icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
23 januari 2013 21:40
10

Matlagningskaos

Har ni saknat mina blogginlägg om klantigheter i köket? Well I´m back. Jag har haft det överlag lugnt under min matlagning den senaste tiden, nu kan jag såklart inte skryta allt för mycket, för det är inte direkt ofta jag lagar middag numera, ännu mindre nu än innan pga illamåendet, men de få gånger jag lagat mat har det överlag gått som det ska. Idag återgick jag till mina rötter kändes det som, dvs totalt kaos. Jag fick för mig att här skulle det lagas omelett, kan inte skryta med att jag direkt lyckats med att göra det, de flesta av gångerna jag gjort sådan ser det väl kanske snarare ut som äggröra än omelett, men det smakar gott i allafall och är inte vidbränt. Var ju tvungen att prova mina flytande ägg och flinade åt de vanliga äggen i kylen som jag alltså slapp ge mig på att knäcka, allt frid och fröjd trodde jag, tji fick jag. Det gick ganska bra tyckte jag, omeletten såg än så länge ut som en omelett och inte äggröra, plockade fram lite saker att slänga på den och skulle sätta ner en skål modell tung brevid spisen och utan att jag märkte det så satte jag ner skålen med större kraft än jag förmodligen anade, precis på yttersta kanten på handtaget på stekpannan som var modell väldigt lätt, ingen gjutjärnspanna här inte med andra ord, resultatet av tung skål på lätt stekpannehandtag resulterade i att när handtaget trycktes ner så hivades själva stekpannan upp och min, för en gång skull fina omelett for iväg som värsta projektilen rakt in i väggen, och den nyss smälta osten jag hade på agerade som lim så den stannde kvar på väggen. Så bara att skrubba väggen lite. Jag funderar allvarligt på om det kanske skulle byggas nytt kök, och att ha spisen så långt från alla väggar man kan och gärna 4 meter till tak eller något. Och nä någon omelett blev det inte, jag smsade Gustav och bad honom köpa med sig något, han frågade oroat om jag mådde så dåligt att jag inte orkade laga mat som jag smsade typ två timmar innan att jag skulle, hade ju helt klart inte hjärta att inte säga som det var med tanke på hans oro. Thea

Kommentarer

  • 23 januari 2013 21:45
    Omelett [KURSIV]är [/KURSIV]svårt, fast kanske ännu lite svårare om man har otur dessutom :-)
  • 23 januari 2013 21:50
    Ja jag får inte till det alls, men skam den som ger sig haha,
  • 23 januari 2013 22:16
    biggan1e
    Vilken härligt målande beskrivning av ditt missöde vid omelettstekandet. Den fick mig verkligen på gott humör.
  • 23 januari 2013 23:00
    chicha
    Tack för dagens skratt:-)) Ett tips, själv brukar jag steka det jag ska ha i omeletten först, sedan häller jag på omelettsmeten och låter det rinna ner lite innan jag har väldigt låg värme och låter den stelna. I det läget kan man också ha på t ex ost. Ge inte upp! Förresten är väl äggröra också gott:-)
  • 23 januari 2013 23:32
    mita0822
    Synd att den inte vände och kom ner i pannan igen...Du klarar det nog så småningom:) Blir det en ommålning nu?
  • 24 januari 2013 07:28
    amanda89
    Omelett kan man göra i micron med, då får den perfekt form, inget som bränner och man behöver inte vända den! :) Dock blir den lite tråkig i färgen ;P
  • 24 januari 2013 08:12
    biggan1e: Alltid trevligt att få andra på bra humör :) chicha: :P Nä jag är på tok för envis för att ge upp, någon gång ska jag lyckas, tack för tipset med att göra tvärtom, och äggröra är gott det med. Mita: ja jag var inte riktigt beredd på att den skulle lämna pannan, får kanske vara glad över att jag iallafall inte bränt fast den i bottnen, även om det nästan hade varit bra i detta läget, hade besparat mig en skrubbning av väggen, nä slipper ommålning, verkade inte bli någon fläck på väggen. Amanda: Hur går man tillväga för att tillaga den i micron? Förklara gärna för mig som om jag vore fem år gammal :P
  • 24 januari 2013 08:23
    amanda89
    Knäck 2 ägg i en skål /djup tallrik (Fördel med lite högre kanter så att äggen inte pöser över) och vispa dem tillsammans med 2 msk mjölk. Krydda med salt och peppar eller vilka kryddor du vill och ha i ev grönsaker osv om du vill ha något sådant. Strö över ost om du vill ha det. Var noga med att äggulorna vispas ut ordentligt annars exploderar de i micron. Sätt sedan in allt i micron några minuter tills äggstanningen har stelnat till! Antal minuter kan variera beroende på hur stor skål/tallrik du tar, om du gör omeletten hög eller tunn..
  • 24 januari 2013 08:25
    amanda89
    använd grytlappar när du tar ut de för det blir ordentligt varmt!!
  • 24 januari 2013 11:24
    Amanda: tack för förklaringen, och tack för att du verkligen förklara för mig som om jag var fem år, det räddade mig förmodligen från exploderade ägg i micron och brända fingrar vid uttagandet av tallriken .

Logga in för att skriva en kommentar.