icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
6 oktober 2014 16:38
13

Halloween redan?

Ja i alla fall känns det som om helgen tog med sig halloween tidigt hem till mig, för den var minst sagt skrämmande.

Jag har alltid haft väldigt svårt att förstå varför folk som ska föreställa ens vänner slår där det gör som ondast i ren ilska, det är ok att vara arg och upprörd, men varför denna benägenhet att försöka såra?

Jag har en bekant sen skoltiden som jag träffar väldigt sporadiskt, vi bor en bit i från varandra numera och trots dagens sociala medier så hörs vi sällan förutom när hon är på hemmaplan.

Det har blivit lite våran grej att ses kanske 3-4 gånger om året och prata ikapp under en heldag.

Detta brukar vara en väldigt trevlig sak och jag såg verkligen fram emot helgen, tyckte det skulle bli urkul.

Jag ändrade attityden ganska snabbt från hon kom innanför min dörr.

Jag hade precis innan hon kom suttit med min dator och hade bara stängt ner internetfönstret men själva datorn var igång, och så fort hon såg min bakgrundsbild såg jag nästan bokstavligt något svart i hennes ögon.

Hennes goda humör var som ett trollslag bortblåst, hon stirrade på min bakgrundsbild och vände sig sen mot mig och började skälla på mig upprört, hur besviken hon var på mig, och hon inte trodde jag var sån, och såna som mig borde brinna i helvetet.

Jag förstod ingenting, men det var lugnt hon lät mig snart veta vad det hela handlade om.

De läckta nakenbilderna på diverse kvinnliga kändisar var bakgrunden.

Hon bara utgick ifrån att för att jag råkar ha denna bild som bakgrund

Halloween redan? - Bild 1

så tyckte jag alltså att det var ok att någon hackat kändisars fotogallerier och snott nakenbilder och sprider den på nätet, för alla som vill, att se.

Jag förklarade att jag faktiskt inte alls tyckte hackarna gjorde rätt, att jag inte anser de hade minsta lilla rätt att göra en sån sak.

Min vän lyssnade såklart inte alls på det, utan fortsatte att skälla.

För hon ville inte alls lyssna eller förstår att jag anser det är skillnad på att ha en bild på en manlig kändis med bar överkropp tagen för omvärden att se, fotot är från ett photoshoot han gjorde för några år sen för en tidning, och att hackare tar bilder från kändisars fotoalbum, och lägger ut intima bilder som aldrig varit ämnade för omvärldens ögon att se. Det sistnämna anser jag inte någonstans vara ok.

Hon lugnade sig lite men poängterade att hon minsann inte alls förstod meningen med att jag hade en halvnaken bild på en kändis på min dator, och det säger jag inget om, det är ok att inte gilla den biten.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga mer än att det är lugnt, jag ska ju inte tvinga henne att ha bilden på sin dator.

Jag trodde, eftersom jag uppenbarligen är mer naiv än vad som är bra, att nu var läget lugnt. Att hon förstod att jag inte tyckte det var ok det hackarna gjort.

Visade sig att hon fortfarande kokade av ilska.

Hon undrade om jag fortfarande spelade instrument och jag svarade ja, och då gick hon helt klart in för att bara vara elak insåg jag.

Hon förstod inte alls meningen med att jag spelade instrument, jag hade ju ändå aldrig haft några planer på att bli erkänd musiker, utan bara spelar på meningslösa tillställningar som begravningar där ingen ändå bryr sig.

Trevligt, första slaget alltså där det gör som ondast.

Hur fan bemöter man en sån sak? Ja jag visste då inte, svarade bara att det är hennes åsikt och hon är välkommen att ha den, jag gillar ju dock uppenbarligen att spela mina instrument även om det inte är för massa folk.

Jag började i detta läget fundera på om jag skulle be henne gå, men av någon anledning gjorde jag aldrig det, dumt val visade det sig.

Jag tänkte jag byter samtalsämne, halloween är ett oskyldigt ämne, där hon inte kan ta ut sin ilska kände jag, missbedömning på hög nivå visade det sig, för det blev droppen som gjorde allt det rann över.

Min något oskyldiga fråga var att undra om hon skulle hitta på något på halloween, hon tillhör samma umgängeskrets som mig och vi har alltid varit glada för ta alla chanser för att ha maskerader, så halloween är ju perfekt för oss.

Hon började lugnt att hon skulle på en helt fantastisk fest, hon hade varit där förra året med, och det var den bästa tillställnigen hon varit på, det var halloween i orders rätta bemärkelse förklarade hon, och jag mitt lilla nöt tänkte att härligt hon har lämnat ilskan bakom sig.

Men inte alls, hon bara laddade upp för knockouten tror jag.

Hon började förklara hur de hade inrett stället de varit på, berättade om detaljer och hon la extra mycket energi på att förklara den bästa detaljen enligt henne, en docka som hängde i en snara från taket.

Det där svarta var tillbaka i hennes ögon och jag insåg vad hon höll på med, hon är väl medveten om hur min mamma dog och lika medveten är hon att det var jag som hittade henne.

Den verbala knockouten var ett faktum, och jag bad henne omedelbart att lämna mitt hus när hon yttrade sig om att jag borde ju veta hur coolt det sett ut.

Detta är inte första gången jag råkat ut för en sån här sak, men jag vänjer mig aldrig och förståelsen blir inte större, för jag förstår ingen stans i mitt sinne varför man gör en sån sak mot en person man kallar sin vän.

Jag inser ju att jag råkade såra henne med min bakgrundsbild, vore det inte enklare att säga det och förklara istället för att såra tillbaka.

Och jag försår inte varför folk som vill såra tillbaka tvunget ska göra det med min sorg och saknad som ammunition, kunde det inte räcka med att hon tyckte min instrumentspelande var onödigt?

Ja svaret är att hon uppenbarligen inte tyckte det.

Thea

Kommentarer

 • 6 oktober 2014 17:29
  ImmaAmmi

  Det var verkligen inte snällt av din kompis! Viss info SKA man bara INTE använda som tillhygge oavsett hur upprört arg man blir på någon annan, särskilt inte om det är vänner det gäller... Det var verkligen elakt och egoistiskt! Just sådant som dödar en tidigare god vänskap, där tiden inte spelat någon roll... Jag är verkligen ledsen med dig, inte alls bra... Du är bättre än så och förtjänar bli bättre behandlad! Sköt om dig Thea77, och låt inte det som hänt få stjäla din glädje och livsgnista ifrån dig!

  Hoppas du får en bra vecka, med goda händelser, som väger upp det som varit!

 • 6 oktober 2014 17:46
  valnöten

  Detdär är inte en riktig vän. En vän skulle aldrig trampa på ens känslor. Visst kan vänner gräla, men det är skillnad på att vara arg på varandra av diverse anledningar och att medvetet försöka såra på det viset.

  Kanske det är dags att gå vidare och hitta nya bekantskaper som mer är på din egen nivå.

  Alltid surt när vänskaper sviktar. Hoppas du har det bra ändå.

 • 6 oktober 2014 17:54
  SandyC

  För det första förstår jag inte hur någon kan bli "sårad" av en bild på en kändis. För det andra har jag aldrig blivit så illa behandlad av någon. Så fruktansvärt grymt och utstuderat elakt. Det finns inga ursäkter för att säga så till en annan människa. Kanske dags att lägga ner träffarna. Kram

 • 6 oktober 2014 20:46
  Tita

  Hon är ingen skippa den bekantskapen för din egen skull. Man har rätt att välja sina vänner!

  Pepp på dig!

 • 6 oktober 2014 21:18

  Väldigt svårt att yttra sig om en annan människa men jag blir rädd när jag läser detta. Är mer än att vara på dåligt humör och känns otäckt. Man får välja sina vänner och vad man mår bra av. Jag blev själv illa behandlad idag på mitt arbete och tänker ta till vara all positiv energi som finns av fina människor som ger mig detta.

 • 6 oktober 2014 21:20

  Vänskapen jag hade med henne för mig över, jag skulle förmodligen inte kunna godta en ursäkt från henne, det finns helt enkelt inga ursäkter som gör hennes kommentarer ok.

  Precis som SandyC skriver så var hennes kommetar grym och elak, och det var exakt vad hon ville med den.

  Jag förstår inte heller riktigt hur min lättklädda idolbild kunde få henne så arg, det är en bild liksom, och inte mer lättklädd än vad män går klädda på stranden. men något dåligt triggade den hos henne, ja det är ju uppenbart.

   

   

   

   

   

 • 6 oktober 2014 21:25

  Eleganz: Ja jag gissar på att något mer låg bakom, något som jag inte känner till och som min bakgundsbild triggade igång hos henne, rättfärdigar dock inte det hon gjorde, det finns inga ursäkter att göra som hon gjorde.

  Och jag är lessen att även du blivit illa behandlad, dessutom på ditt arbete, svårare att klippa banden då.

  Men låter klokt att du konsentrerar dig på positiv energi från fina männskor, samma sak gör jag.

 • 6 oktober 2014 21:35

  Tack Thea och du har helt rätt att även om det ligger något bakom rättfärdigar det inte hennes uppförande och sätt mot dig. Fruktasvärt och elakt och bra att du inte ska umgås mer med henne. Det finns andra människor som sagt och positiv energi är viktigt.

 • 16 oktober 2014 08:14

  Lider verkligen med dig när jag läser det här. Förstår inte vad hon gick igång på. Bilden i det här inlägget var ju inget märkvärdigt och många av dessa "läckta" bilder är ju kändisen själv som släpper ut för att generera lite intresse och publicitet runt sin person. Samma sak att vissa har bröst som ploppar ut på röda mattan framför paparazzis. Knappast en slump.

  Antingen har din fd kompis hamnat i en situation att bilder på henne kommit på villovägar annars lever hon i en isolerad bubbla eftersom hon gick sönder så mycket för så lite.

  Tyvärr blir jag inte förvånad över beteendet som följde dock. Att människan är så fin och utvecklad är något vi intalar oss själva. Bara för att vi kan tala och använda bestick blir vi inte högre stående varelser av. Särskilt inte när det finns så många i samhället som så gärna sätter en emotionell kniv i ryggen på en när tillfälle ges och vänner vet ju var de ska sitta kniven för att det ska göra som ondast.

  Tycker du gjorde helt rätt som slängde ut henne och om det nu är så att något kanske går att rädda i framtiden så får det ge sig efterhand. Här och nu ska du skydda dig själv och dina känslor.

 • 17 oktober 2014 16:44

  Jag du, jag har ännu inget svar på riktigt vad hennes utbrott egentligen gundande sig i, jag är iallafall fast besluten att Darrenbilden inte var grunden för utbrottet, triggade det bakomliggande gjorde den.

  Hon smsade och ville reda ut vårt bråk, jag svarade bara att jag behöver tid.

   

 • 17 oktober 2014 17:11

  Ja just nu är det definitivt inte aktuellt, mest pga att jag inte håller med henne om att vi har något bråk att reda ut, tycker väl snarare att hon skulle behöva förklara bakgrunden för sitt utbrott för mig.

  För hennes sätt att använda min sorg och erfarenhet emot mig som hon gjorde finns det inga ursäkter i världen känner jag, hon klev över en gräns som aldrig borde korsas.

  Men den dag hon vill ge mig en förklaring till utbrottet så kommer jag med tiden lyssna.

  Men vår vänskap är och lär nog förbi avslutad.

 • 26 oktober 2014 02:20

  vilken jävla idiot!! önskar att jag hade varit där och hållt för dina öron från början till slut!!

 • 26 oktober 2014 10:39
  sundasara

  den där människan behöver hjälp....beundrar dig för ditt hanterande av situationen....

Logga in för att skriva en kommentar.