icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 423710
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
5 februari 2019 21:20
7

Såhär sparar du din Matdagbok för framtiden!

Paloma efterlyser i sin blogg ett sätt att bevara sin Matdagbok för framtiden, eftersom den blivit så mycket mer än en matdagbok. Jag har frågat Johan flera gånger tidigare om detta, men förstår att det är en dyr systemutveckling som förmodligen inte skulle löna sig. Facebook erbjuder möjligheten via "My Social book", och jag har valt att beställa flera årsböcker där mina facebookinlägg, bilder och även kommentarer finns med. Men det blir tyvärr ganska dyra böcker. 
När det gäller blogginläggen i Matdagboken håller jag med Paloma, de är en viktig dokumentation av en betydelsefull period i livet. De handlar ju om så mycket mer än mat.

Här bloggade jag om hur jag tänker bevara min egen Matdagbok i form av en bok. Det är nog tyvärr inte lönt att hoppas på att Johan hittar ett överkomligt sätt att lösa den saken. Do it yourself, det brukar ändå bli bäst! :-)

För övrigt mår jag som en prinsessa och har så mycket roligt för mig att jag inte hinner titta in här så ofta. Vikten håller sig inom mitt målviktsspann, dvs inom marginalen på två kilo över målvikten. Jag håller fast vid 16-8 och lchf, men har börjat lägga till bönor i kosten. Det här med resistent stärkelse är spännande tycker jag. Idag blev det en helt gudomlig paj gjord på kikärtsmjöl, smör, vatten och fiberhusk. Jag fyllde den med purjo, överbliven julskinka från frysen, grädde, philadelphiaost, ägg och riven parmesan. Det godaste jag ätit på väldigt länge, pajskalet blev precis sådär frasigt sprött som ett pajskal ska vara! Receptet hittade jag i den lilla boken "Låt bönor förändra ditt liv".
Växthuset,  och vårens odlingar upptar det mesta av min tid just nu. Jag njuter ofantligt av att vara stark, orka gräva och lyfta och köra skottkärror med tång pch hästskit och hålla igång! Och jag har hittat till Sara Bäckmo och Skillnadens Trädgård på nätet. Vilken inspiratör! 

27 sådder har det blivit hittills. Olika sorters kål, tomater, chili, kronärtskocka, purjolök, paprika, spenat, med mera, med mera. 

3a74d687-497a-4bee-b664-90bff901ea99.jpeg 

Mitt växthus innan snön kom. Sex pallkragar ska in, och fyllas med tång, hästskit, gammalt ensilage och kompost. Jag får styrketräning så det räcker och blir över. Ullen täcker jag med för att jorden inte ska frysa.

2186ea8e-032d-45c7-b544-3d8f811251c5.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 5 feb 2019 21:40
  paloma

  Tack för tipset seglar67, det är också en idé.

  Jag tror jag har hittat lösningen på min platta tror jag, det behöver bara lite finjustering🙂

 • 6 feb 2019 06:46
  Bella50

  Oj, vad du kommit igång med odlingarna. 👏👏

 • 6 feb 2019 11:23
  Flisan57

  Vilken flit- jag har inte så mycket trädgård att odla i eller plats för ett växthus men börjar snegla åt pelargonerna som övervintrat- det är väl dags att ta tag i beskäring och omplantering snar väl?

 • 6 feb 2019 12:53
  Molnbär

  Vad härligt det låter alltsammans! Ser fram emot bilder på tillväxt och skörd under säsongen.

 • 6 feb 2019 13:51

  Tack alla för kommentarer! Ja, det är tidigt på året, men tack vare nya sorters växtlampor, värmemattor och annat kan man komma gång flera månader tidigare nu för tiden, än när jag var ung. Odling i pallkragar och täckodling är andra uppfinningar som inneburit rena revolutionen för en hobbyodlare. På sarabackmo.se kan man se det här drivet till sin spets. 

  Flisan57, mina pelargoner fick komma upp ur källaren och bli friserade, få ny jord och nya krukor för en vecka sedan. De ser ut att må fint nu i uterummet. smiley Där är mellan 10-15C och bra ljus.

 • 6 feb 2019 15:54
  Tita

  Jösses vad du håller på! Här är det -10 och drygt 0,5 m snö! 

  Odlingen är mil borta ännu ca 2,5 mån😀

  Hinner du träna.....hmmmm fast det gör du ju med odlingsjobbet också.

  Häng med i konditionsträningsgruppen så jag har koll på dig😂😃🤗

 • 16 feb 2019 19:13

  Tack Tita, nu är jag helt begravd i odlarprojekt, och jag kan lova att det är världens bästa styrketräning. Även konditionsträning, att köra med full skottkärra i uppförsbacke får upp pulsen. Jag kommer in från trädgården när det mörknar, lagar något lättvindligt och sen är det dags för omskolning av plantor... Fast just idag är jag så kroppstrött att det blir ett varmt bubbelbad. Sen slocknar jag nog framför en brasa. Ska försöka bättra mig i gruppen! 🤗👍🙏🏻

Logga in för att skriva en kommentar.