icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
13 juli 2016 06:20
9

Tvivlar tills annat bevisas

Mossa mossa.......

Vad tror ni? Vågar sveriges mesar till makthavare göra nåt liknande som Norge eller Storbritannien?

Se artikeln

Gillar

Kommentarer

 • 13 jul 2016 07:14
  aregnisw

  Hoppas det men det skulle inte förvåna mig om dom inte gör något.

 • 13 jul 2016 07:19
  Emmi11

  Hoppas kan man ju alltid, men jag tror inte att dom vågarangry

  Fast beslut får vi nog vänta på i bra många år.... allt ska ju utredas till förb....else i många år innan dom kommer till skottno

 • 13 jul 2016 07:20
  paloma

  I Danmark är det provat och fungerar inte enligt dom.

 • 13 jul 2016 08:00
  Bella50

  Socker är tyvärr en "guldgruva" inom industrin...så där finns ett massivt motstånd.

  Att upplysa vanliga människor om dess farliga bieffekter är nog bästa vägen.

  Att " bara" lägga skatt på enstaka varor som läsk tror inte jag på. Det tar för lång tid. Socker finns i precis allt som är billigt att köpa i lågprisbutikerna. 

  Att inte servera sån skit hemma eller i skolorna...är en bra början.

  Att aldrig låta små barn få smak på socker...en annan.

  Jag förfasas över att även vuxna dricker coca cola till maten...😧👎m.m.

   

 • 13 jul 2016 08:13
  paloma

  I senaste Må bra varnar dom även för fettet och LCHF, den förkortar livet enligt en del forskare.

 • 13 jul 2016 08:32
  Bella50

  Vi LCHF:are är ju " ett hot " mot sockerindustrin , då vi bojkottat det....och vi blir alltfler som fattat sammanhanget mellan socker och övervikt.

  Föö..r mycket fett kan jag tänka mig inte är helt bra...men hellre bra fet mat än alla konstgjorda smaker och tillsatser i sockerstinna varor.

  Nu är jag ingen fanatiker på något sätt...men blir alltmer upplyst om vad som funkar på mig, under min viktresa. 

   

 • 13 jul 2016 08:42
  paloma
 • 13 jul 2016 08:56
  Bella50

  Jo , det är viktigt..och jag har absolut inte slutat äta kolhydrater.

  Äter det varje dag i min kost....t.o.m potatis ibland och finncrisp varje dag.

   

 • 14 jul 2016 06:19

  Nu handlar det som jag ser det, inte bara om att beskatta. Vad görs i sverige i upplysningssyfte, när det gäller extremt sockrade produkter? Vi vet, forskare och medicinare vet och våra styrande vet, att socker leder till många besvärliga åkommor och sjukdomar. Vad görs? Ungefär som gruppen Del Amitri sjunger; "nothing ever happens at all"

  Jämför med sprit och tobak, som då skadeverkningarna blev ordentligt dokumenterade och välkända, sattes varningstexter på produkterna och skatten höjdes Nu har sockrets skadeverkningar varit kända åtminstone minst ett par decennier, utan några som helst försök till medvetandegöring? Och med den enorma pr-apparat som den industrin förfogar över, har lockelsen vuxit till otroliga proportioner. Förutom att närapå en sjättedel av butikers yta idag täcks av allt godis, finns ju sedan länge specialbutiker som enbart säljer dessa produkter. Ta exempelvis Allhelgona, som nu blivit enormt kommersialiserad av marknaden, som öser ut reklam över alla godsaker man kan köpa. Bara en av många kommersialiserade högtider.

  Och detta stoppas i barnens munnar och magar i en aldrig sinande ström. Troligen behövs då rejält med upplysning bland ett otal föräldrar landet över. För vem vill medvetet åsamka sina barn sjukdom och ohälsa? Höjd skatt plus propagerande för onyttan i skolan. Redan i första klass. Barn har lätt att inhämta och anamma saker som framförs på ett bra sätt.

Logga in för att skriva en kommentar.