icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 437818
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
20 februari 2021 20:57
5

Lördagsmys med pizza!

Idag firar vi! Med pizza och rödvin i uterummet bland omplanterade chilis, paprikor, auberginer, kål, rotselleri och kronärtskockor. Såhär års får man vara glad om det går att klämma ner ett par tallrikar på stora bordet. Imorgon hämtar jag upp...

Läs mer Kommentera
2 februari 2021 18:04
2

Äntligen riktig vinter!

För första gången på flera år, tror jag, väcktes jag av att snöröjaren körde in med sitt monster till traktor på vår infart. Minst en dm har vi fått under natten. Lätt, ren, vit underbar nysnö. Så vackert allting blev! Så det blev massor med mo...

Läs mer Kommentera
1 februari 2021 21:43
1

Yippee - dålig andedräkt!

Tack allihop för peppande kommentarer!  Känns som jag har försummat det här stället några dagar, jag får skylla på det fina vädret. :-) Igår åkte min man och jag långfärdsskridskor på en spegelblank sjö nära Munkedal, så underbart att det...

Läs mer Kommentera
3 oktober 2019 17:08
4

Jag har slutat kämpa.

Igår kom vi till vår hemmahamn på Samos, och idag vägde jag mig på det lilla apoteket i Pythagorion. Jag vägde exakt lika mycket som när vi lämnade Sverige 3 september. 68,2 kg dvs i överkant av min målvikt som är 66 kg.

Jag känner mig nöjd och glad,...

Läs mer Kommentera
23 mars 2019 07:47
7

Vågen varnar.

Första vägningen efter nästan tre veckor i Grekland. Om jag stod kvar i närheten av målvikt hade jag tänkt mig att fortsätta ett våglöst liv. Dvs bara väga mig en gång i månaden. 

Men vågen visar 67,5 vilket är två kilo upp sen jag reste, och två oc...

Läs mer Kommentera
17 mars 2019 12:36
8

När ska man göra ”Undantag”?

Förr frossade jag i frukt. Jag åt ofta och mycket. Nyttigheten fick uppväga sockerhalten. Det var ju nyttigt socker, hävdade en del. Precis som honung. Det åt jag också ofta. Vi hade t o m egna bin några år. Som jag smaskade!

Nu har jag nästan slutat...

Läs mer Kommentera
5 februari 2019 21:20
7

Såhär sparar du din Matdagbok för framtiden!

Paloma efterlyser i sin blogg ett sätt att bevara sin Matdagbok för framtiden, eftersom den blivit så mycket mer än en matdagbok. Jag har frågat Johan flera gånger tidigare om detta, men förstår att det är en dyr systemutveckling som förmodligen...

Läs mer Kommentera