icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
21 augusti 2019 19:44
5

Som utlovat...en liten redogörelse

"Det har gått så lång tid att jag nästan glömt att jag var reggad här. Jag vet faktiskt inte vad som gjort att jag slutade blogga. Jag kommer att posta ett inlägg om detta senare"

Så skrev jag i mitt första inlägg på drygt 13 månader, alltså den 2 juli detta år. Kanske jag kan få ihop en tillräckligt lögnaktig historia så ni tror mig. Kan ju säga samma som min vän Ronny Eriksson myntade, "Tror ni mig om jag säger att jag alltid ljuger?"

Första raden stämmer (tro't om ni vill wink) Jag hade glömt MD, mer eller mindre. Packat in den i en svåråtkomlig skrubb i hjärnkontoret. Den sista posten skrev jag i april 2018. Just då börjar som regel mc-säsongen, med service av hojen. Sen ska resor planeras och bokas. Visserligen gör jag oftast det under vintern, men ibland kommer nåt ytterligare resmål upp och ska planeras. Garaget som jag hade målat halvvägs, skulle målas färdigt. Hjälpte min systerson med ensilage-skörden. Norge-resan, som tog 8 dagar i anspråk, tog vid. Värmen tog väl mest bort allt övrigt i minnescellerna i "huvudkontoret". Räcker det som ursäkt?

Men nu är jag ju som bekant tillbaka. På banan, som det så populärt kallas. På tal om minne, det är ju färskvara. Mitt "surnar" då tydligen otroligt snabbt. På mindre än en minut kan jag glömma var jag la undan den pryl jag nyss bar på. Vad nu det var jag bar på...hmm. frown

Nej minne är bara bra när man ska prata om hur det var förr. Förr var det bra. Tycker jag mig minnas. Inga krånglande datorer. Inga (o)sociala medier, där små människor slänger ur sig okväden i stora högar. Inga nätkasinon. Ingen konstgjord mat. Etc etc. Har en bekant som kommit på ett bra sätt att beskriva det på.

Han säger såhär; -He va in't bätter förr, he jer bara sämmer nu. Tro't den som vill.

Kom lite utanför ämnet nu. Hur det nu än var med att glömma, så kom jag så småningom på vad jag glömt. Matdagboken. Inte för att det gör någon större skillnad för er, men för min egen skrivklåda känns det bra att avyttra några tankar då och då. Någon form av tillfredsställelse att, nu har jag fått det sagt, så de så. 

Ät bra, må bra och lev gott. smiley

Gillar

Kommentarer

 • 21 augusti 2019 19:54
  mosel

  Haha...vad roligt du skriver. Du verkar ha haft fullt upp  Kul att du är tillbaka. Ha det så bra du också. 

 • 21 augusti 2019 20:13
  gittan52

  Visst gör det skillnad från oss! Dina inlägg livar upp stämningen, tycker jag yes

 • 21 augusti 2019 23:40

  Vilken klok bekant! Du har haft fullt upp hör jag, hoppas hojsäsongen var dig till glädje! laugh

  Du lyser upp med dina inlägg, det är alltid roligt att läsa det du skriver så fortsätt gärna med skrivandet är du snäll. Tankar är roliga, de ynglar av sig med blixtens hastighet. Det du gör är ren och skär telepati, genom att tänka en tanke och få ner den på pränt ger du mig tankar i huvudet som jag inte tidigare tänkt.

  Det du, det är inte så illa för en onsdagkväll smiley

  Senast uppdaterad 21 augusti 2019 23:40

 • 22 augusti 2019 16:58
  Mabban

  Instämmer med de övrigalaugh Alltid kul att läsa, det du skriver!!!

 • 24 augusti 2019 13:09

  Jomenvisst LissaLo, och vet du vad, jag har ju nästan hälsat på dig. Körde ju genom Närpes med mina bekanta från Vasa och Övermalax,  Roger och Ralf, första helgen i juni. smiley

Logga in för att skriva en kommentar.