icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
28 mars 2014 21:15
4

bubble milk tea

En stor fördel med att ha äran att ens två bästa vänner båda valt att utbilda sig till kock är att jag blir bjuden på massa olika rätter som jag förmodligen utan dem i mitt liv aldrig fått prova på, båda två är väldigt glada för att laborera i köket, och de lyckas aningen bättre än mig när jag gör det :P Nu är självklart deras matlagningskonster inte anledningen till att jag kallar dem mina bästa vänner, men det gör ju inte ont att de är kockar hehe. Och det faktum att jag är mer eller mindre värdelös i köket ger upphov till fler skämt än jag egentligen vill kännas vid haha. Dessa kökskunskaper är inte enbart matlagning visade det sig idag, utan i dem ingår även dryck som kräver matlagning haha. Idag när jag var hemma hos Elias bjöd han på Bubble milk tea, jag har aldrig hört talas om det tidigare och visste inte riktigt vad som väntade mig när jag tackade ja när han undrade om jag ville ha en Bubble milk tea. Jag lekte lite med tanken på vad som väntade mig, jag övervägde te gjort på kolsyrat vatten och med mjölk i. Ja inte för att jag kom fram till hur man behåller kolsyran om man värmer vattnet, känns väl som det ska försvinna då, eller hur man kolsyresätter kokande vatten. Visade sig att jag tänkte på det hela helt i onödan då det där teet inte hade något alls med kolsyra att göra. Jag hade i alla fall rätt i att det var te med mjölk, men bubblorna var någon form av geléaktiga kulor som jag antar skulle stå för bubbledelen av namnet. I mitt te satt det största sugrör jag sett i mitt liv, haha förstod ju dock varför det var så stort, man sög upp de där kulorna genom det, och när man tuggade på dem så var de precis som de såg ut, lite geléiga. Haha så cool känsla att ha lite tuggmotstånd när jag drack teét. Teet tillhör en sån sak jag aldrig någonsin skulle fått prova på om det inte varit för mina två vänners glädje för att stå i köket. För Julia låg bakom inköpet av de där kulorna, som förövrigt heter tapioca Pearls och i olagat tillstånd såg de ut ungefär som torkade ärtor. Hon hade gett honom en omärkt påse med sånna i för att han skulle försöka komma på vad det var och vad man kunde tillaga med dem. Och sen göra maten/drycken och skicka bildbevis på det hela. Udda lekar de har de där två, men inte mig emot så längde det betyder gratis mat och dryck till mig haha. Thea

Gillar

Kommentarer

  • 28 mars 2014 22:00
    utter
    Coolt - aldrig hört talas om! :-)
  • 28 mars 2014 23:11
    Ja det som inte finns i vår kulinariska värld, det uppfinns av någon kock.
  • 29 mars 2014 12:58
    mosel
    Wow, vad häftigt! Jag har inte heller hört talas om det :) Ser ju jättegott ut!
  • 2 april 2014 11:12
    Tror den från början kommer från Kina. Jag undrar lite hur någon kommit på det hela haha, känns så random med små geléaktiga kulor i teet.

Logga in för att skriva en kommentar.