icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
9 februari 2012 16:42
10

Eld, wok och fara

Ok, nu börjar jag bli en fara i köket, jag börjar starkt tvivla på att mina kunskaper går åt rätt håll. Jag skulle laga wok till middag idag, har jag aldrig gjort förr, fram med wokpannan och i med oljan, så långt allt bra, insåg att jag inte riktigt visste hur olja ska bete sig när man ska steka i den, och stod där och kollade och tänkte den börjar väl bubbla eller något när den är varm, det gjorde den och brinna också, det var jag definitivt inte beredd på att det skulle göra. på med ett lock, tur jag iallafall har så mycket koll att jag vet att man inte ska hälla vatten över brinnande olja, så kvävde elden utan större fara egentligen, var bara wokpannan som brann, men kan ju säga att just nu är jag inte minsta sugen på wok, suget på att försöka mig på att laga till en wokrätt försvann ganska snabbt milt uttryckt. Jag stekte mina kycklingbitar i en vanliga stekpanna och kokte grönsakerna. Jag fryser så väldigt i dag dessutom, händerna är som isbitar, naglarna har till och med en lilaaktig färg som de inte brukar ha. Thea

Kommentarer

  • 9 februari 2012 20:45
    Kaffe: ja helt klart vore det bra att ha den i köket känner jag. Mita0822: Haha ja skulle vara något att skryta med att jag flamberat maten. hmm ja lite farligt lever jag när jag härjar runt där visst, stort vet jag inte om det är, kände bara att det kunde vara dags för mig att lära mig laga mat helt enkelt. Men ja när maten blir ätbar utan större missöden är det inte direkt tråkigt iallafall ;)
  • 9 februari 2012 16:53
    Sån blir jag också om händerna när jag ligger på kaloriunderskott. :-) Fast ge inte upp wokandet, det är väldigt gott när man får till det!
  • 9 februari 2012 16:56
    Aha lite annorlunda känsla att vara kall om händerna, brukar jag aldrig vara, jag brukar aldrig ha vantar på mig nu fundrar jag på att sätta ett på mig fast jag är inne hehe. Ja jag försöker mig säkert på det tids nog igen, får ev köpa ny wokpanna bara, men just nu ligger det lååångt ner på listan hehe, får väl gardera mig med brandfilten och bransläckaren nästa gång jag försöker mig på det :)
  • 9 februari 2012 17:03
    Kanske ska sänka temperaturen på spisen lite? ;) Tror du klarar dig bra, om du får experimentera lite i lugn och ro. Det verkar som att du är analytiskt lagd i grund och botten.
  • 9 februari 2012 17:15
    Haha ja känns som en bra start på nästa försök att kanske inte köra på högsta läget på spisen haha, tur man lär av sina misstag. Ja med expriment och kloka råd härifrån hoppas jag kunna laga iallafall en veckas mat utan massa missöden tids nog :)
  • 9 februari 2012 17:21
    Chinook
    Hualigen vilket äventyr! Det där är min värsta rädsla så jag steker aldrig i olja utan att ha förberett precis allt innan, inklusive brandsläckningsverktyg. Bra där med locket, det var duktigt gjort. Jag fick tipset en gång att sticka ner en träpinne i oljan, när det bubblar lite runt pinnen så är oljan lagom varm att börja woka i. Jag brukar använda skaftet på en träslev till det.
  • 9 februari 2012 17:26
    Ja att det skulle börja brinna hade jag inte räknat med, tror jag låter bli att steka i olja ett tag nu. Jag gillar mitt hus, vill inte riskera att bränna ner det. Men när jag vågar prova på det igen ska jag komma ihåg det med träsleven, jag är så tacksam för alla tips jag får när det gäller matlagning.
  • 9 februari 2012 18:42
    kaffe247
    Bra att ha brandfilten i närheten :-)
  • 9 februari 2012 18:45
    mita0822
    Du kunde ju ha passat på att flamberat kycklingen:D Har börjat konstatera att du lever farligt i köket, men måste medge att ditt intresse för matlagning är stort. Jag önskar att mitt var lite större:)
  • 9 februari 2012 21:11
    mita0822
    Nä, du tycks inte ha tråkigt i köket. Det är lika roligt varje gång att läsa om dina färdigheter. Jag är övertygad om att du blir en bra kock:)

Logga in för att skriva en kommentar.