icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 424992
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.

Visar poster i kategorin "Vardag"

2 februari 2021 18:04
2

Äntligen riktig vinter!

För första gången på flera år, tror jag, väcktes jag av att snöröjaren körde in med sitt monster till traktor på vår infart. Minst en dm har vi fått under natten. Lätt, ren, vit underbar nysnö. Så vackert allting blev! Så det blev massor med mo...

Läs mer Kommentera
5 januari 2019 17:10
3

Nära gränsen.

Efter två dygn med tre barnbarn på heltid är jag mycket nära mitt stresstak. Barnen är underbara men intensiva, man kastas mellan konflikter och viljor och hinner aldrig tänka klart en tanke innan den avbryts.

Jag reagerar genom att glömma bort att ä...

Läs mer Kommentera
23 september 2018 17:36
6

Vart tar tiden vägen?

Klockan är kväll och jag sitter här och försöker förstå varför jag inte hunnit äta mellanmål. Idag heller. Vad har jag gjort?

Vi gick en morgonpromenad halv åtta, upp i berget och bakvägen in i byn. Köpte färsk småbläckfisk till middag. Tillbaka...

Läs mer Kommentera