icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 397316
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
13 augusti 2018 10:35
6

Sommarens stora kraftprov. Dagen efter.

Den länge planerade, diskuterade och stundtals fruktade festen ägde rum i lördags. Min mans 70-årskalas, bara för familjen. 32 personer, så många har aldrig förr fått plats att äta samtidigt i vårt uterum. Två gånger dessutom, både lunch och middag. Jag våndades hela dagen innan, som vanligt,  men den här gången hade jag verkligen ångest. Regnet på lördag förmiddag, innan alla kom, gjorde inte saken bättre. Tio barn och tjugotvå vuxna inomhus hela dagen, varav sexton skulle övernatta...

Men sen kom solen, alla barnen bidrog med olika maträtter och hjälptes åt, barnbarnen var glada och snälla och sysselsatte varann. Min man strålade, jättelaxen han hade rökt räckte till alla, robotklipparen han fick i present gjorde succe. Kvällen avslutades sent, sent, med ett dundrande, dramatiskt överfallsoväder på plåttaket fem meter över våra huvuden medan vi grillade pinnbröd i traktorgaraget. Kusligt och underbart spännande för både barn och vuxna. Tur bara att det inte blev elabrott och kolsvart!  Gästhuset svalde sedan tio av övernattarna, även om några fick sova på madrasser.

Kort sagt, det blev ett underbart 70-årsfirande där alla blev mätta och glada. Av bara farten satte jag i mig två stora bitar av jättetårtan som vår dotter gjort. En del av innehållet: Dajmfluff. Maräng. Sockerkaka. Lime- och kokosfluff. Björnbärs/körsbärs/mullbärssylt. Visprädde. Magen fick en riktig kolhydratchock. Var det av allt vetemjöl och socker eller blandningen av rökt lax, tårta och vin? Jag mådde illa och hade ont hela natten och kunde bara dricka te och äta omelett igår. 

Det var synd, eller tur, beroende på hur man ser det. För igår fortsatte kalaset med firande av en 2-åring och en 29-åring. Solen och värmen var tillbaka. Stor brunch á la lyxhotell dukades upp, med nya tårtor som avslutning före presentutdelningen. Jag höll mig till mitt gröna te och sysselsatte mig med att koka kaffe och fylla på faten där det fattades. På det viset är det bra med buffé och ett myller av människor. Ingen lägger märke till om det är någon som inte äter. 

På eftermiddagen reste nästan alla gäster hem, och jag sov bort både magsmärtan och illamåendet medan robotklipparen installerades. När mannen och yngste sonen utmattade efter robotinstallationen gick till sängs, hade jag nya krafter och städlust.

Nu är det måndag morgon, golven är nysåpade, det är lugnt och väldigt, väldigt tyst i huset. Sommarens kraftprov är avklarat, och det blev medalj!smiley

50cfcc81-dd30-4bb7-a4d1-964584559613.jpg

Innan stormen. 

cf37c357-affd-4f4f-be4d-40e27e546aa7.jpg

Brunchen dagen efter. Två tårtor utanför bilden.

f5604df9-f932-4f29-a7e0-9fe49dd05a40.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 aug 2018 10:55

  Vilket fint uterum.

  Ja stora kalas är en utmaning. Jag hoppas nu du kan få vila upp sig ordentligt och även pyssla om magen som nog ville tala om att det var helt fel mat du satte i dig.

 • 13 aug 2018 11:26
  gasten

  Härliga bilder!

 • 13 aug 2018 13:03

  Vad mysigt ni verkar ha haft det. Men jag är som du och känner efter för mycket i förväg men oftast blir det ju väldigt trevligt när det väl drar igång. 

 • 13 aug 2018 14:10
  paloma

  Jag är också som du, oroar mig för det mesta i onödan. Det är mycket att hålla reda på när man är så många som ska mat och husrum.

  Min mage kan reagera så också om jag äter mycket fett och sött, det är inte så trevligt men en snabb orsak till nyttigt ätande.

  Nu kan du njuta av lugnet med gott samvete🙂

  Senast uppdaterad 13 aug 2018 14:10

 • 13 aug 2018 17:43
  gittan52

  Det var då för väl att alla hjälptes åt! Det är nästan ett måste om man inte har hjälp på annat sätt.

  Jag förstår att du var trött sedan, för bara stojet av så många personer gör att man blir ganska trött i huvudet. Åtminstone fungerar jag så.

 • 13 aug 2018 22:54

  Tack för alla gulliga kommentarer! De värmer!!!

Logga in för att skriva en kommentar.