icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej. Har tänkt försöka bli lite mindre. Har provat LCHF och vet att den fungerar, men vill inte ta steget fullt ut av olika skäl. Har sedan starten hunnit pensionera mig, lite i förtid. Håller dock samma vikt, drygt 10 kg för mycket. En uppgång som accelererade när jag började medicinera för magen för några år sedan. Tills jag provade LCHF. Kolhydratnedskärningen behåller jag från LCHF-dieten. Blev hellurad av Livsmedelsverket på 70-talet då man uppmanades att äta "68 skivor bröd om dagen".
7 mars 2018 18:41
8

Är inte gymet överskattat

Jag menar...vem behöver gym en sån här vinter? 90-95 cm snödjup. frown

Dessutom roligare med utomhusaktivitet än att slava på gym.

Tack för ordet.

Gillar

Kommentarer

 • 7 mars 2018 18:52
  LUAL

  Du får väl också bra träning av snöskottningen wink fast själv fuskade jag med en el-skovel.

   

 • 7 mars 2018 18:53
  klaraelv

  Vi har inte tillgång till samma snödjup här nere, blir mer så att man längtar till våren så att man får börja klippa gräset två gånger i veckan istället wink

 • 7 mars 2018 19:26

  Jag som promenerar 3 km x 2 till jobbet håller med, jag har nog aldrig haft sådan träningsvärk i benen som nu. Pulsa runt i snö med tunga vinterkängor...

 • 7 mars 2018 20:38
  ulla165

  Kom utsökt att tänka på Engström och Österman ur 88-öres revyn på Skeppetwink

 • 8 mars 2018 06:43

  Jag "fuskar" ju också lite med snön, kan tyckas. Är det en decimeter eller mer, tar jag snöslungan direkt.Är det mindre och inte blöt snö, då kör jag med "snösläde" och spade först.

  Har en gammeldags snösläde, eller "snöföra" som den kallas här uppe. 

  25c6d087-9cac-4af5-8d59-7385f466121b.JPG

  Bred som en traktorskopa. Handtag i midjehöjd och inte som dagens med handtag i knähöjd, troligen tillverkade i Korea eller Taiwan eller annat land med kortväxta. Min har jag förbättrat medarna på, breddade med schaberklingor i komposit som glider lätt. (Schaberklingor används bl.a. i papperstillverkning, ligger an mot torkcylindrar och skrapar dessa rena under drift. reds. anm.)

  Med spade och denna skrapar jag ihop snön i strängar och högar, sen får 11-hästaren göra resten.

  Senast uppdaterad 8 mars 2018 06:44

 • 8 mars 2018 09:06
  Arrietty

  Pensionärssläde och skyffel blir det idag, det har inte kommit så mycket och den är nog iofs lite för tung egentligen men det blir fint att skotta!

 • 8 mars 2018 12:22

  Arrietty

  Se bara till att inte vrida överkroppen i sidled när du skottar med och lyfter skyffeln. Det kan sabotera vilken ryggsom helst. yes

 • 8 mars 2018 14:26

  Och som om inte veckans snöande, varje dag fram till idag, skulle räcka, så hotar SMHI med bortåt 4,5 dm måndag till onsdag nästa vecka. surprise

  Nu tror jag vi klarar oss med den vi redan har. frown

Logga in för att skriva en kommentar.