icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
9 januari 2015 10:44
7

nytt år.

Ett nytt år står för mina fötter.

Det är väl alltid trevligt, som en oskriven bok som bara väntar på att fyllas med ord.

Aningen bättre start på detta året än förra året, för exakt ett år sen låg jag nedsövd och svävade mellan liv och död.

Idag mår jag toppenbra, nästan svårt att förstå hur sjuk jag var då.

Jag har de fyskiska ärren, de psykiska ärren sitter nog mest hos mina nära och kära.

Härom dagen fick jag en komplimang om min viktnedgång, komplimanger är alltid kul att få, men när den kommer över 2 år senare från när jag nådde min målvikt så blev det lite komiskt.

Och det beror inte på att jag inte träffat personen på lång tid, jag ser personen flera gånger i månaden och har gjort hela tiden sen jag nådde min målvikt.

Jag blev nyfiken, hade hon verkligen inte sett att jag gått ner över 30 kilo och varit kvar på min målvikt sen slutet av 2012?

Ja så var ju inte fallet, hon hade såklart lagt märke till den direkt, men med tanke på allt annat som snurrat omkring mig sen 2012 hade hon känt att det inte kändes rätt att påpeka hur duktig jag varit med viktnedgången.

Jag förstår hennes sätt att tänka, visst kan jag känna att jag kunde fått höra komplimangen redan 2012 eftersom hon tyckte jag var duktig redan då, känns väl som det hade varit en trevlig sak att höra och gläjdas åt när allt annat runt om kring mig brakade ner och slogs i tusen bitar.

Men å andra sidan var det ju inte mindre trevligt att höra den nu ett par år senare, får mig att fortfarande känna mig duktig som tog mig igenom viktresan.

Och jag får väl erkänna att jag just nu efter kommentaren faktiskt är ganska stolt över att jag fortfarande ligger kvar på målvikten, jag har dippat under lite när allt var som tyngst, men jag har aldrig vandrat uppåt i vikt.

Och med tanke på att jag blev överviktig till att börja med pga tröstätande och tröstdrickande pga sorg så känner jag lite stolthet att jag inte släppte allt när nya sorger tog sig in i mitt liv.

Efter alla helger nu under jul och nyår så är jag ändå väldigt glad över att det är helg igen, i dag börjar Glee, har sett fram emot det i 8 månader, och jag helt klart som ett barn på julafton, dagen går så lååångsamt.

Dock blir jag distraherad i eftermiddag och kväll, då vi ska ha myspyskväll med Julia, Annabelle, Elias och Maja, själv planerar jag snarare att gosa med Nova än att titta på film, inget klagomål från mig med andra ord om de skulle råka välja en film jag inte är intresserad av att se.

Känns väl som en perfekt dag, kompismyspys, bebisgos och avsluta det hela med dubbelavsnitt av Glee.

Thea

Gillar

Kommentarer

 • 9 januari 2015 14:41

  Jag är en av alla dina följare och jag undrar om det är av integritetsskäl som du aldrig nämner ditt barn? Hoppas att alt är bra! Sköt om dig!

 • 9 januari 2015 19:23
  syster66

  Vad duktig du är. Att gå ner i vikt är tufft många gånger. Men att klara av att hålla sin målvikt är mycket svårare. Bra jobbat!!

 • 9 januari 2015 11:41
  utter

  Grymt duktig du är som behållit din nya vikt! :-)

 • 9 januari 2015 13:14
  Donnina

  Roligt att du mår så bra igen! Följde din kamp förra året via Elias som rapporterade om läget. Många orostårar fälldes över dig min okända unga vän!  heart

 • 9 januari 2015 12:39
  sundasara

  bra jobbat!

 • 9 januari 2015 11:58

  Tack,

  Känns ganska trevligt att få känna lite av den stolthet jag kände då jag nåt min målvikt.

  För man tänker inte riktigt på att det ju faktiskt är en bedrift att hålla sig kvar där på målvikten.

 • 9 januari 2015 22:35
  Tusen tack alla. Najaden: haha jag gillar hur relativa saker kan vara. För jag tycker jag nämner Charlie ganska ofta i min blogg.

Logga in för att skriva en kommentar.