icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
22 januari 2012 17:15
8

Ägg, duracellkanin och tankar

Jag går fortfarande på kaffekraft, sanslöst, aningen starkt kaffe kanske, ingen aning vad det var för kaffe, jag bara drack haha. pigg blev jag iallafall, lär väl sova gott i natt iallafall. Skulle göra mig en enkel middag idag, närmare bestämt omelett, tydligen kan jag inte knäcka ägg, fick mer skal än ägg i skålen och halva äggvitan letade sig utanför skålen snarare än i den. Trodde först skålen läckte då det var vääldigt mycket äggvita utanför, men insåg att det nog var jag som klantat mig. Jaja det blev sådet räckte ändå i skålen, i stekpannan med det och tänkte göra en fin omelett som man såg bild på i receptboken, kan avslöja att min omelett inte såg det minsta ut som bilden i boken, där var den rund som en pannkaka och såg så fin ut så, min såg mest ut som en äggröra snarare än omelett, det hängde inte alls ihop fint när jag skulle vända och jag gav upp när den inte ville som jag ville och bara raffsade runt i pannan, haha, var gott ändå, och var ju bara jag som skulle äta. Efter att ha läst en tråd i forumet om en tjej som fick en elak kommentar kastad på sig från en främmande person, så började jag fundera, vad får folk att kläcka ur sig elaka kommentarer till folk de inte känner, oftast i förbifarten, Vad får man ut av det? Ett ställe där man ofta hör korkade kommentarer är i kassaköer, långa och långsamma sådana verkar ta fram det sämsta hos folk. Jag brukar roa mig med att ifrågasätta personerna som slänger ur sig kommentarerna, Det är ganska intressant och se vad de svarar, oftast har de inga bra svar, oftast skyller de på att de är stressade eller har en dålig dag, då brukar jag fråga om deras dag är mindre stressad eller dålig nu när de i stället stressar eller gör någon annans dag sämre. Be nice to people, because nobody likes an asshole sa Darren Criss en gång i en intervju och jag kan inte annat än hålla med honom. Thea

Kommentarer

  • 22 januari 2012 17:18
    Mallag
    Dina upplevelser i köket är ju fantastiskt att läsa om :)
  • 22 januari 2012 17:23
    Hehe, ja någon kock lär det ju aldrig bli av mig.
  • 22 januari 2012 17:27
    Mallag
    Träning ger färdighet, så kör på du i köket :) Jag brukar göra omelett med 2 ägg och 2 msk grädde eller vatten, lite salt och peppar. Häll det i en stekpanna, blir som en pannkaka, lägg i den fyllnig du vill ha och så vik ihop. Mums :)
  • 22 januari 2012 18:30
    kaffe247
    Måste erkänn att jag satt och skrattade när jag läste om ditt upptåg med omeletten, inget illa ment =). Det är bara så festligt att läsa dina inlägg... Ha en go kväll.
  • 22 januari 2012 18:32
    gittan52
    Jag håller med Mallag! Fortsätt du att knäcka ägg :) Om du vill att det ska bli omelett så ska du inte röra om i smeten när den hamnat i stekpannan men "dutta" gärna lite lätt och ha svag värme på plattan ;)
  • 22 januari 2012 19:00
    Kaffe247: Hehe det är lugnt, jag skriver ju själv om mina bravader i köket, hehe det är alltid mer eller mindre kaos när jag är där ute. Gittan52: Aha svag värme hade jag inte, hade det på högsta, ska prova lägre värme nästa gång, rörde runt gjorde jag inte först skulle försöka vända på omeletten men då föll den ihop totalt hehe.
  • 22 januari 2012 19:04
    Mallag
    Tips! Svag värme från början och varför ska du vända på omeletten :) Låt den bara "stabba" ihop sig i pannan :D
  • 22 januari 2012 19:33
    hehe min ville inte stelna på ovansidan, den var lös på ovansidan och höll på att brännas på undersidan där av mitt relativt misslyckade vändningsförsök.

Logga in för att skriva en kommentar.