icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395927
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
6 augusti 2018 18:37
3

Tillbaka på blått igen, efter två gula smygveckor.

Eftersom jag taktikvägde mig i söndags förra veckan, syns det inte på min kurva i Hållaviktengruppen här på MD att jag egentligen haft två gula veckor i sträck. Dvs vikten har legat uppe över 66 kg, istället för att hålla sig på det blåa runt 65. Just nu laborerar jag helt medvetet med att tillåta mig mer vid särskilda tillfällen, och hålla tillbaka efteråt. Ja, jag är ett kontrollfreak och mår bra av att det funkar så bra att styra mig. 

Dessutom är jag själaglad och får så mycket energi av att smärtan är borta. Helt borta! Igår var jag på benen hela dagen i Lysekil under Musselfestivalen, idag har jag promenerat nästan en mil med stavar i skog och mark. Dessutom har jag målat i gästhuset och kokat björnbärssylt. Imorgon får vi heldagsgäster, så det passar bra att vågen var på rätt sida gränsen idag. 

Den senaste tiden har jag samlat mer i skafferi och frys än jag kan minnas. Jag har till och med bakat bullar, för första gången på flera år. Vad kan det bero på? Min egen fundering är att det tidigare har känts förbjudet, förknippat med skam, att smaka på sylten och bullarna. Jag har slickat skålar och smakat på nybakat bara när ingen ser. Nu skäms jag inte längre, och ingenting är förbjudet. Det är en himla skillnad.

Det gäller att rapportera vikten på "rätt" dag... laugh (Färgmatris a la Gittan52)

6c24a749-defb-4fa6-8b4b-a7d8249ab1e8.JPG

Inlagd, egenodlad vitlök, och mogna fikon från växthuset (det enda jag fortfarande odlar där inne).

e704b316-c2b6-48af-89ab-3fa25d2160f0.jpg

Egentligen vill jag inte ha så mycket sylt. Men vad ska man göra, när frysen är full, det här otroliga bäråret?

92c842f3-4595-46bf-b416-0c9283727a79.jpg

Inte anade jag att gåstavar är så fantastiska i skog och mark. Alldeles särskilt i besvärlig terräng. 

cbd18af8-78f8-4197-95dd-617ce96ef308.jpg

Jaså, Livsmedelsverket tycker att jag ska byta till magra mejeriprodukter. Jag som just har bytt till helfeta mejeriprodukter - och gått ner 20 kilo i vikt.

3e083f77-5b6d-46c3-a765-bd0989c816b7.jpg

 

Gillar

Kommentarer

  • 6 aug 2018 19:16
    Bella50

    Jättebra jobbat.

  • 6 aug 2018 19:49

    Tack Bella50! Du är en stor förebild för mig här på Matdagboken!heart

  • 6 aug 2018 23:23
    Bella50

    kul att få veta. Tack yes

Logga in för att skriva en kommentar.