icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 325535
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
3 oktober 2019 17:08
4

Jag har slutat kämpa.

Igår kom vi till vår hemmahamn på Samos, och idag vägde jag mig på det lilla apoteket i Pythagorion. Jag vägde exakt lika mycket som när vi lämnade Sverige 3 september. 68,2 kg dvs i överkant av min målvikt som är 66 kg.

Jag känner mig nöjd och glad,...

Läs mer Kommentera
23 mars 2019 07:47
7

Vågen varnar.

Första vägningen efter nästan tre veckor i Grekland. Om jag stod kvar i närheten av målvikt hade jag tänkt mig att fortsätta ett våglöst liv. Dvs bara väga mig en gång i månaden. 

Men vågen visar 67,5 vilket är två kilo upp sen jag reste, och två oc...

Läs mer Kommentera
17 mars 2019 12:36
8

När ska man göra ”Undantag”?

Förr frossade jag i frukt. Jag åt ofta och mycket. Nyttigheten fick uppväga sockerhalten. Det var ju nyttigt socker, hävdade en del. Precis som honung. Det åt jag också ofta. Vi hade t o m egna bin några år. Som jag smaskade!

Nu har jag nästan slutat...

Läs mer Kommentera
5 februari 2019 21:20
7

Såhär sparar du din Matdagbok för framtiden!

Paloma efterlyser i sin blogg ett sätt att bevara sin Matdagbok för framtiden, eftersom den blivit så mycket mer än en matdagbok. Jag har frågat Johan flera gånger tidigare om detta, men förstår att det är en dyr systemutveckling som förmodligen...

Läs mer Kommentera
5 januari 2019 17:10
3

Nära gränsen.

Efter två dygn med tre barnbarn på heltid är jag mycket nära mitt stresstak. Barnen är underbara men intensiva, man kastas mellan konflikter och viljor och hinner aldrig tänka klart en tanke innan den avbryts.

Jag reagerar genom att glömma bort att ä...

Läs mer Kommentera