icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 397268
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
13 mars 2019 07:54
2

Tankeställare om tröstätning.

För andra dagen i rad är jag förvisad att sitta instängd i båten. Iskallt regn piskar däcket, det gungar och rycker i förtöjningar, slamrar från mast och stag, tjuter i riggen. Allt som oftast blixtrar det till och mullret rullar strax in över marinans vaggande master. Det har hållit på hela natten.

Jag promenerade en stund igår, det dyvåta regnstället hänger fortfarande lika blött i sittbrunnen. Det är uteslutet att ta in det för torkning nere i båten som är varm och mysig tack vare dieselvärmaren, som går konstant.

Jag kämpar med impulsen att trösta mig med något gott. Baka MDs goda frukostfrallor kanske. Eller varför inte lakritskakor. Eller min egen smarriga lchf chokladmousse till efterrätt? Eller sätta fram en skål mandlar. Bara för att mysa lite och försöka må bra när nu vädret är så trist och jag nog inte kommer ut på hela dagen.

Men som tur är, råkade jag läsa ett inlägg från Johan någonstans här på sidan. Det var ett svar på frågan om man verkligen inte behöver räkna kalorier när man äter enligt lchf. I svaret räknade Johan upp ett antal fällor att se upp med. 1. Kakor, tårtor och efterrätter enligt lchf-recept. 2. Nötter. 3. Grädde

Så det blir ingen bakning idag. Jag vet ju att jag skulle äta upp alltihop själv, även om receptet är för 4 portioner. Det finns coleslaw i kylen och kycklingbröst i frysfacket. Samt bönpasta, grädde, paprika, lök och massa kryddor. Och en skål med kikärtssnacks, i värsta fall.

eeb90c24-1697-436b-91cf-64b5dd9ce109.jpeg

Gillar

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.