icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".

Visar poster från February 2016

23 februari 2016 13:29
3

Skottår

Tjohej

Okej...jag vet att ni längst ner i landet börjar se våren i antågande. Vi bryr oss inte, här uppe. Vi har fullt upp med annat. Röja snö till exempel. Nåja, några stackars gnällspikar finns ju, som tycks få utslag så fort dom ser en...

Läs mer Kommentera
18 februari 2016 16:24

Snabbt in, snabbt ut

Go'afton

Nör jag för sådär 30-40 år sedan åt en middag bestående av exempelvis spaghetti med köttfärs, så inte tänkte jag på nåt som kolhydrat-innehåll eller annat "tjafs" inom näringslära. Det var ju vanlig husmanskost och alltså bra käk.

I byn...

Läs mer Kommentera
15 februari 2016 18:07
4

Länkat

Tips vid länkning av artiklar på nätet. Kopiera adressen från adressfältet.

Då blir den så här och vi slipper kopiera och klistra in densamma i detsamma.

http://www.svt.se/

Läs mer Kommentera
14 februari 2016 16:56
8

Misslyckad middag

Ciao.

Förberedelserna och planeringen för denna helgs mat har pågått minst halva veckan. Inköp av nödvändiga varor, ta upp kött ur frysen osv. Naturligtvis glömdes någon vara bort, eller så fanns inte en annan på den lilla lanthandeln här i byn.

T...

Läs mer Kommentera
4 februari 2016 13:12
2

Pärlor på ytan

Hej och hello allabody.

Nu knakar det i lönsamhetsmarginalen hos våra bränslebolag. De sänkta världsoljepriserna får lönsamheten att krympa. Jag skulle nog vilja tro att det i själva verket är deras förväntade lönsamhet som fått sig en t...

Läs mer Kommentera
1 februari 2016 09:12
7

Salt om socker

Nu har Europeiska livsmedelsmyndigheten, EFSA, kommit fram till att socker inte har någon koppling till övervikt. Ha ha ha. Ja jag skrattar. Jag skulle gärna skratta dess ledamöter rakt i fejset, så saliven stänker över dom.

Vem tror dom litar på den...

Läs mer Kommentera