icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395928
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
9 augusti 2018 17:13
7

Tjugotusen steg i onödan...?

Ibland är det nyttigt att få syn på hur dumt man tänker. Idag har jag gått en lååång promenad på Skaftö, en makalöst vacker naturstig utmed havet i trevligt sällskap. Vi ställde bilar i början och slutet av promenaden, men vid målet upptäckte chauffören att bilnycklarna till den ditställda bilen glömts i en av bilarna vid starten. Så vi fick vackert gå hela vägen tillbaka. 12 kilometer tur och retur. Själv hade jag glömt min aktivitetsklocka hemma på laddning, så inga steg alls kommer att registreras i min tävling med gittan52.crying 

Som om det skulle ha någon betydelse, egentligen. 

Nu är jag egentligen alldeles för trött för att göra något mer idag, men ikväll är det en kulturvandring om starka kvinnor i Fiskebäckskil som jag absolut inte vill missa. Då ska jag inte glömma klockan, men jag hoppas att det inte blir alltför många steg, så trött som jag är redan nu.

d9f7fad5-3f09-44f3-aff6-bdc8007da8e2.png

1280c4a9-fe14-4ac7-a230-3b295e81bf0a.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 9 aug 2018 18:34
  klaraelv

  Naturligtvis borde du ju kunna räkna de steg som mobilen har registrerat, tycker jag i alla fall.

 • 9 aug 2018 21:20

  Det är ju just det som är grejen, klaraelv laugh Det viktiga är inte att registrera siffran eller vara överlägsen i en tävling, det enda som betyder något är att jag gick en jättelång, härlig promenad. Min tanke att alltihop var bortkastat bara för att jag glömt aktivitetsklockan hemma var helt absurd.

  PS Kvällens kulturvandring resulterade i ytterligare 4581 steg. Idag har jag enligt mobilen traskat 24598 steg. Personligt rekord tror jag.😊

  Senast uppdaterad 9 aug 2018 21:24

 • 10 aug 2018 07:32
  gittan52

  Huvudet på spiken! Så ler igenkännande. angel

  Jag har börjat fundera en hel del på mitt eget beteende och tänk kring matregistrering, daglig vägning, koll på klockan etc.

  Förmodligen tar det tid att dra ner på kontrollen. När det gäller klockan så startat jag inte längre en aktivitet när jag går. Klockan räknar ändå ut avståndet beräknat på antal steg. Om det sedan stämmer lika bra som om man startar GPS:en ska ju vara osagt, men vad spelar det för roll egentligen?

  Jag behöver fortfarande hjälp i olika former för att hålla kvar vikten inom mina ramar, men jag behöver nog inte längre både hängslen och livrem. Men ack så svårt att släppa dem! Nu har jag dock en liten plan för september där jag åtminstone ska försöka göra mig av med en av dem. Vem vet, kanske hakar du på? wink

 • 10 aug 2018 07:48
  Bella50

  Det var bra jobbat seglar67

  Jag har nog släppt den mesta kontrollen nu...efter dessa år ( gick i mål dec -15) ...utom att väga mig dagligen om jag kan och notera hur mina kläder sitter.

  Sedan i sommar har jag ingen koll alls på E%-balansen...men är nöjd med att ha en stabil vikt...även om den f.n. ligger för högt enligt mitt önskemål.

  Jag mår bra ...njuter av livet...det är det viktigaste för mig.

  Senast uppdaterad 10 aug 2018 07:49

 • 10 aug 2018 07:57
  Arrietty

  Håller med om det absurda och känner väl igen det. Var nyligen på en veckas kurs i Värnamo och hade arrangerat i förväg så att jag kunde gå och simma i friluftsbadet varje morgon klockan sex... men de hade förstås inte Swimtag, datasystemet som registrerar hur långt jag simmar och lägger in det i mina planerade sträckor.... alltså tyckte jag att jag simmade "förgäves". Helt absurt, samtidigt så drar jag nytta av att det där mätandet normalt sett, många gånger får Swimtagutmaningen iväg mig till badhuset fast det tar emot. Det som höll motivationen uppe i Värnamo var a) att det gällde fyra dagar, b) att jag hade lagt ner energi på att fixa möjligheten c) att Värnamo Simsällskap gjort ett specialdeal för just mig – och d) (mest nyttigt) att ödemet runt vristerna hölll sig jättefint undan trots att kursveckan i övrigt innebar en väldig massa stillasittande...

 • 10 aug 2018 08:02

  Exakt dit där du är vill jag också komma, Bella50. 

  Jag startar inte heller någon aktivitet gittan52, fast det beror på att jag inte kommer ihåg hur man gör utan manualen... Din plan låter lockande.smiley Jag är i båten hela september och kommer att lämna klockan hemma. Kanske vågar jag lämna det dagliga vägandet också, och bara väga mig en gång i veckan. Mitt kontrollbehov är ett sorts tvångsbeteende. Nu när jag blivit fri från övervikten är det dags att ta tag i mindre synliga plågor.

 • 10 aug 2018 08:17

  Tack för att du delar med dig, Arrietty, skönt att veta att man inte är ensam om knäppa tankar! Registrerandet, mätandet och tävlandet är motiverande för mig också, och det handlar inte bara om resultatet. Även om jag vet att jag inte kan vinna över gittan50 i stegtävlingen, så blir jag taggad bara av att försöka, men om jag inte kan ”bevisa” min prestation känns den alltså bortkastad!! Den tanken var skön att få ta på, som att hitta en krypande fästing. Där fick jag dig, din dj...l!devil 

  Senast uppdaterad 10 aug 2018 23:27

Logga in för att skriva en kommentar.