icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

sinnafss blogg

81,2 kg 56 kg 2679
22 november 2022 20:27
1

Jag har inte gett upp än

Jag har inte gett upp än! Även om det blev lite tyst här från mig ett tag...

Under den senaste veckan har det känts övermäktigt att logga all mat, fundera över att äta hälsosamt, skriva ner vad jag tänker runt det och ovanpå allt hinna med ett träningspass då och då. Jag inser att jag nog har gått ut lite för hårt! Jag kommer därför att revidera min plan.

Jag kommer att dra ner på min träningsambition nu under advent. Jag kommer att sikta på att hinna med 1 spinpass och 1-2 styrketräningspass med min app fitnesschallenge per vecka. Jag kommer också ha kvar målet att parkera på cirka en kvarts promenadavstånd till jobbet och att alltid ta trapporna istället för hissen. Det tycker jag är enkla knep för att få till lite vardagsmotion!

När det gäller mat och tankar kring mat tänker jag att det får räcka med ett litet delmål per dag, så det kan vara antingen att jag ska tänka på VAD jag äter eller HUR jag äter.

 

Under de närmaste 7 dagarna kommer mina små delmål för varje dag att vara att jag ska jag fokusera på HUR jag äter genom att testa olika delar av mindful eating:

Onsdag - Fokusera på maten när jag äter - istället för att distrahera mig med annat samtidigt, som tex att sitta framför en skärm (TV, dator, telefon).

Torsdag - Sitta ner vid ett bord när jag äter - istället för att äta i farten, stående eller gående eller tex i bilen.

Fredag - Ta ett djupt andetag innan jag börjar äta en måltid.

Lördag - Välj en måltid under dagen och titta, lyssna och dofta på maten.

Söndag - Välj en måltid under dagen och lägg ner besticken mellan varje tugga. 

Måndag - Välj en måltid under dagen och tugga varje tugga sakta.

Tisdag - Välj en måltid under dagen och stanna upp efter några tuggor och reflektera över hur det känns i kroppen - fortfarande mer hungrig, nöjd eller mätt?

Onsdag - Fundera över vilka delar av mindful eating som fungerar för mig och som jag vill fortsätta att försöka få in i mitt nya sätt att äta!

 

Gillar

Kommentarer

  • 23 nov 2022 13:20
    Waza79

    Utvärdera och omvärdera och hitta en väg framåt! Låter som att du har en bra plan med mer närvaro i stunden vid måltiderna. Hoppas på att få läsa en utvärdering sen om veckan med Mindful Eating. Jag skulle verkligen behöva bli mer närvarande i stunden, äter jämt alldeles för snabbt. Pepp pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.