Eld, wok och fara
Kommentarer
-
Kaffe: ja helt klart vore det bra att ha den i köket känner jag. Mita0822: Haha ja skulle vara något att skryta med att jag flamberat maten. hmm ja lite farligt lever jag när jag härjar runt där visst, stort vet jag inte om det är, kände bara att det kunde vara dags för mig att lära mig laga mat helt enkelt. Men ja när maten blir ätbar utan större missöden är det inte direkt tråkigt iallafall ;)
-
Sån blir jag också om händerna när jag ligger på kaloriunderskott. :-) Fast ge inte upp wokandet, det är väldigt gott när man får till det!
-
Aha lite annorlunda känsla att vara kall om händerna, brukar jag aldrig vara, jag brukar aldrig ha vantar på mig nu fundrar jag på att sätta ett på mig fast jag är inne hehe. Ja jag försöker mig säkert på det tids nog igen, får ev köpa ny wokpanna bara, men just nu ligger det lååångt ner på listan hehe, får väl gardera mig med brandfilten och bransläckaren nästa gång jag försöker mig på det :)
-
Kanske ska sänka temperaturen på spisen lite? ;) Tror du klarar dig bra, om du får experimentera lite i lugn och ro. Det verkar som att du är analytiskt lagd i grund och botten.
-
Haha ja känns som en bra start på nästa försök att kanske inte köra på högsta läget på spisen haha, tur man lär av sina misstag. Ja med expriment och kloka råd härifrån hoppas jag kunna laga iallafall en veckas mat utan massa missöden tids nog :)
-
Hualigen vilket äventyr! Det där är min värsta rädsla så jag steker aldrig i olja utan att ha förberett precis allt innan, inklusive brandsläckningsverktyg. Bra där med locket, det var duktigt gjort. Jag fick tipset en gång att sticka ner en träpinne i oljan, när det bubblar lite runt pinnen så är oljan lagom varm att börja woka i. Jag brukar använda skaftet på en träslev till det.
-
Ja att det skulle börja brinna hade jag inte räknat med, tror jag låter bli att steka i olja ett tag nu. Jag gillar mitt hus, vill inte riskera att bränna ner det. Men när jag vågar prova på det igen ska jag komma ihåg det med träsleven, jag är så tacksam för alla tips jag får när det gäller matlagning.
-
Bra att ha brandfilten i närheten :-)
-
Du kunde ju ha passat på att flamberat kycklingen:D Har börjat konstatera att du lever farligt i köket, men måste medge att ditt intresse för matlagning är stort. Jag önskar att mitt var lite större:)
-
Nä, du tycks inte ha tråkigt i köket. Det är lika roligt varje gång att läsa om dina färdigheter. Jag är övertygad om att du blir en bra kock:)
Logga in för att skriva en kommentar.