icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
3 september 2019 10:24
6

Elektronik-träning

Elektronik-joggning

 

Förr i tiden, alltså på min tid, storhetstid, (haha) bestod träning och motion av...tjaa, träning och motionerande. Inget krångel. Inget strul. Bara iväg och utföra det man tänkt göra.

Promenad, löpning, cykling, rodd, simning, gym, skidåkning...ja i princip vad som helst som ger kroppen rörelse. Svampplockning, fiske, och jakt kan vi också lätt räkna in.

Jag minns inte minst hur jag själv kunde traska i timmar i skogen, efter en envis älghund som ståndat ett djur som i sin tur gick undan bit för bit och bara stannade kortare stunder. Sånt hände lite då och då. Nu kan jag knappt gå i skogen på grund av polyneuropati i fötterna. Det kan vara nog smärtsamt ibland att ta promenader längs fina skogsvägar.

 

Nåja, tillbaka till förr (forntid) då allt var så mycket enklare. Jag vet inte om ens pulsklockan var uppfunnen. Då hade vi inte träningsklocka. Ej heller stegräknare. Inga träningsarmband i olika former. Inte som med dagens ”allemans” mobiltelefoner en massa olika träningsappar. Förmodligen finns det även Tränings-GPS ifall något irrbloss skulle springa vilse längs ett elljusspår. surprise

 

Nää, förr bestämde vi oss för vilken form av motion/träning som skulle gälla för stunden, svidade om till bästa munderingen och gav oss iväg. I spåret, skogen eller längs någon väg. Möjligen med avstämning på armbandsuret, så rätt antal minuter/timmar kunde bokföras. I ett vanligt kollegieblock alltså. Vi fick puls och stärkte konditionen utan så kallade hjälpmedel.

 

Nu har jag också haft tillgång till en del av dessa olika elektronik-prylar om jag velat. Fann det däremot aldrig intressant. Inte ens inför Vasaloppet eller Skejt-vasan i början på detta sekel. Det kan hända att dom fungerar som en motivations-faktor för många. Det får ni gärna kommentera, ni som möjligen provat.

Min motivation för att hålla på har alltid varit hälsan. Det tycker jag räcker alla dar, ja alla år i livet.

 

En liten personlig uppdatering. Vägde mig för ett par dagar sen. 92,8 kg. Okej då, det var direkt efter ett bad. Men jag hade i alla fall ena hörapparaten på mig. wink

Ett bevis på att det är inte alltid träning ger viktnedgång.

Fortsätt kämpa alla, men ta det med ro. yes

Gillar

Kommentarer

 • 3 september 2019 11:10
  paloma

  Egentligen vet vi hur mycket vi behöver röra på oss även utan hjälpmedel, men själv tycker jag om att räkna steg och jämföra både dag, vecka månad och år. Men min stegräknare ligger i fickan inte på armen...även om den hade klarat det också🙂

  Hoppas vikten var till belåtenhet, jag kommer inte ihåg ditt mål😉

 • 3 september 2019 11:38

  @paloma

  Målet var satt till 90 kilo, då för sex år sedan. Når jag dit kan jag gott sänka det ytterligare. 84-86 skulle nog vara perfekt för mig, då jag höll den vikten när jag var som mest aktiv i skidspåren.

 • 3 september 2019 11:40
  gittan52

  Jag kan inte annat än småle åt dina reflektioner.

  Vi är ju i stort sett jämngamla och min känsla är att allt var mer ”lagom” i vår barndom.

  Tänk, fram till december 1969 hade vi bara en TV-kanal, ja de som hade möjlighet att se på TV över huvud taget. Några år tidigare skedde första rikstäckande TV-sändingen i färg.

  Jag är själv lite svag för tekniska prylar som hjälper mig med uppföljning, eftersom jag tycker sånt är kul. Till viss del motiverar det mig, men jag blir mer och mer nyfiken på hur jag skulle må om jag lät bli att titta på resultaten, om så för en enda dag.

  Vad skulle hända, om hur skulle jag må, om jag helt lät bli internet, både via datorn och mobilen en hel dag?! surprise
  Dina rader drog igång många tankar hos mig och kommande fredag testar jag!

  PS Förmodligen har du en väldigt tung hörapparat...DS

 • 3 september 2019 19:47
  paloma

  Jamen då var det inte så illa med vikten, du tror inte att du sög upp lite extra vatten i badet😉

 • 3 september 2019 19:53
  ulla165

  Va roligt at du är tillbaka! Har saknat dig och din humor. Mungiporna åker från ena örat till det andra.

 • 4 september 2019 14:06

  @gittan52

  Ha ha! Min dåliga hörsel tynger mig. Hörapparaterna med ibland, när dom strular. Dock inte på vågen...wink

  Tack Ulla 165. yes

Logga in för att skriva en kommentar.