icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 436392
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
24 juni 2018 12:22
7

Sugkänsliga varnas! Chokladbak enligt Mosley.

Idag är jag frisk igen (nästan), och bäst av allt: hela kilot jag gick upp på midsommarafton är redan borta! Efter bara en enda dag med strikt LCHF/kalorikontroll!  Livet leker, solen skiner, barnbarnet busar med hunden i trädgården och jag har bakat två olika chokladkakor/brownies. angel akleja delade med sig av ett recept med röda bönor i sin blogg här på Matdagboken igår. (Tack!smiley). Eftersom hon hittat receptet hos Mosley, tittade jag i hans bok "Blodsockerkoll på 8 veckor" och fann ett annat recept där han använder krossade kakaobönor.  Jag råkade ha hela kakaobönor hemma, och dessutom en bra marmormortel. Det gick inte att välja mellan de båda recepten, så jag bakade båda.

Barnbarnet slickade glatt skål och vispar utan att anmärka på någon smak av bönor. Smeten räckte i båda recepten till två formar var, det blev 24 smarriga portionsbitar av varje sort som jag stoppar i frysen. Bara 80 kalorier/st för dem med kakaobönor, lite mer för bönchokladen.

be215b18-887e-42a8-bba5-2bb7211c7174.jpeg   

Såhär blev kakorna med krossade kakaobönor. Mina bakformar av silikon har spår i botten, så det är busenkelt att skära lika stora bitar.

eaac2305-fe2a-4aa0-ac73-eae9505b9559.jpeg

Marmormorteln, arv från farmor, klarar även det som får mixern att brinna upp.

bbf1825b-495e-4741-aa0e-ad132c564e58.jpeg

b88bceb7-9edd-4e4c-83d8-277473944e9c.jpeg

Såhär blev bitarna som bakats med röda bönor, kakao och dadlar. Enligt receptet blir 16 bitar 168 kalorier/styck. Med 24 bitar blir antalet kalorier 112 kcal/styck. Men kakan är så mättande att man mycket väl kan dela varje bit i två.

4f70a8b8-d6d4-4c3b-a969-63825244f9a3.jpeg 

Gillar

Kommentarer

 • 24 jun 2018 13:03

  Tack för recept men varningen hjälpte föga! Spottkörtlarna aktiveras!

  Jag hoppas på ett nollresultat tills imorgon då det är dags för måndagsvägningen! Jag tog två dagar utan registrering så vi får se vad djävulsäggen kan räta upp...

  Semestern börjar om en vecka och då brukar vi sticka iväg med en picknickkorg- i år med ”dina” bakverk.

  Ps otroligt vacker mortel- tänk vad den varit trogen och varit med om. Precis lite som jag tänker om gamla träd ...Ds

 • 24 jun 2018 13:35

  Nu har jag provsmakat båda, och de är lika goda! De med bönor är dock mycket mer mättande, rekommenderas till picknicken.smiley

  Djävulska ägg är verkligen pålitliga återställare efter plusdagar. Det var vad jag åt igår till lunch, sedan mitt vanliga eftermiddagsmål med kvarg, proteinpulver och nötter, och till middag gravad lax och spenatsallad, rester från midsommarafton. Idag var som sagt hela pluskilot borta!

 • 24 jun 2018 13:39

  Ja, det är bra med varning, mina har också hamnat i frysen och sparas till fest! Lätt att ta mer av den härliga chokladsmaken. Egentligen är det väl så med alla efterrättssubstitut att man inte får lura sig själv att det bara är nyttigt men himla roligt att ha något gott när andra äter efterrätt eller att få bjuda på något nyttigare!cool

 • 24 jun 2018 13:40

  Du har väl redan listat ut det... jag är en riktig ”copycat” av bra  och fungerande koncept!

  Jag är så tacksam att  du och många andra här på MD har bidragit till 22 kg mindre på vågen sedan mitten av februari.

  Senast uppdaterad 24 jun 2018 13:42

 • 24 jun 2018 13:51

  Fantastiskt Ackhs! För stt inte säga fenomenalt!!👏👏👏

 • 24 jun 2018 16:59
  gittan52

  Jag har en liknande mortel, efter min mamma smiley

  Ingen idé att jag bakar dessa, för jag skulle nog föräta migäven på dem. 

 • 24 jun 2018 21:55
  Jessand

  Lät och såg gott utsmiley Har gjort  brownie tidigare på svarta bönor som någon här på MD la ut, också jättegod så misstänker att dessa skulle falla mig i smaken också.

Logga in för att skriva en kommentar.