icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395960
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
20 augusti 2018 08:43
9

Tårtknepet funkar lika bra som glasstricket!

Någon, jag tror 8veckor, gav mig ett bra råd i våras när jag ätit tre skopor glass och ångrade mig efteråt. ”Smaka lite på din mans glass nästa gång”, var tipset. ”Ett par skedar brukar räcka.” 

Jag har provat, och det stämmer oftast. Det är aldrig riktigt så gott som man inbillar sig innan man har smakat. Får man nalla lite av någon annans glass brukar det räcka, och man behöver inte stå där med en hel portion som ”måste” ätas upp.

Igår provade jag samma taktik på barnbarnets 15-årskalas. Fyra olika tårtor såg alla lika smaskiga ut. Choklad/mint, mandel/smörkräm, kola/chokladkräm, morotskaka med glasyr... Alla småkakor oräknade.

Min man laddade upp med alla sorter. Jag lånade hans sked och tog en bit av det mest frestande, mandeltårtan. Mmm. En sked till. Sen räckte det. Smörkrämen var allt i sötaste laget. Jag smakade på den ena chokladtårtan också, med bitar av After Eight i fyllningen. God, men en smakbit räckte. Sen tillbringade jag resten av tiden vid kaffebordet med minsta barnbarnet i knäet. 8 månader och väldigt förtjust i kanelbulle i små bitar. Det var mycket roligare att stoppa bulle i hennes lilla ivriga gap än i mitt eget.

033d283b-5eb7-408e-8fcd-6f04e1c16f53.jpeg

Godaste godbiten.

c5653825-dc18-43f6-9952-3c0d53f39eae.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 20 aug 2018 08:51
  Tita

  Hon är säkert den godaste biten, så söt!!

 • 20 aug 2018 08:56
  gittan52

  Bra knep smiley

 • 20 aug 2018 10:17
  Lovis

  Vilken gullunge smiley Ni måste vara väldigt många på kalaset med detta enorma kak- och tårtutbud!

 • 20 aug 2018 11:08

  Det är så jag brukar göra, jag smakar på makens glass och inser att det inte var så gott som jag mindes det som, och så har suget gått över. laugh

  Söt liten du har i famnen, förstår om du höll dig upptagen. Vem har tid med artificiella sötsaker när du har en alldeles livs levande i famnen laugh

 • 20 aug 2018 12:02
  paloma

  Det låter som ett bra knep, oftast vill man mer med ögonen än med magen. Min mage protesterar oftast när jag äter sött och fett, speciellt i tårtor.

  Mitt barnbarn är också 8 månader, har man honom i famnen kan man inte äta samtidigt😉

 • 20 aug 2018 19:20

  LadyG det var nog av dig jag fick tipset, slog det mig nu. 8veckor vågar nog inte ta risken att smaka ens. surprise 

  Ja Lovis vi är alltid många på familjekalasen, och det blir många kalas också. Ofta är det knytkalas, och det finns flera duktiga tårtbagare i familjen. En fördel med folkvimmel är förstås att ingen lägger märke till vad man äter eller inte äter.😊

 • 20 aug 2018 20:08

  Vi brukar åka till Smultronstället i Söderköping där de har rejäla glasskreationer. Sönerna beställer varsin glass och jag en kaffe. Sedan smakar jag deras glassar men får inte ta för mycket för de kan numera äta upp hela själv.

  Att ha en liten sötnos i knät verkar vara ett bra knep för att hålla sig ifrån godsakerna. 

 • 20 aug 2018 21:10

  Kan ha varit, jag är ju allätare av rang och förbjuder inte något i kosten även om jag kan vara ganska restriktiv med somliga saker smiley

  Jag hade sett till att ta något annat än maken på en så här stor bjudning, och sedan nallat lite av hans bit så har jag fått smaka två tårtor för priset av en. Som tur är tycker han inte illa vara att jag stjäl av hans mat laugh

 • 21 aug 2018 07:47
  aregnisw

  Eftersom jag oftast inte har någon att nalla av så brukar jag istället lämna hälften av glassen det gjorde jag senast när vi tog glass o kaffe förra måndagen men glassen var inte så god som den såg ut så det blev dock bara några skedar. Så när jag äter glass har jag då den oftast hemma i frysen och då är det lätt att bara ta lite.

  När vi har kalas så brukar det oftas bjudas på tårta som inte är glutenfri och eftersom jag inte kan äta den så får jag ofta bär o lite glass men då får jag själv bestämma hur mycket jag tar.

Logga in för att skriva en kommentar.