icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 254257
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
23 september 2018 17:36
6

Vart tar tiden vägen?

Klockan är kväll och jag sitter här och försöker förstå varför jag inte hunnit äta mellanmål. Idag heller. Vad har jag gjort?

Vi gick en morgonpromenad halv åtta, upp i berget och bakvägen in i byn. Köpte färsk småbläckfisk till middag. Tillbaka vid båten kollade jag klockan och tyckte att 5000 steg var för fjuttigt, så jag gick ett varv till, ensam. 

Sen upptäckte vi att det läckt in saltvatten från mittknapen på däck när vi seglade från Ikaria, och att det runnit ända ner i utrymmet under soffan där vi har förråd av diverse. Havregryn, nötter, linfrö, resväskor, med mera.... Ut med allt och stor sanering. 

Därefter gjorde jag upp en måltidsplan med inköpslista för nästa vecka. Vi får efterlängtade familjegäster på tisdag. Sex luncher och lika många middagar. Imorgon har Rolf och Lena hyrt bil för att storhandla på Lidl, och frågat om jag vill följa med. Så tacksamt att slippa bära tunga kassar från Pythagorion, även om det inte är så långt.

Men en del behövde jag ändå handla idag, så det blev en tredje promenad in till byn före lunch. Grönsakshandlerskan hade öppet fast det är söndag, det blev kindpussar och ”welcome back” och såklart full ryggsäck plus en proppad tygkasse. Och bäst av allt, det gick att beställa rättika! På tisdag kan jag hämta, så då blir det falsk potatisgratäng! Ett samtal med ägaren till hotellet där våra kära gäster ska bo, hanns också med. Till vilken nytta återstår att se...

Halv två åt jag dagens första mål, massa god blandad sallad, tre djävulska ägg och kaffe. Sen gick vi till den lilla stranden utanför marinan och simmade, och jag duschade ”på riktigt”, alltså i en riktig dusch och inte på akterdäck,  för första gången sen den 3e september. Ljuvligt!!

Sen rensade jag småbläckfisken som vi ska ha till middag, och det var så omständligt och kladdigt att jag nog inte köper det nån mer gång. Den kostade bara 5€ per kilo, hälften av vanlig calamari. Men gud, vilket pill!!

Sen var klockan plötsligt sex. Va? Vart tog dagen vägen? Varför hinner jag ingenting?

Högsta punkten på morgonpromenaden har fin utsikt över byn.

69de6bba-21a1-41bc-b36b-5fb0fd4edfc3.jpeg

Oliverna börjar mogna. I år får jag vara med om skörden!

38a1f51d-a267-4857-a20d-702c74bb9970.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 23 sep 2018 21:20
  Bella50

  Fullspäckad agenda...då kommer inte suget på samma sätt. Du klarar nog vikten bra med allasteg i backarna. Fina vyer som vanligt.

 • 23 sep 2018 21:26

  Tack Bella50. Ja, när jag skriver ner vad som hänt inser jag ju vart tiden tagit vägen. Inte konstigt att det behövs dagar in emellan när inget alls händer. Imorgon vägdag i Hålla-viktengruppen, och jag har inte minsta aning.

 • 23 sep 2018 21:27
  Bella50

  Det är nog lugnt ✌️

 • 24 sep 2018 09:53

  Fullt upp som det ser ut! =D

  Vilka vackra oliver och helt säkert väldigt goda när de blivit inlagda. 

 • 24 sep 2018 13:04

  Jag hoppas få lära mig lite mer om hur man lägger in oliver i höst.smiley

 • 24 sep 2018 13:51
  Bella50

  Har aldrig fattat detta med oliver....eller bönor heller 🤔

Logga in för att skriva en kommentar.