Matlagningskaos
Kommentarer
-
Omelett [KURSIV]är [/KURSIV]svårt, fast kanske ännu lite svårare om man har otur dessutom :-)
-
Ja jag får inte till det alls, men skam den som ger sig haha,
-
Vilken härligt målande beskrivning av ditt missöde vid omelettstekandet. Den fick mig verkligen på gott humör.
-
Tack för dagens skratt:-)) Ett tips, själv brukar jag steka det jag ska ha i omeletten först, sedan häller jag på omelettsmeten och låter det rinna ner lite innan jag har väldigt låg värme och låter den stelna. I det läget kan man också ha på t ex ost. Ge inte upp! Förresten är väl äggröra också gott:-)
-
Synd att den inte vände och kom ner i pannan igen...Du klarar det nog så småningom:) Blir det en ommålning nu?
-
Omelett kan man göra i micron med, då får den perfekt form, inget som bränner och man behöver inte vända den! :) Dock blir den lite tråkig i färgen ;P
-
biggan1e: Alltid trevligt att få andra på bra humör :) chicha: :P Nä jag är på tok för envis för att ge upp, någon gång ska jag lyckas, tack för tipset med att göra tvärtom, och äggröra är gott det med. Mita: ja jag var inte riktigt beredd på att den skulle lämna pannan, får kanske vara glad över att jag iallafall inte bränt fast den i bottnen, även om det nästan hade varit bra i detta läget, hade besparat mig en skrubbning av väggen, nä slipper ommålning, verkade inte bli någon fläck på väggen. Amanda: Hur går man tillväga för att tillaga den i micron? Förklara gärna för mig som om jag vore fem år gammal :P
-
Knäck 2 ägg i en skål /djup tallrik (Fördel med lite högre kanter så att äggen inte pöser över) och vispa dem tillsammans med 2 msk mjölk. Krydda med salt och peppar eller vilka kryddor du vill och ha i ev grönsaker osv om du vill ha något sådant. Strö över ost om du vill ha det. Var noga med att äggulorna vispas ut ordentligt annars exploderar de i micron. Sätt sedan in allt i micron några minuter tills äggstanningen har stelnat till! Antal minuter kan variera beroende på hur stor skål/tallrik du tar, om du gör omeletten hög eller tunn..
-
använd grytlappar när du tar ut de för det blir ordentligt varmt!!
-
Amanda: tack för förklaringen, och tack för att du verkligen förklara för mig som om jag var fem år, det räddade mig förmodligen från exploderade ägg i micron och brända fingrar vid uttagandet av tallriken .
Logga in för att skriva en kommentar.