icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
28 juli 2014 22:41
4

Att fångas innan man hinner falla

Jag fyller snart år, hela 27 år gammal blir jag då, snart torr bakom öronen kanske :PJag har redan fått lite presenter, Annabelles familj passade på att fira mig innan de åkte hem förra veckan och även Elias har redan gett mig min present.

Inte för att han inte kommer närvara på min födelsedag, men har påpekade när han gav den att han var osäker på min reaktion, och ville inte ge den med andra närvarande för min skull.

 Haha tankeverksamheten snurrar igång på full spinn med såna ord, och jag hade inte en aning vad som väntade, nu i efterhand förstår jag fullt och tydligt varför han tänkte som han gjorde. och jag är djupt tacksam över att han valde att göra som han gjorde.

 

 Vi tar det hela från början, och vi flyttar oss 19 år tillbaka i tiden och till 1995, året då musikalen Kristina från Duvemåla nådde musikalscenen.Min mamma och pappa var och såg den och med sig hem hade de cdboxen, en box jag ganska snabbt la vantarna på, jag var inte speciellt gammal på den tiden men något med musiken trollband mig.

 

Åren gick och Duvemålamusiken har alltid legat mig varmt om hjärtat, varit lite av startskottet för mitt intresse för musikaler. och har alltid varit en favorit för mig att spela på mina instrument.

Ungefär 10 år senare, alltså 2005 så hade jag nästan alltid sällskap av Linus medan jag spelade duvemålamusiken, jag lockade in han på musikalernas magiska värld och vi har ägnat många kvällar åt att kolla musikaler, och vi har varit och sett några live också.

Vi har alltid sagt att den dag Duvemåla sätts upp på teatrarna igen ska vi se till att se den, åren gick och någon musikal dök aldrig upp.

Då Linus dog slutade jag hålla koll på om den var aktuell.

 

I dag gav Elias mig så min present, ett kuvert, jag kunde inte ens gissa vad det var och blev riktigt förvånad när jag öppnade kuvertet och det låg två biljetter i, biljetter till Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan nu i höst.

Jag kände inte ens till att den skulle sättas upp.

Jag stod och stirrade på mina biljetter utan att riktigt kunna registrera vad jag såg, lite för mycket känslor kom forsande tillbaka till minnet.

När första chocken hade lagt sig slog det mig att jag aldrig sagt till Elias om det jag och Linus lovade att vi skulle göra då för så många år sen, jag tror aldrig jag sagt det till någon faktiskt. Det har alltid varit en sak jag hållt mellan mig och Linus, Linus däremot har pratat om det uppenbarligen.

Dessutom hade Elias räknat ut att jag inte kände till att den ska sättas upp igen, eftersom han visste hur mycket musiken betyder för mig, för även om jag aldrig berättat om mina och Linus planer så finns det nog ingen i min närhet som inte vet hur mycket jag gillar musiken i den.

Mina nära och kära brukar ha lite kul åt att min favoritlåt från den inte är du måste finnas eller guldet blev till sand som annars är lite av  paradlåtarna från den, min favoritlåt är vildgräs.

 

Elias sa att biljetterna var till mig och Gustav, men Gustav sa direkt att om det var ok ville han gärna att jag gick med Elias i stället.

Han tyckte det kändes mer rätt att jag går och ser musikalen med en person som känner till  den känslomässiga biten bakom det hela.

 

Visst gör det ont att inte kunna göra denna saken med Linus, men han kommer vara med mig, i mitt hjärta och i min själ.

Thea

Gillar

Kommentarer

 • 29 juli 2014 23:01
  mita0822

  Bättre sällskap kan du inte få, han har ett stort gott hjärta. Hoppas att ni får mycket nöje av den. Musikboxen har jag också, att det var så länge sedan hadejag inte trott.

 • 28 juli 2014 23:30
  Oj, är det nitton år redan? Den där musikalen är fantastisk tycker jag. Musiken, texterna. Skapad av mästare. Den betyder en del för mamma och mig också, då mormor fick lov att fly sitt hemland, lämna sina nära och kära och miste sin tro på kuppen. Hon har sett den, men sade inte så mycket, liksom hon alltid endast pratat om vissa delar av allt hon varit med om. Det mesta vet vi inget om. Jag är ledsen att du inte fick se den med din älskade Linus, men hoppas du kan njuta av den ändå,i sällskap av din vän.
 • 29 juli 2014 08:59
  gittan52

  Elias är nog den bästa av vänner man kan önska sig.

 • 13 augusti 2014 20:28
  cabass

  I augusti 1996 var jag på den då nya Göteborgsoperan och såg den. Det var fantastiskt på alla sätt! Hoppas du får en lika fin upplevelse!

Logga in för att skriva en kommentar.