icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
11 april 2012 12:40
13

hemmagjord pasta, imponerad och godis

Just det glömde berätta att jag käkat mina redvines, passade på att öppna påsen medan påskgästerna var här så jag tog en stång och bjöd bort resten, nyfikenheten på hur det där godiset smakade tog över lite grann och eftersom det inte finns att köpa i sverige, vad jag känner till så kändes det inte som min värld skulle gå ner för att jag "fuskade" i min viktminskning och åt lite godis, jag lever ju bara en gång och jag har funderat på hur de smakar sen 2009 typ. Så nu när påskgästerna var här och en av tjejerna råkar vara lika stort starkid fan som jag själv är, så vad kunde vara mer rätt än att öppna den där påsen så även hon kunde få smaka godiset hehe. Godiset då, det var väldigt gott, kanske tur det inte är så lätt att få tag på :P Oki över till mitt hemmagjorda pasta försök. Gick överföväntan, nu har jag ju förvisso inte mycket till krav på mig själv när vi pratar matlagning, så att det gick över förväntad säger kanske egentligen inte allt för mycket, jag guidar er igenom min upplevelse. Efter tidigare misstag att slarvläsa recept så tog jag mig tid att redan i förväg läsa på i receptet och sen se till att ha det till hands, eftersom sist jag trodde att jag memorerat receptet så visade jag mig inte ha fullt lika bra minne som jag trodde. hittade ett recept på nätet som hade bra steg för steg beskrivning, perfekt för mig med andra ord. plockade fram alla igredienser, denna biten brukar sällan misslyckas för min del, så även denna gången klarade jag den biten med bravur. 1,5 dl vetemjöl 2 dl durumvetemjöl 2 msk olivolja 1 ägg + 1 äggula 2 msk vatten 1/2 tsk salt [FET]1.Lägg en hög mjöl och kläck äggen i en grop i mjölet. [/FET] Med tanke på att mina tidigare försök med ägg så tog jag såklart det säkra före det osäkra och kläckte första ägget i ett glas, och heja mig, allt ägg hamnade i glaset, andra ägget skulle jag ju då bara ha gulan, jag såg medan Julia var här i påsk hur hon separerade gulan med hjälp av skalen, och ja detta var alltså vad jag försökte mig på, hehe första försöker (japp det var flera) så krossades skalet och gulan gick såklart sönder och blandade sig fortare än kvickt med vitan, efter lite morrande från min sida så tog jag tag i ett nytt ägg för försök nummer två, och titta två äggskalshalvor precis som sig bör, problemet var bara att jag inte alls lyckades fånga upp äggulan i ena skalhalvan pga att jag blev så exalterad att jag fick till två skalhalvor snyggt att jag lyckades glömma att det var gulan som var meningen med att lyckas med det och inte själva skalhalvorna. men eftersom gulan låg hel i glaset tänte jag att jag kan kanske plocka upp den med en sked, tanken visade sig vara bättre i skallen än i verkligheten och äggula nummer två var borta. Dags för försök nummer tre, då kom jag på att någon här på matdagboken föreslagit att separera gulan med hjälp av handen, tänkte jag har ju inget att förlora på att prova det, mitt problem var ju bara att jag liksom de flesta personer enbart har två händer, och med tanke på att jag knappt kan knäcka ägg med två händer förmodligen inte skulle klara det med en hand, men hjärnverksamheten rullade i gång igen och jag kom på att jag kunde knäcka ägget i glaset och sen slå ut det i handen och då förhoppningsvis få gulan att inte smita i väg dit den inte bör. Och tro det eller ej men för en gång skull funkade min tanke även i handlning. så bara två ägg till spillo, eller ja de gjorde jag äggröra av sen så slapp slänga dem iallafall. [FET]2.Arbeta samman alla ingredienser till en fast och slät deg.[/FET] Steg nummer två gick ganska smärtfritt, vilket efter äggen kändes skönt för självförtroendet :P [FET]3.Tillsätt eventuellt lite mer vatten om degen inte går ihop eller du bara använder durumvete.[/FET] Detta steget fick jag göra då den mer liknade en smuldeg än en kavlingsbar deg, efter att ha slagit på för mycket vatten och fått hälla på lite mer mjöl så kändes degen ok enligt mig. [FET]4.Knåda pastadegen i 5-10 minuter. [/FET] Efter ungefär 3 minuter fundearade jag på varför jag inte använde min matberedare för detta, var väldigt öm i fingrarna efter 10 minuter. men degen såg fin ut iallafall. [FET]5.Slå in pastadegen i plastfolie och låt vila i en timme.[/FET] Kommer ni ihåg att jag skrev i början av inlägget att jag läste receptet ordentligt, inte fullt så odentligt för att degen skulle vila i en timme hade jag missat så middagen fick bli en timme senare än jag planerade, glad över att jag inte lagade mat åt någon annan än mig själv, så ingen fara på taket med andra ord. Men jag bör ev se över min läsförmåga något :P [FET]6.Du kan också göra pastadegen i en matberedare. Lägg alla ingredienser i matberedaren och kör ihop till en deg och låt vila. [/FET] Japp ska jag helt klart göra nästa gång, mina fingrar är inte gjorda för att knåda deg i flera minuter helt klart. [FET]7.Forma pastadegen till en rektangulär rulle.[/FET] Efter att jag flinat klart åt begreppet rektangulär rulle som jag av någon anledning fann komiskt så rullade jag en rulle av den. [FET]8.Skär 1 cm breda skivor - en i taget - och täck över resten av pastan med plasten igen.[/FET] Detta steget var jag värsta naturbegåvningen på :) [FET]9.Kör biten med pastadeg igenom en pastamaskin eller kavla för hand.[/FET] Att rulla den genom pasta maskinen gick hur bra som helst. [FET]10.Kavlar du ut för hand så gör det på mjölat bakbord och kavla pastadegen till avlånga plattor ca 1-2 mm tjocka, rulla ihop och skär till tagliatelle.[/FET] Glad över att jag hade min pastamaskin eftersom inte äger någon kavel. [FET]11.Använder du pastamaskin så börjar du med att rulla igenom biten med pastadeg på den breda valsen och ändra sedan till mindre och mindre vals tills du har ett avlångt 1-2 mm tunn pastadeg. Mjöla då och då. Sedan ställer du in valsen på ex. tagliatelle och kör igenom pastabiten till tagliatelles osv till önskad pastaform.[/FET] ja något tagliatelle likanade variant var det jag valde och faktiskt var det riktigt gott när jag kokat den, kommer helt klart inte vara sista gången jag gör pastadeg igen, hoppas dock jag blir smidigare med äggen med tiden :P 12.Du kan också använda pastan till annat som lasagne, fyllda tortellinis, gnocchis eller fylda pastarör. Thea

Kommentarer

  • 11 april 2012 13:24
    Okej... Då ska jag inte nämna att en snabb googling visade att den här butiken sålde redvines: [LANK]http://www.nattbutik.se/dagbutik/usagodisse-munchies-frn-us-of-a/red-vines-original-red-twists[/LANK]
  • 11 april 2012 13:41
    Oho, visste inte att de fanns att få tag på i sverige, har försökt beställa dem via amazon någon gång men de skickar inte dem utrikes. På gott och ont var man tvungen att köpa för minst 150 kr och frakten landade på 69 kr, så goda var de inte att jag vill lägga de pengarna på godis :P
  • 11 april 2012 13:57
    Så kolla inte denna länken då :D [LANK]http://www.usagodis.se/product.html/red-vines-original-red-twists?category_id=14[/LANK] Inte för att jag uppmanar dig att frossa godis men ibland kan det vara ren lyx och sätta sig med en liten påse och njuta.
  • 11 april 2012 14:27
    Haha den var mycket bättre den länken. Ja jag håller med, jag skulle nog inte vilja gå igenom resten av mitt liv och inte få unna mig godsaker då och då :P och nu slipper jag resa till usa eller betala över 200 kr för 100g redvines, så jag bockar och bugar för länken, gillade att enda kommentaren på redvinsen var en replik från potter musikalen hehe, något säger mig att jag inte är den enda starkid fan som har eller kommer köpa redvins från den sidan :P
  • 11 april 2012 14:34
    Tydligen så säljer den första butiken jag länkade till åt USAgodis. Klart det blir dyrare när alla mellanhänder ska få sin del av kakan. Potter... Är en Potter noob. Har bara sett De vises sten och någon annan film på TV. Tänkte avvakta till alla filmerna är släppta i samlingsbox och sen införskaffa dem till barnen. Några kan de väl se utan att de får mardrömmar :D
  • 11 april 2012 14:41
    Aha ja det förklarade saken. andra sidan var mycket bättre, kan vara så att jag faktiskt beställde en packe :P Oh jag älskar potter,både böckerna och filmerna, och genom den potternörd jag är så upptäckte jag starkid och där igenom mannen på min avatar :) länk till första pottermusikalen om du är nyfiken :P [LANK]http://www.youtube.com/watch?v=wmwM_AKeMCk[/LANK] länk till ett hopklipp med anledningen till min lilla redvinesbestatthet :P ca 1 minut långt bara. [LANK]http://www.youtube.com/watch?v=Rvl4wckMZLQ[/LANK]
  • 11 april 2012 14:42
    de två första filmerna är inte allt för hemska, tror Emelinn var 7 år när hon såg dem. Nyfiken fråga, hur gamla är dina barn?
  • 11 april 2012 14:48
    Pojken är 6 år och tösen 3. Har för mig att bara de första är dubbade också vilket är ett smidigt sätt att förhindra för unga att se för läskiga saker :D
  • 11 april 2012 18:56
    De första fem filmerna är dubbade. ja när filmer inte dubbas till svenska brukar det vara ett ganska bra riktmärke att inte låta allt för små barn se dem. Då ha din son snart potteråldern inne :P Wow det fanns farligt mycket gott på den där sidan du länkade. allt har en sak gemensamt tror jag dessutom, att inget är kalorisnålt precis hehe. Känner igen massa olika godis och snacks osv från diverse serier och filmer, undrar om det är lite de de lever på, att folk ser saker i serier och filmer (eller på youtubemusikaler) och blir nyfikna på att smaka. Att jag aldig ramlat över den där sidan förut, inte någon av de två du länkade har jag sett, och tro mig jag har kollat ett antal gånger under åren hehe.
  • 11 april 2012 19:09
    kanske var lika bra det? Men jag googlade faktiskt bara redvines sverige och så fick jag första länken och därifrån länkade det vidare till andra stället. Enkelt och smidigt :D
  • 11 april 2012 19:20
    Aha jag har inte försökt hitta redvines på nätet på över ett år, så kanske har poppat upp fler sidor sen jag sökte senast. snabb leverans hade de iallafall, beställde man innan kl 16 så skickade de samma dag så mina älskade redvines är på väg redan. Får se hur länge jag har de som prydnad innan jag öppnar packen hehe.
  • 11 april 2012 20:07
    Jag har öppnat Pandoras Ask...
  • 11 april 2012 21:16
    haha kan vara så ja, nädå så allvarligt är det inte. Hade de andra redvinses som prydnad ganska länge vilket är det jag planerar att ha med de jag köpte idag. Nu vet jag hur de smakar så nu har jag inte den funderingen längre.

Logga in för att skriva en kommentar.