icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 381972
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
31 december 2018 15:59
3

Sikta mot stjärnorna 2019! (Bilder + nyårsmeny!)

2018 blev året när jag vände skutan, satte ner foten, ja ni vet allt det där. Kort sagt, bestämde mig. Det har betytt en ny kropp, ett nytt liv.  Ett helt år gav jag viktresan, ett helt år har jag helt egoistiskt och hänsynslöst fokuserat på MIG och min hälsa.  Det har varit värt insatsen. Allt jag avskydde med mitt liv som tjock, i ett av mina första blogginlägg, är borta idag. Allt jag hatade då, i början av 2018, har jag lämnat bakom mig. Det har lönat sig att satsa så egoistiskt på mig själv. Idag kan jag ge till mina kära allt det jag inte orkade som överviktssjuk.  https://www.matdagboken.se/blogg/seglar67/dag-6-saker-jag-hatar-med-att-vara-tjock

Tack Matdagboken, det är inte första gången jag skriver det. Tack för verktygen, recepten och all ny input som kommit via bloggar och gruppmedlemmar i form av nya fakta, recept, erfarenheter och diskussioner. Jag är med i Vi som styrketränar, och där får jag mycket inspiration. Nu senast gav signaturen Tita den avgörande knuffen att anmäla mig till Tjejmilen 2019. Det är väl att sikta mot stjärnorna. Men kunde hon springa sin första Tjejmil som 69-åring, för flera år sedan, så kan väl jag!

Ja, allt jag kan styra och påverka tänker jag fortsätta att ta mig an, utan att skylla på ålder eller dåligt väder. Övervikt, missmod och dålig kondition är mitt, och bara mitt ansvar. Jag har ansvar för att äta sunt, röra mig tillräckligt, träna mina muskler, vaccinera mig mot det som går att vaccinera sig mot. Olyckor, sjukdomar och katastrofer råder jag inte över. Ofta känner jag en förlamande insikt om hur sårbar min tillvaro är, med fyra barn och åtta barnbarn. Men att mota bort katastroftankar är också ett ansvar.

Hur har det gått med vikten i jul? Igår fick jag den första röda rutan på flera månader. Över 67 kilo! Men i morse trillade vikten ner ett helt kilo igen. Innan spinningen! smileyPå nyårsafton är det tradition att ha ett extra hårt spinningpass en hel timme. Det brukar vara fulltecknat en hel månad i förväg, och medelåldern är klart över 50. På slutet kommer Håkan, gymägaren, in och serverar cider i höga glas.

 • Nyårsmenyn här hemma ser ut såhär i år: 
 • Rökt rådjursbog med rotfruktsgratäng
 • Grönkålssallad med tahinidressing (svt.se/recept)
 • Kokta rödbetor med riven chevre och honungsdressing
 • Hårdost (Gruyere) med förföriska russin 
 • LCHF-paj med citrongrädde och björnbär, (alternativt Romtopf med rysk yoghurt för den som klarar av den mixen av socker och alkohol mitt i natten - inte jag!)

Håkan tackar för året som varit och lovar nya djärva spinningmål 2019. Vi ska ställa upp i Spin of Hope!

3e309518-699c-4aa5-9d82-b9b214849312.jpg

Alla är äldre än instruktören!

acec322d-eabe-4135-a751-16fe480a14e6.jpg

Just det ja, ett nyårslöfte till. Vi börjar (också) med Bokashi!

a3556470-59b8-41ad-b59d-a18074ec1741.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 1 jan 2019 08:21
  Bella50

  Vilket härligt inspirerande inlägg.

  Lycka till 2019 också. 👏👏

   

 • 1 jan 2019 10:55
  Jessand

  Vilket härligt år du har haft smileyÖnskar dig ett lika bra 2019

 • 1 jan 2019 16:07

  Tack Bella50 och Jessand. När jag skrivit klart inlägget kände jag först att det var både förmätet och självupptaget. Så många ord om viktminskning och eget välmående i en tid när miljön måste vara prio ett. Men så tröstade jag mig med att en viktnedgång ju faktiskt i förlängningen på många sätt dessutom bidrar till en bättre miljö. Win win, alltså.smiley

  Senast uppdaterad 1 jan 2019 16:09

Logga in för att skriva en kommentar.