icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
8 februari 2021 18:10
3

Insnöad norrlänning och andra funderingar…

Kanske dags med lite uppdateringar. Särskilt efter strulet i oktober, när jag skulle posta ett inlägg och någon, troligen Google Crome, satte krokben för min intention. angry

 

Livet går vidare, medan jag sysslar med annat, som någon djuping uttryckte sig någon gång tidigare. Trots pandemin och mycket av dagarna inom egna fastigheten, ja till och med inom väggarna, så löper veckorna bra. Ingen sysslolöshets-stress här minsann. Har jag inget att pyssla med i verkstan, snickra på eller sköta ute, så går det alltid bra med en eftermiddagslur, eller en titt på SVT play.

 

Har ju faktiskt haft verkstadsjobb under hösten. Tog in mc:n i verkstan och demonterade och inspekterade kopplingen. Blev lite byte av ett par delar. Vajer och kopplingskorg. Den senare den stora och dyra grejen. Fick ihop allt några dagar innan jul och efter provstart har den fått stå kvar i lilla verkstan, där den bara står och väntar på våren, för att ta husse på nya äventyr. devil

 

På tal om sköta ute, nog tusan hade vi utejobb i bortåt totalt 10-12 dagar, efter de två snöstormarna vecka två och vecka 3. den första var av den arten jag aldrig upplevt under mitt rätt så långa liv och den andra var något värre.

Hade inte hunnit få bort snön efter den första, när nummer två dånade in åtta dagar senare. Den blåste lite mindre men innehöll mer snö.

Snödjupet efter detta låg på mellan 80 och 100 cm.

 

Det finns många sätt att få motion på. Snöskottning är ju ett och inte alls otrevligt.

Men inte med sådana mängder inom loppet av ett par dygn. Och som drevsnö på snön, hade jag snöslungan på verkstad vid första stormen.

Fast den fick mestadels vila även efter andra veckan. Gissa om vi är vältränade nu, jag å frugan. wink

Vi ses nästa gång. Ha det bra alla.

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 8 februari 2021 19:49
  paloma

  Och jag som klagar när vi får någon decimeter, men maken fixar bort snön med sin sexhjuling med plog😉

  Hoppas ni slipper fler snökanoner.

 • 9 februari 2021 13:14

  @Paloma

  Det faller mellan 1 och 3-4 cm nästan varje dag. Tillsammans med 8-16 minusgrader blir det fluffig och lätt snö. Inga problem att skotta. Snöslungan får vila, den typen av snö fungerar sämre att slunga. Det blir bara ett dammande då den är för lätt.

  Vi har garanterat snö så vi klarar oss. yes

 • 9 februari 2021 15:41

  Snöandet nu fick mig att tänka på Bert Karlsson, den mannen har många fel och brister och han är inte buskablyg med dem. Tror det var ett hemma hos-program. Han vänder sig mot kameran, plirar och frågar "Hur gör man om diskmaskinen till en snöslunga? Ge kärringen en skyffel." smiley

  Jag flinar lite varje gång jag går ut och skyfflar snö nu, för lite roligt är det ju smiley

  Ha det gott, och var rädda om er däruppe!

Logga in för att skriva en kommentar.