icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 303198
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
2 februari 2020 22:39
10

Två år sen mitt livs bästa beslut.

Jag minns exakt "the tipping point", vägkorsningen när jag på allvar valde en ny livsstil och inte bara en ny viktminskningsmetod. Det var på vårt lokala gym där jag hade börjat efter jul 2017, (som alla andra). Visserligen hade min viktresa startat redan innan jul, när jag hittade till Matdagboken, men i mitt huvud fanns fortfarande reservationer, ursäkter i beredskap, självhat på lut.

Den här speciella morgonen på gymmet möttes jag av ägaren, Håkan, som tittade förvånat på mig. Tre gånger på en vecka? "Har du bestämt dig?" undrade han. "Ja," sa jag. Och insåg att det hade jag. Sen gick hela viktminskingen som på räls. Jag valde LCHF, 16-8 och nådde min målvikt till födelsedagen i maj. 

Sedan dess har jag hållit vikten men ändrat matvanor. Jag väger ingenting utom mig själv någon gång i månaden. Håller fast vid mitt ätfönster mellan 12 - 19, men äter massor av (hemodlade) grönsaker, bönor, linser och även en hel del frukt. Väljer bort socker, vitt mjöl och feta mejeriprodukter (men använder desto mer olivolja!), bakar gärna pajer av havremjöl eller kikärtsmjöl och äter solroskärnor, pumpakärnor mest varje dag. 

Det handlar inte om nån avancerad planering, utan mer om att det inte bara är livsstilen som är utbytt, utan även skafferiet. (Det går förresten att baka underbart goda mjuka kakor, och till och med falsk ostkaka av squash! :-)

Jag skriver det här lilla inlägget inte för att skryta, utan för att peppa den som behöver peppas. Det är aldrig försent att skaffa sig ett bättre liv och en ljusare framtid. Jag fyller 70 i maj.

Lycka till du också!

PS. Jag är inte längre betalande medlem, och kan därför inte läsa mail. Du som vill kontakta mig måste alltså kommentera här i bloggen.

7bd1b4c3-d037-445c-a372-b9d6e5c2236e.JPG

Ovan: Mormor får plats i rutschkanan!

Nedan: Aldrig mer.

2cc4b2cb-3054-4c45-82e7-fdb12a4e7bca.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 3 feb 2020 08:44
  Tita

  Roligt att du tittade in och ännu roligare att det går bra för dig! 

  Fortsatt lycka till!!

 • 3 feb 2020 09:39
  Mabban

  Kul att 'höra' av dej och att allt är, som det skalllaugh

 • 3 feb 2020 13:16
  Bella50

  Halloj där...Long time No see.. vilket  härligt liv du bytt upp dig till.

  Varmt grattis 👏👏

 • 3 feb 2020 21:37
  Jessand

  Kul att höra ifrån dig och att det går bra med ditt nya livsmiley

 • 3 feb 2020 22:13

  Tack fina Tita,Mabban, Bella50 och Jessand!heart Min tidigarekommentar föll bort, antar att jag itne kan begära så mycket nu när jag ite är betalande medlem längre. winkMen ni ska veta att jag tittar in här ibland för att se hur ni mår, och håller tummarna för att alla når sina mål och får vara friska. Tack för tipset om havrehjärtan Bella, nu har jag också beställt! 

 • 4 feb 2020 09:12
  Monqi

  Härligt att se att det går fortsatt bra och att du har hälsan ❤

 • 10 feb 2020 05:56

  Härligt att höra att livsstilen ändrats permanent och att du mår bra. Hoppas att du skriver här ibland även framöver. 

 • 16 feb 2020 22:52
  ulla165

  Jag höll på att missa detta. Sååå roligt att höra av dig! På återseende!

 • 23 feb 2020 09:38
  aregnisw

  Även jag som ulla har missat detta och kul att det går bra för dig och att du hittat din livsstil, men måste ändå säga att bilden nedan så ser du väldigt bra ut på den även om du inte trivdes med vikten då. 

 • 23 feb 2020 14:28
  ulla165

  Du har beställt havrehjärtan... Det var ett egenskap jag beundrade/beundrar hos dig. Du fick många tips, emellanåt tom frågade du efter tips - och sedan plockade du åt dig alla tips som passade in i din nya livvstil och du verkligen genomförde och levde efter dem vad jag kan förstå.  Och resultatet vet vi. Stort GRATTIS än en gång!

Logga in för att skriva en kommentar.