt.

Avslutade samtalet med att säga att jag inte tänker be om ursäkt för min bild.
Och skulle hon velat ha en ursäkt från mig för den skulle hon aldrig startat bråket utan vänligt påpekat att bilden får henne att må dåligt och bett mig stänga datorn.
Där och då hade jag bett om ursäkt att jag absolut inte menat för henne att må dåligt.
Och för mig är det stor skillnad på att såra omedvetet och göra ett medvetet val att såra någon.
Det första kan jag förlåta men när man gör det andra är all tillit borta och utan tillit i en vänskap anser jag att man inte har något att bygga den på.
Så jag tackade för åren vi hade varit vänner, önskade henne ett fortsatt bra och fantastiskt liv, och sa hejdå.

Thea

Gillar

Kommentarer

 • 25 oktober 2014 23:22

  Klokt val. Men så är du en klok människa också.

 • 26 oktober 2014 04:56
  SandyC

  Jag blir fortfarande helt förskräckt, förstår inte hur man kan bete sig så som hon gjorde. Hoppas du känner att du fick något slags avslut i alla fall.

 • 26 oktober 2014 09:05

  Ja jag känner att det blev ett avslut, och visst tycker jag avslutet blev lite tråkigt, men samtidigt så känns det rätt.

  vänner ska hjälpa en att resa sig när man faller, inte sätta krokben så man faller ännu hårdare.

   

   

 • 26 oktober 2014 17:47
  Flisen44

  Så bra att det blev ett avslut så att du kan gå vidare och känna dig stolt.heart  Har läst ditt tidigare inlägg flera ggr och den kvinnan har nog en allvarlig störning.

 • 26 oktober 2014 18:01
  lejonell

  Det brukar finnas något bakom en stark och oväntad reaktion så kanske den här personen själv råkat ut för en kränkning på nätet men det har mindre betydelse. Hon gick in för att göra dig illa, och en sån person behöver du inte i ditt liv. Jag ryser när jag tänker på hur hon måste ha resonerat för att komma på en sån utstuderad elakhet. En sån brist på inlevelseförmåga är inte frisk. 

 • 26 oktober 2014 18:24

  Ja jag är övertygad om att det ligger mer bakom hennes utbrott.

  Jag tror att min bild blev droppen som fick bägaren att rinna över och hon öste all ilska på mig, trots att den förmodligen borde riktats mot annat håll.

  Hennes reaktion är på tok för stark för att enbart bero på en bild hon ser under 2 sekunder.

   

 • 28 oktober 2014 06:02
  Om man tolkar bar överkropp som porr är man nog hopplöst frigid och igentorkad. Som mest kan det tyda på viss objektifiering men alla "fönstershoppar" emellanåt. Är naturligt. Nej, det där är en bekantskap du inte blir fattigare utan.
 • 28 oktober 2014 12:00

  Ja hon och jag har definitivt inte riktigt samma syn på vad porr är.

  Och det är ok, inget konstigt att man har olika åsikter ju.

  Och sen får man såklart tycka vad man vill om den där objektifieringen jag ju trots allt gör med min bild :P Är väl ganska solklart att jag inte har valt den bilden för att jag tycker han är en fantastisk musiker :P

  Jag har fått veta på omvägar vad som låg bakom hennes reaktion.

  Anledningen gav en förklaring till en del av hennes utbrott, men rättfärdigade definitivt inte att hon använde min sorg och saknad emot mig som hon gjorde.

   

 • 28 oktober 2014 12:09

  Om jag förstod det rätt så använde hon dina förluster till att tillfoga maximal emotionell smärta. Oavsett vad det finns för anledning bakom hennes reaktion så går inte det att rättfärdiga.

  Vi är inte djur drivna av impulser och drifter, vi är faktiskt något steg över det och även om djävulen själv far i oss av ren ilska så är det vår förbannade skyldighet att ta ett steg tillbaka och kommunicera problemet.

  Att slåss fult ger inga vänner vilket hon märkte med besked.

 • 28 oktober 2014 12:27

  Du förstod rätt.

  Min gissning om att hennes ilska borde riktats mot annan person än mig stämde dessutom.

  Vilket gjorde mitt val att avsluta vänskapen än mer rätt.

  Jag skulle aldrig klara av att slappna av i hennes närhet i framtiden när jag vet att hon kan lägga sin ilska på totalt fel person.

  Det är definitivt inte sånna vänner jag vill ha.

 • 28 oktober 2014 17:26
  lejonell

  Reaktionen var i stil med "om någon trampar mig på tån tar jag mig rätten att slå hen på käften". Och dessutom kräva att du skulle be om ursäkt för den trampade tån men själv inte ens nästa dag se att den egna reaktionen var totalt utanför skalan. Nej, såna vänner behöver du inte. 

 • 28 oktober 2014 18:24

  Ja lite så helt klart, och på något vis känns det som hon ändå förstod att hon gick lite långt med sin kommentar då trots att hon inte ansåg att hon hade något att be om ursäkt för ändå ansåg att jag hade mig själv att skylla för det hon sa.

  Det mest tragiska av allt är att om hon inte hade exploderat så totalt mot mig utan passat på att lättat sitt hjärta utan att försöka få mig till en person jag inte är, hade hon snabbt insett att jag inte var boven i dramat och att jag stöttat henne.

  För förutom att vi inte delar åsikten om vad en porrbild är för något så delade jag i stort hennes övriga åsikter, men ja hon vägrade lyssna pga ilskan.

  Ibland vore det skönt om folk kunde räkna till 1000 innan de låter ilskan ta över hela deras väsen.

   

Logga in för att skriva en kommentar.