icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 244141
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
7 mars 2019 09:16
7

Våglös, på slak lina och djupt vatten. Hur ska det gå?

Tillbaka i båten på Samos. Nästan tre veckor ska jag vara här mol allena för att skriva på mitt trilskande manus. Det går inte att fokusera om jag inte drar mig undan allt som splittrar - odlandet, familjen, gästhusbygge med mera.

Hemma väger jag mig varje dag. Under seglingsperioderna i Grekland vår och höst brukar jag väga mig varje vecka på något apotek. Olika vågar alltså, men det ger ändå hyfsad koll. Jag har kunnat dra i handbromsen när det blivit för mycket av det goda, vilket i mitt fall betyder vin, oliver, ost och nötter.

Den här gången har jag bestämt mig för att inte väga mig alls förrän jag är hemma igen. Det blir ett slags test för att lita på min inre känsla för vad kroppen behöver och klarar utan att svälla upp. Jag vet mina triggers och undviker förstås socker, bröd och bakverk. Men jag har börjat laga rätter med bönor och linser. Det blir intressant att se hur det påverkar vikten under en längre period.

Det kommer att bli mindre mängd dagligt protein, jag vill inte hålla på med mina Djävulska ägg från äggfastan varje lunch, som jag brukar. Inte när det finns så mycket fantastiska grönsaker. Jag hoppas komma igång med joggandet. Det finns ingen ursäkt att vänta. Idag vaknade jag av solen, det är redan femton plusgrader ute, innan jag kokat morgonkaffet.

När jag reste hemifrån visade vågen 65,6. Målet är att inte ha gått upp mer än max ett kilo när jag ställer mig på vågen igen den 22 mars.

Gårdagens påfyllning av matförråden.

624dcbbc-461e-4499-a2f9-bf4c76472353.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 7 mar 2019 09:23
  Bella50

  Härligt...detta fixar du galant.

  Hungrig ser det inte ut som du behöver vara och motion brukar du fixa .

  Pepp och lycka till med skrivandet.

  Då ligger du dockad ...inte däckad... hela tiden, antar jag 😄🤣👏👏

 • 7 mar 2019 09:31

  Ja Bella50, ingen segling, båten ligger tryggt förtöjd i Samos marina. Tack för peppning! <3 Hoppas du njuter av våren också, i ditt fina uterum om inte annat. smiley

 • 7 mar 2019 10:36
  Bjarki

  Vad är det för båt du har? På bilden på bloggen ser det ut som en LM32? (En kompis familj hade en sådan). Men det kanske inte är din båt på bilden? Jag har seglat sedan barnsben och nu har jag ÄNTLIGEN lyckas övertala min karl att skaffa båt. Blev dock ingen segelbåt utan Nimbus26. Men det är en bra start wink

  Ha de gott på havet och ta hand om dig!

  Senast uppdaterad 7 mar 2019 10:37

 • 7 mar 2019 11:02
  aregnisw

  Ha de gott o lycka till 👍😊

 • 7 mar 2019 11:17
  Arrietty

  Oj vilken spännande tillvaro du får wink... men du har såpass lång tid på målvikten nu att du borde ha ganska bra känsla i kroppen för vikten.

 • 7 mar 2019 12:10

  Åh, vad det låter skönt och spännande! Härlig tillvaro! Tror säkert du fixar mathållningen!

  Hoppas vädret är gott framöver också! laugh

 • 7 mar 2019 21:58

  Ja det stämmer, Bjarku, Ellem är en LM32. Oftast minst av alla när vi kommer i hamn här i Medelhavet.smiley

  Tack aregnisw, Arrietty och MagganD heart

Logga in för att skriva en kommentar.