icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
7 augusti 2020 14:44
7

Hålla sig flytande...

Hej.

På sidan av allt elände den här smittspridningen orsakar, försöker vi leva som vanligt och samtidigt undvika folkträngsel, köer och dylikt. Går ganska bra. Åka och handla tidigt på morgnarna samt hålla sig undan stan så mycket som möjligt. Här i byn har ingen än drabbats, så vi umgås med närmaste grannarna utomhus.

På viktsidan har inget av vikt inträffat sen sist. Fötterna blir bara sämre dock och hur jag skulle kunna undvika att bara bli "sittande" grubblade jag länge på i vintras. Fick så småningom en kanon-idè. Medan många ägnar sig åt nya flugan padel, bestämde jag mig att ta upp ett gammalt vurm jag haft. Det är nu säkert 35 år sedan.

Paddel. Paddling alltså. Så skönt och rogivande att glida ut på en blank vattenyta, eller en av svag vind lite småkrusad. Tyst och rofyllt. Lite svagt plaskande från paddeln. (fast det hör jag knappt, ty hörapparaterna tar jag oftast ur, ifall jag skulle tippa)

Just kajakpaddling ågnade jag mig åt i trettioårsåldern och bor man dessutom alldeles intill en stor sjö, så varför inte nyttja den.   

ps. varför går det inte placera bilder mitt i texten?                                                                                                           

 

5aed668a-f7d3-4bd1-bc34-e736f1affd89.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 7 augusti 2020 14:59

  Det ska gå alldeles utmärkt att sätta bilder mitt i texten?

  1e5fdb47-27b2-4aec-8a75-e8687a9fcaae.jpg

  Till och med i kommentarerna, nu för tiden och det gick baske mig inte förr laugh

  Men härlig bild oavsett var den är i inlägget, det ser jätteskönt ut!! Mycket skönare än här! 30° i skuggan och vindstilla... Blörk!

 • 7 augusti 2020 20:48
  mosel

  Vilken bra idé, vad härligt det ser ut! 

 • 8 augusti 2020 08:49

  LadyG, trots 26 i skuggan när jag kom tillbaka, var det skönt. Men nog är det behagligare med runt 20 då man dessutom är aktiv. Jag får väl öva på bildinpassning till nästa gång.

  mosel, det är härligt och kan definitivt rekommenderas. yes

 • 8 augusti 2020 21:05
  ulla165

  Du måste trycka på ENTER efter bilden...

 • 9 augusti 2020 09:39

  ulla165

  Ja nåt gjorde jag uppenbart fel i alla fall. Var nog för längesen jag la in någon bild. Provar igen.

  85132bb4-1441-49f7-9f1a-d4b804d7c121.JPG

  Ha ha, så enkelt. Tack snälla Ulla. laugh

  ps. En vinterbild i värsta värmer passar säkert bra.

  Senast uppdaterad 9 augusti 2020 09:40

 • 9 augusti 2020 16:51
  mosel

  Jag paddlade faktiskt kajak för första gången i sommar och det var jättekul och härligt en solig dag vid havet. Det gör jag gärna om! 

 • 10 augusti 2020 09:34
  ulla165

  Vilken fin bild! Det svalkar;-)  Du bor mitt i idyllen!

Logga in för att skriva en kommentar.