icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 397289
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
22 augusti 2018 16:21
4

Till Kalmar och Alvaret med räkor och lakritskladdkaka.

Hemma efter en långhelg med extra allt. Vi hade gett bort en skaldjursmiddag i bröllopspresent, och när brudparet inte kunde komma till oss på västkusten, tog vi med oss catering till Kalmar. Liiite komplicerat med räk- och kräftmiddag på en söndag, frown men om man är god vän med en kräftfiskare och har en stor kylbox som går att koppla till bilens batteri, så funkar det!

Vi klarade alltså först av 15-årskalaset i Göteborg (som jag redan bloggat om), och fortsatte sedan tvärs över Sverige till Kalmar, med bilen full av god mat och vin.  Samt - inte minst - världens smaskigaste lakritskladdkaka som jag hittade på www.56kilo.se Vansinnigt god, och otroligt dryg. Trots att vi var sex lakritsälskare orkade vi knappt äta upp halva kakan. Vi åt den med vispad grädde och tinade frysta jordgubbar och björnbär.

I måndags skulle Odd sitta i möte i Kalmar hela dagen, vilket betydde att jag kunde shoppa loss på Öland med vår värdinna som guide till de rätta ställena. Det blev först välpackade påsar på Ölands Örtagård, som är mitt favoritställe för kryddor och teer. Jag brukar handla av dem på nätet, men det är ju så mycket roligare att gå runt och sniffa och välja i butiken! Tänk så bra att kunna välja kryddblandningar utan socker - t ex Tacokrydda och Persaillade och dippkrydda Sour Cream. Och Sambal Oelek som det går åt massor hemma till mina Djävulska ägg, det kan man köpa torrt i lösvikt här, och så bara blanda ut med olja hemma.  Och lakritspulver, och goda, gröna teblandningar, och... Till slut var jag tvungen att slita mig, och vi fortsatte i sakta mak söderut längs med Alvaret. Semestertrafiken hade redan upphört helt.

Lunch åt vi längst ner på Ölands södra udde, i restaurangen ute vid fyren Långe Jan. Hjortbiff med kantarellsås. Mums! På väg tillbaka stannade vi vid två loppisskyltar, och jag fyndade ett jättefint bröd- eller fruktfat utskuret ur en björkticka - tror jag. Bara 25 kronor! Mera pengar swishade iväg i Norrgårdens gårdsbutik, kanske Ölands mysigaste och trevligaste gårdsbutik. Jag köpte 30 ägg, en säck rödlök, en stor påse rödbetor och några burkar ölandsbönor.

Sist stannade vi på Paradisverkstan i Färjestaden för en kopp kaffe och ett par kulor av deras himmelska, hemgjorda glass. Den var verkligen värd de extra kalorierna! På Paradisverkstan dreglade jag också över konsthantverk, keramik, glas och porslin. Man vill inte gå därifrån, ögat fastnar överallt. Tyvärr är prisklassen långt utom räckhåll för mig, men hämta inspiration och njuta på avstånd av det sköna går ju bra. Äga allt man önskar sig går ändå inte. Man får glädjas över allt fint som faktiskt finns second hand och på loppis!

Kryddrummet i Ölands Örtagård. Mina målviktsjeans satt på under hela resan!

7c7debd5-1c8b-41f7-80cc-28f95e98a589.jpg

Min kryddhylla. Mat ska smaka! Det som används mera sällan finns i skåpet :-)

2807e50b-4854-47af-9d39-40ee6afcceeb.jpg

Hjortbiff med utsikt över Ölands södra udde.

2d745c9e-bcb7-40ce-b3e8-e70b582c757d.jpg

Såhär skulle jag vilja ha det i mitt skräpiga växthus! Från Paradisverkstan.

651c2aae-ca89-4d73-a6c9-43093ff89a06.jpg

Bästa loppisfyndet, bara 25 kronor!

4b07304e-12dc-41c5-bd3f-3c234887c442.jpg

Det blev över 19000 steg den här dagen, inräknat en kvällspromenad i Kalmar, tack vare utmaningen från Gittan52. Till Svinö, ett naturreservat under Ölandsbron. Gångbron till Svinö går parallellt med bilbron till Öland. Vilken kontrast!

960d9c72-1511-4952-8054-24fafcb4c96f.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 22 aug 2018 19:15
  paloma

  Oj vad mycket ni hann med, Öland är verkligen jättefint.

  Snygga målviktsjeans👍

 • 22 aug 2018 19:53
  Tita

  Härligt, på väg till Långe Jan kanske du åkte genom Kastlösa, där bor min äldsta bror. Den lilla radbyn är en del av Mörbylånga kommun. 

  Hela Öland är ett paradis!

   

 • 22 aug 2018 21:00

  Javisst körde vi genom Kastlösa, Tita. Håller verkligen med, hela Öland är ett paradis. För länge sedan cyklade jag över Alvaret och kors och tvärs under en vecka, mest norrut. Det skulle jag gärna göra igen. Men turistinvasionen under sommaren skrämmer. Det får i så fall bli tidigt, veckan efter midsommar till exempel.

 • 23 aug 2018 08:49
  Bella50

  Härlig tur ni fick. 

Logga in för att skriva en kommentar.