icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
18 september 2019 17:43
2

I väntans tider

Halloj!

Visst börjar det likna höst litegrann. Björkarna börjar gulna lite lätt och temperaturen har sista veckan legat nära noll under nätterna. Men än stretar vi emot. Jag misstänker att det kommer en ljummare period snart. Kanske i början av oktober. Har ju blivit allt senare höstar de senaste decennierna.

Jag minns hur det var i slutet av 70-talet, då jag började jaga älg. Det hände misnst ett par gånger första jaktveckan, som för vår del börjar första måndagen i september, att det var rejält frostigt på morgnarna. Nu kan det dröja till in i oktober innan samma sak inträffar.

Och där kom jag osökt in på "träffar". Vi har en fälld Alces alces, alltså skogens konung. En i laget fällde en tjur första dagen. smiley

Blev tvungen avstå jakt denna vecka, då plötsligt vården pockat på uppmärksamheten. I förrgår måndag, tandläkarbesök. Jodå, det låg bra till, trots två års väntan på folktandvården, utan kallelse. Så nu har jag bytt till privat sådan. Igår 7 mil med mc till Piteå, för ventilkoll/justering på verkstad. Vård av hojen. Tre grader när jag startade kl 7:30, men inga problem med temperaturen. Det är bara att vara välklädd. Sen var det tre gånger varmare på hemvägen.

Idag var det lab-besök på vårdcentralen, för både PSA och diabetes-kontroll. Och i morgon ska jag till lasarettet för aorta-screening. Sen nästa måndag träffa diabetessköterskan. I'm a real caretaker, för att använda svengelska. wink

Läste här om hon som går i väntans tider. Inte för egen del men sonens. Jag går också i väntan. Fast för egen del. Nähä...jag ska inte föda, dock har jag väntat ett halvår på att ortopeden ska vilja ha med mig att göra. Remiss skickades av läkare i början på februari och än har jag inte hört nåt. Nada.Har till och med via vårdguiden efterfrågat var remissen tagit vägen. Har inte fått besked därifrån heller. På tre veckor. Kan väl ge mig fasen på att dom skickat remissen med Postnord. sad

92,5. Så visade vågen på labbet i vårdcentrat. Hyffsat. Jag fortsätter med "vårdcentral" för jag tycker det är vård man ska få. Men den verkar ju ha tagit slut i och med namnbytet, så vad vet man...

Men hörni, beware and take care, så hörs vi nästa gång. yes

Gillar

Kommentarer

 • 18 september 2019 19:27
  paloma

  Jag har lärt mig att när man har med vården att göra måste man påminna dom att man väntar, då brukar det gå lite snabbare.

  Min pappa väntade över ett år på en bråckoperation, när jag ringde och frågade om dom glömt honom gick det på en månad. Så det kan löna sig att höra av sig😉

 • 18 september 2019 21:48
  Mabban

  Håller med Paloma!!! Man måste ta kontakt och åter kontakt, näst intill tjat ibland! Det är trist, att det skall vara såsadIbland har man fått besked, att de har fått remissen och beräknad tid för besök. Men det hjälper en inte heller alltid!!

  Så ring Ortopedenyes Man skall ju få vård inom 3 månader!! Påminn dem om detlaugh

  Lycka till med alla besök!!!

Logga in för att skriva en kommentar.