icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 381966
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
12 juni 2018 23:31
14

Vardag igen. Inte så dumt det heller.

Hur många här är listmänniskor? Jag måste skriva listor för att inte stressa sönder totalt, listorna hjälper mig att ta en sak i taget. Och att se vad som faktiskt är avklarat. Inget är så skönt som att stryka punkter från en attgöralista! Idag, första vardagen efter en lång resdag och väldigt sen hemkomst, stod detta på min lista:

 1. Packa upp. (Det har funnits gånger när min resväska stått ouppackad i hallen i flera veckor.)
 2. Handla mat. (Kylskåpet var kliniskt rent efter 8 veckor borta hemifrån.)
 3. Sortera posten. (Suck. Inte vettigt så mycket post!)
 4. Starta datorn och backa upp. (Ett stort och lite nervöst projekt eftersom datorn varit med på resan och flugit nerpackad i bagaget.)

Väga mig - nej det stod inte på listan, men det var förstås det första jag gjorde i morse. 65,6 kg. Fyra hekto mer än på apoteket i Poros. Stor lättnad att det inte var större skillnad! Jag har gått ner lite drygt fem kilo under de här åtta seglingsveckorna. Klart godkänt! smiley Håkan på gymmet är bortrest denna veckan, så jag har några dagar till på mig innan det är dags för invägning där. 

Trädgården stod inte heller på listan, men den har tagit största delen av dagen idag. Jag kunde inte låta bli. Den här gången kom jag inte hem till en förvildad djungel, eftersom jag hittat en duktig trädgårdshjälp som hållit undan det värsta ogräset och klippt gräset. Det är bara en ung skolgrabb, och han har inte haft så många timmar i månaden på sig, men han har varit väldigt effektiv. Lycka!

Min målviktsbelöning fanns i posten! (Ja ja, jag vet att det fattas 6 hg, men i princip är jag ju i mål.) En klocka, Garmin Forerunner 235, samma som gittan52 har. Eftersom datorn gick igång utan protester har jag nu också skrivit ut manualen. Mitt Polararmband och pulsbälte som jag skaffade tidigare i vår är överflödigt nu, antar jag? Vad säger du LadyG - har jag användning för båda? Annars säljer jag Polararmbandet på Blocket.

Nu säger jag godnatt, imorgon är en fullspäckad dag med göteborgsresa till barnbarns skolavslutning med mera. Imorgon kväll hoppas jag hinna göra klart en ny färgmatris för Hållavikten. Samt så sallad i nya pallkragen.

För första gången på ett par år hinner jag uppleva pionerna! Och de är helt underbara i år, när de inte regnar sönder. Jag frossar, tar in och sätter i vas. De jag gillar bäst - stora, fyllda, vita - fyller hea huset med liljekonvaljdoft.

fc860ac8-ab83-4ae7-81c8-440d2e89d862.jpg

Bougainvillean i uterummet tror att det är Grekland. Blomvakten Ingvar har gjort ett bra jobb med vattning och gödning. Jag klipper ner den här växten helt, varje vår, växtkraften är helt enorm.

263bd18e-e357-438f-b81f-be836fd66184.jpg

Hurra! Min målviktsbelöning. Den här ska bli kul att utforska. Jag slipper pulsbälte. Hoppas den är lika bra som gittan52 tycker. 

8f368d1f-4b33-40a6-a709-834ba27e275c.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 12 jun 2018 23:35
  paloma

  Välkommen hem igen!

  Grattis till minuset under resan, du är verkligen värd din belöning🙂👍

 • 12 jun 2018 23:42

  Tack Paloma! Jag gläder mig, svävar på moln faktiskt. Man får ta vara på euforin så länge den varar, vet att dåliga humördagar också kommer, kanske förr än man anar. Men just nu är det bara underbart, jag provar gamla smalkläder undanstoppade i garderoben sedan en massa år tillbaka och njuter. Ett par favoritbyxor från 1976 med "tjaffs" på benenlaughlaugh (nej, dem går jag inte ut i, men så kul att kunna dra på sig långbyxor som jag hade när jag träffade min man!)

   

 • 12 jun 2018 23:44
  gasten

  Välkommen hem!

  Grattis till bra viktnedgång!

  Så vackra blommor du har!

 • 12 jun 2018 23:48
  paloma

  Det låter roligt att prova gamla kläder, speciellt om dom passar😃

 • 13 jun 2018 06:03
  Emmi11

  Välkommen hem!

  Det har varit så roligt att följa med dig till Grekland, tack för att vi fick det.

  Listor? Jodå, här är en till. Gillar också när jag kan stryka på min lista wink
  och grattis till vikten förstås^^

 • 13 jun 2018 07:33
  Bella50

  Åh,, vilken stor belöning via vågen du fått. Bara att gratulera. Superbra jobbat. yes

  Ursäkta mitt lite trista inlägg (emoji) men har inte min egen iPAD ( på service) och hittar inte nåt roligare ( knappt tangenterna) på mannens dator...

   

  Senast uppdaterad 13 jun 2018 07:35

 • 13 jun 2018 07:43
  gittan52

  Välkommen hem!

  Undrar hur många som skulle lyckas med bedriften att gå ner i vikt över huvud taget under en liknande semester som du haft. Imponerande!

  Lycka till med klockan! yes
  Jag hade kontakt med supporten igår och fick rekommendationen att starta om klockan då de inte heller tyckte att kaloriförbrukningen verkade stämma. Nu återstår det att se hur den beter sig under de kommande dagarna. (jag hade ju problem första gången jag skulle starta den också).
  Bortsett från det strulet är jag mycket nöjd med den!

  Jag har kvar mitt Polar Aktivitetsarmband som reserv om klockan skulle sluta fungera, men jag skulle absolut inte komma på tanken att använda bägge samtidigt.  surprise

 • 13 jun 2018 07:43
  aregnisw

  Välkommen hem till Sverige igen och så fina dina blommor var vilken toppenbra hjälp du fått. Listor jo du det finns här också yes

 • 13 jun 2018 07:46

  Tomt kylskåp är faktiskt inte så dumt, det blir att ta hem bra grejor och slippa frestas av något bortglömt. wink

  Grattis till minus!

 • 13 jun 2018 08:53
  Mabban

  Välkommen hem, säger jag ocksåheart

  Imponerad av din viktnedgång under en semester!! Det är du nog ganska ensam om att klara avwink

  Vilka underbara blommor, som du har blivit bemött av!!!!

  Här har du en till, som gör listor! Jag gör dagliga och det är en härlig känsla, när jag på kvällen har bockat av!!!

 • 13 jun 2018 19:15
  Tita

  Grattis till viktnedgången det var strongt gjort!!

  Listor är inget för mig jag är för spontan för det. Skulle aldrig komma till slutet på den listan för jag skulle ha gjort tusen andra saker utanför listan. De anteckningar jag behöver gör jag i kalendern och det funkar.

  Underbara blommor!

  Min Polarklocka/armband tog gubben över. Han gillar den och är noga med att få till fyrverkeriet dagligen. Det behöver han för han har diabetes så han måste röra på sig och klockan har resulterat i många fler steg.

  Hoppas att du hittar dina vardagsrutiner efter dina veckor i båten!!

 • 13 jun 2018 22:04

  Tack alla för kommentarer och hejarop! Har precis kommit hem från intensiv heldag i Göteborg med skolavslutningar för tre barnbarn och tillhörande firande. Återkommer med mer personliga svar imorgon.😴😵😘

 • 14 jun 2018 10:11

  Jag älskar också listor och framförallt älskar jag känslan att " bocka av och klara av "

  Vad skönt att vågen inte visade större skillnad mot greklandsvågen

  - jag packade faktiskt ner min våg och tog med till Spanien , har ju inte samma utrymmesbrist som ombod på en segelbåt här wink

  Härligt att komma hem till en trädgård att njuta av , pioner - dess utseende och doft är en favorit för mig också

 • 14 jun 2018 17:03

  Listskrivare är vi allihopa, nästan!laugh Utom Tita då. Tur för din gubbe att han har en spontan och teknikpositiv fru som köper digital aktivitetsklocka som han kan ta över. Jag känner igen det där, fast hos oss handlar det om nya mobiler...wink

  Bella50 vadå trist inlägg? Själv använder jag bara de emoji som finns på paddan/datorn och är väldigt impad av alla andras fantasifulla illustrationer.smiley

  gittan52 jag tänker inte på seglingsperioderna som semester, det är alldeles för lång tid. Sextio dagar... Livet ombord måste vara "vardag", med något så när bestämda måltider, matlagning, städning, inköp osv. Jag skulle bli tokig utan rutiner och kan inte skjuta upp måltiderna hur som helst. Sigge vill ju också ha sin mat och sina promenader på bestämda tider. Det är nog skillnad om man reser på semester någonstans och inte har sitt eget hushåll. Då är det säkert mycket svårare att tänka på vikten.

  8veckor så skönt för dig att ha vågen att hålla i handen när allting annat går lite på lösen. Det hade jag gärna haft. När jag var tonåring åkte jag buss till min moster Greta som hade hus i Altea, nära Alicante. Det var en liten bergsby, Alfaz del Pi tror jag den hette. Hennes hus hette Casa Catinka och jag var ofantlig mallig över det laugh. Jag minns att jag blev kär i en österrikare som bodde granne, och att jag fångade skorpioner i en flaska och konserverade dem i whisky, samt hade med mig flaskan hem.

  Lycka till med vikten i sommar! Vi ses i hållaviktengruppen om ett tag! Jag vill vara säker på att 65 kg är en hållbar målvikt och inte hatta fram och tillbaka fler gånger med att ändra upp eller ner.

   

   

Logga in för att skriva en kommentar.